Infinity Публикувано Септември 5, 2012 Публикувано Септември 5, 2012 Пичове и пички, искате ли да направим това парче като форумен проект? http://soundcloud.co...om-of-the-opera Намерих преди време това миди, най-доброто което можах да открия по темата, звучи като от детско Касио, но може да служи за ориентир примерно. Търсят се: басист барабанист/може и vst(но да ги програмира добре) клавирист китарист и един Марко (както ще чуете изпяла съм си и женската и мъжката партии, но там на места ми иде ниско, пък и един мъжки вокал ще го изпее доста по-убедително). Изпяла съм ги ей така набързо, ако има интерес и решите да се включите, ще го направим както трябва и ще драсна наново, по-сериозно. Благодаря и дано има включвания! http://soundcloud.co...-phantom-of-the бекинг трак без вокали 3 Цитирай
hand_of_doom Отговорено Септември 5, 2012 Отговорено Септември 5, 2012 Идеята е доста добра, вокалите от демото - също. Жалко, че нямам добра апаратура за запис на качествен звук. Иначе мога да помогна за китарите Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 6, 2012 Отговорено Септември 6, 2012 Вътре съм с каквото трябва - барабани, китари , бас , клавири Като видим кои други колеги ще се престрашат включваме фурната за колаборация. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 7, 2012 Отговорено Септември 7, 2012 Аз говорих с Infinity да се включа с едни лампови китарки. Тъкмо научих Nightwish версийката (защото това е базирано на тяхната) и тръгнах да записвам и се оказа, че тоя бекинг е записан с китара в нормален строй, а не DropD, както е при Nightwish... Тей че може би трябва да се уточни тази подробност... Цитирай
synchu Отговорено Септември 7, 2012 Отговорено Септември 7, 2012 ... едни лампови китарки... да демонстрирам нагледно само: Успех на начинанието иначе. На мен би ми харесал някакъв по-различен аранжимент от и без това постния на Найтуиш (дждждж на квинти - горкия А.Л.Уебър - добре че е Tarja да спасява човека). Скромно лично мнение. Цитирай
Infinity Отговорено Септември 8, 2012 Автор Отговорено Септември 8, 2012 Благодаря на всички ви за включването и интереса! Сега разбрах, че бек тракът е с тон нагоре. Бях го нагласила в програмата, когато драсках вокалите, но после изключих че това, което качвам не е от същата тоналност. Има ли някой нужда да го смъкна и кача наново? Питам, защото всяка програма има такава опция, а ние така или иначе няма да ползваме нищо от този бек трак, освен да речем темпото му, нали идеята е да запишем с живи инструменти. synchu, това което предлагаш много ми допада! Още по-добре ще стане, ако всеки вложи творчество. Ако някой има идея за цялостен аранжимент и звучене, също може да споделя. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 9, 2012 Отговорено Септември 9, 2012 В такъв случай си заплювам барабаните този път , че ми се въртят малко идеи из главата. Stay tuned, ще са готови възможно най-скоро Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 9, 2012 Отговорено Септември 9, 2012 Така , бонус развитие от моя страна за днес Тъй като според мен не е много гот да се прави кавър на кавъра , затова работих върху оригинала от саундтрака към филма. Темпото е 120 , оригинална тоналност (като аз реално съм записвал баса за ориентир с два полутона надолу настройка) (Още една скоба - има някои места , които бих искал да си ги дооправя ако се одобри варианта, но тъй като след два часа заминавам извън града за няколко дни , оставям тези записи за преслушване и коментар , или евентуален прогрес) Сета в soundcloud съдържа : 1.Само барабани 2.Барабани с бас за ориентир 3.Върху оригинала за по-голям ориентир Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 12, 2012 Отговорено Септември 12, 2012 Аз тейпнах малко демо китарки уикенда, ще стане работата мисля. ОТК-то в лицето на Infinity ги одобри даже... Но реших, че ще е по-добре да има дръмс поне отдолу преди да записвам по-така. Даже мислех да ги почвам и тях, ама ме домързя, че трябва да слагам Steven Slate-а... Цитирай
Recommended Posts