toi35 Публикувано Септември 2, 2012 Публикувано Септември 2, 2012 Силно се колебая между две китари: 1. http://www.hamerguitars.com/?fa=detail&mid=897 2. http://www.telesound.bg/catalogue/omen-extreme-6/ нуждая се от мнение. благодаря
Annonnymоus Отговорено Септември 2, 2012 Отговорено Септември 2, 2012 Шектъра е чук, слушай Стъмпи (Nevermore). От него си взех Schecter Omen 7 и китарата няма никакви забележки. Освен това отношението към клиентите в магазина на Telesound е 10/10, така че въобще не се колебай да отидеш до там, сигурен съм, че ще намериш китарата, която искаш!
Heartman Отговорено Септември 3, 2012 Отговорено Септември 3, 2012 (Редактирано) Какво общо има между тези две китари,че питаш коя да си вземеш? Едната е с флойд другата без.Едната е мейпъл,другата махагон.Едната е с EMG-H4,другата с Schecter Diamond Plus. На теб китара с флойд ли ти трябва или без?Какъв стил свириш? Не може така да се пита коя да взема и да ти кажат хората,според никакви критерии. Редактирано Септември 3, 2012 от Heartman 4
Slide Отговорено Септември 4, 2012 Отговорено Септември 4, 2012 Floyd sucks => Omen. Често модераторите и VIP лист правят забележки за такива мнения, защото понякога са подвеждащи. Ако ти лично не се справяш с Флойда или не му намираш приложение, не значи, че не струва. Иначе в случай, че колегата няма опит (което се предполага) - да, може да пропусне Флойд Роуз, като за начало. 2
~DN Отговорено Септември 4, 2012 Отговорено Септември 4, 2012 Какъвто въпроса, такъв и отговора. Heartman дори си направи труда да го обясни по-подробно. 2
bustard Отговорено Септември 5, 2012 Отговорено Септември 5, 2012 Пробвай ги и двете, знам че Hamer-a го има в София. Трябва също да кажеш, дали имаш нужда от Floyd, защото повярвай ми, сложно е да се работи с Floyd. Ако ти попадне в ръцете китара с гореспоменатото приспособление за късане на струни, поиграй си с ръчката, ако ти е забавно, взимай.
Yves Отговорено Септември 5, 2012 Отговорено Септември 5, 2012 (Редактирано) Флойдът е сложен, труден, непонятен и проблематичен само за хора без мозък /или такива, които не го използват както трябва/. Дори държи доста по-добре строй. Оттам нататък дилемата е само дали ти трябва и ще го използваш. Редактирано Септември 5, 2012 от Yves 1
7thString Отговорено Септември 5, 2012 Отговорено Септември 5, 2012 Или такива, които регулярно бендват повече от една струна и не искат китарата им да изфалшивява тогава Ако имаше златна среда, всички китари щяха да са в нея
Kalmar Отговорено Септември 5, 2012 Отговорено Септември 5, 2012 И горното не е вярно, по простата причина, че различните размери струни се разтягат и отпускат различно. Но това е друга тема... Floyd Rose системата е все още най-добре държащата строй (стига да е качествена). Колкото до това коя китара е по-подходяща... отговора не е толкова прост. Но понеже най-вероятно става дума за начинаещ, отговорът ми е: по-евтината и по-опростена като конструкция от двете. Когато си начинаещ и не си много наясно с устройството и механиката на инструмента е по-добре да си с максимално по-лесен за поддръжка такъв.
7thString Отговорено Септември 5, 2012 Отговорено Септември 5, 2012 ^ Когато бенднеш една струна, всички останали падат, заради това, че малко или много вдигаш целия мост барабар със струната. Освен туй напъваш повече, за да направиш един и същи бенд, защото част от силата, с която напъваш, отива за да надигне моста Физика. Което не означава, че е "гадно", щото пък ти отваря една друга камара възможности
toi35 Отговорено Септември 6, 2012 Автор Отговорено Септември 6, 2012 много благодаря за отговорите... накрая взех друга китара от човек от форума: http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/SG/Epiphone/G-400-Custom.aspx мисля че не сбърках...
Slide Отговорено Септември 6, 2012 Отговорено Септември 6, 2012 Не си. В крайна сметка ако парите не са проблем си постъпил правилно. Било то първа или втора китара.
Recommended Posts