Eagle5 Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 Наскоро ми се наложи да сменям струни при флойд роуз система и още при поставянето тънките струни изкочиха по няколко пъти при процеса на обтягане. Уж гледах да ги сложа максимално надолу в отворите, стегнах болтовете повече и изглеждаше, че всичко е наред, Нямах проблеми около седмица и сега 2-ра струна реши пак да изкочи. Флойда не е оригинален но е лицензиран.Та въпроса ми е дали флойда не ми е в ред, аз ли правя нещо не както трябва....? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 1, 2012 Отговорено Септември 1, 2012 Варианти много - като изкочи струната можеш да видиш колко точно като милиметри е била навътре. На моя лицензен флойд примерно това е около 5мм. Друг вариант е да ти се е поразметило блокчето , което реално хваща струната . Пробвай се преди да почнеш да стягаш да го наместиш така , че плоската му страна отгоре да е права , а не под някакъв странен наклон (самото блокче е с леко неправилна форма по принцип). Друг вариант е просто да трябва да стегнеш повече , това винаги помага Цитирай
Yves Отговорено Септември 1, 2012 Отговорено Септември 1, 2012 (Редактирано) Най-вероятно меките сплави на лицензния Флойд са се "оформили" около струната и е станало каналче, заради което тя бе може да бъде притисната здраво и излиза. Вземи си от някъде нови "блокчета" и си готов. Откъде - не знам, но със сигурност се продават резервни части. Ако не в България, то със сигурност в ибей има. P.S. Недей да стягаш прекалено много. Щом изскача значи нещо не работи както трябва, а със зверско стягане най-много да скапеш вътрешната резба и то тогава вече си fubar, ако ме разбираш Редактирано Септември 1, 2012 от Yves Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 1, 2012 Отговорено Септември 1, 2012 @Yves - пилата : най-добър приятел на флойда 1 Цитирай
Heartman Отговорено Септември 2, 2012 Отговорено Септември 2, 2012 Снимка няма ли или трябва да се гадае?Не виждам начин да излиза струната от леглото си дори на лицензен флойд.Нещо не е наред при стягането както казаха колегите.Най-добре да я снимаш.Ако ги слагаш по един и същ начин и с другите струни няма проблем, значи има някъде дефект и или износване на леглото. тука има части за флойд - http://www.musicworld.bg/bg/c_620/Acc_for_Tremolos.html Цитирай
Eagle5 Отговорено Септември 2, 2012 Автор Отговорено Септември 2, 2012 Такаа....опита да направя снимки но не се вижда нищо, а все пак се снима отбилизо, затова набързо с думи: блокчетата изглеждат наред, а в седлото има издълбано каналче. Ще видя какво мога да направя по въпроса. Притесняваме това, че в най лошия вариант трябва да се подмени седлото, а такова което да пасне незнам дали ще намеря. Надявам се пилата да е достатъчна... Цитирай
Slide Отговорено Септември 2, 2012 Отговорено Септември 2, 2012 Дори и лицензен, пак би трябвало да е правен по един или друг стандарт тоя Флойд. Ако се стигне до смяна - шублера и отиваш в магазина да търсиш точния размер. Попринцип е така с тия лицензни и по-евтини тремоло системи. Просто спалавите са по-меки. На моя Ибанес, примерно, пластините, притискащи струните при нъта вече са с канали, а е китара на 3 години, която като купих (преди няколко месеца) беше с оригиналните струни (според първия собственик). Има го и фактора неправилна експлоатация и то до голяма степен, разбира се. Цитирай
Eagle5 Отговорено Септември 3, 2012 Автор Отговорено Септември 3, 2012 Добре, оправих го някак си. За сега няма проблем, надявам се така и да си остане... Цитирай
Vodafona Отговорено Септември 7, 2012 Отговорено Септември 7, 2012 (Редактирано) http://forum.muzikan...__fromsearch__1 И все пак си вземи еликсири, за да не се налага да сменяш струните през 2 седмици. Издържа с калайдисаните струни половин година и я разкарах, за което съм безкрайно щастлив. Редактирано Септември 7, 2012 от Vodafona Цитирай
agrogrind Отговорено Септември 7, 2012 Отговорено Септември 7, 2012 (Редактирано) Има и друг вариант - слагай жицата с топчето откъм флойда и гарантирано няма да се извади Редактирано Септември 7, 2012 от agrogrind Цитирай
rockfire Отговорено Септември 10, 2012 Отговорено Септември 10, 2012 Това последното не мисля ,че ще е добра идея ...,има навивки след топчето и те не дават чист тон ,ако опират в плочките ... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 12, 2012 Отговорено Септември 12, 2012 Тоя трик с топчето вътре става само на някои модели! Цитирай
Recommended Posts