Ibrahim Публикувано Август 16, 2012 Публикувано Август 16, 2012 Здравейте приятели! Преди година и половина, един чудесен човек и невероятен специалист( :-) ), ремонтира един прекрасен усилвател HIWATT 100. Тъй като тази стара машина си нямаше озвучително тяло, Човека ми предложи да си направя едно с оглед на това, че новите, подходящи за този усилвател хич не ме грабнаха откъм ... цена. Бяха ми дадени съвети и напътствия как да изградя едно 4x12 също ме снабди с оригиналните HIWATT размери и ме насочи към един юнак, от който да се сдобия със подходящи говорители, за което съм много благодарен. :-) Юнака се оказа и доста добър китарист... До тук добре,но.... Сблъсквали ли сте се с проблеми от типа на: Ми ся...откъде матерЯл, ми то кой ша го реже, ами, че и лепило ше требе, винтчета, машинки,летви, брейй то големо туй чудо... пък и ше тежи уфф малийй, ма като му сложа говорителите не мога го поместя бреййй ми толекс... от где толексс аре убу кожа а за кожа хелметекс къф?...бе аре български...ГРЕШКААА ами грилклот?... Ми то по магазините пълна скръб от запада иде за 50 евра аре бегай плат ще е...Крака? Нема крака, колела има(щото ще тежи), а дръжки и дръжки нема. Има ама големи и са в Русе...ми то отзаде ше се слага и таквоз... терминал му се вика.. а време... :-) ВРЕМЕ НЕМААА!!!! Шегата на страна,но мазалото почна и почнаха и компромисите с това и онова. Ясно ми беше какво трябва да направя,но ми стана и ясно,че ако направя всичко както ми се иска ще го правя до края на живота си.(щото нямах време)(половин час след работа и то през 2-3 дена) След около месец и половина се появи на бял свят моето озвучително тяло,което в крайна сметка се оказа много сполучливо откъм звук с не особено добра визия, здраво като гранитен бордюр и горе/доле толкоз тежко: http://www.picvalley...u4lObOx7IqO.JPG http://www.picvalley...67rQDrW3Y6U.JPG http://www.picvalley...KGSL3j5GRmD.JPG За жалост не мога да открия снимките от процеса на изработка, а толкова много писах...язък. Ще търся пак.:-) Поздрави на всички! 2 Цитирай
Jordan_J Отговорено Август 17, 2012 Отговорено Август 17, 2012 (Редактирано) Има си всичко по "пазара" - заивиси колко си фен и докъде можеш да стигнеш финансово. Ъглите изобщо не са за тази дебелина на "матриала", който сте ползвали Входния жак на бокса изглежда като обърнат обратно суич-педал от старите Фендер-и Толекса но е опънат добре ... А грила отпред е просто ... по-зле и от "Респром"-ски Без "грил" да го бяхте оставили - по-добре щеше да е отколкото тоз' черен тензух Доста през пръсти сте се трудили, а резултата не е закъснял и е такъв, какъвто сте го направили! Нищо лично, дано не се обидиш нещо - изобщо не ми е това целта. Просто за мен грижата за инструментите и апаратурата е религия!! Този чудесен усилвател заслужава нещо повече, наистина! Редактирано Август 17, 2012 от visiondann Цитирай
Ibrahim Отговорено Август 17, 2012 Автор Отговорено Август 17, 2012 ееее хахах На пазара има чушки и домати . Ъглите са за куфар, не са подходящи, затова съм сложил само отпред, пък и стените са ми гипсови та... Ако намеря подходящи ще ги сменя. мен ми харесва и без ъгли. Оригиналният също е без ъгли. Терминалът е от неръждаемо канче за крем карамел . Толекса не е толекс а кожа залепена с изключително гаден български хелметекс дето уж беше в срок, но явно просто си е кофти и стана "сра маца у каца". Грила не е грил и не може да е по-зле от респромски, щото е респромски. Майтапя се. Това е "звукопропусклив плат" от една фирма близо до централна гара, не е много лош. В процеса на слагане обаче се оказа, че не е много здрав... Не съм търсил идеалната линия. За толкоз време и толкоз пари толкоз . Опитах се да обърна повече внимание на звука не на външния вид. Тъй или иначе изводите съм си ги направил и ако реша да направя нещо ново няма да допускам тези грешки, които съм допуснал сега. Пък и не съм религиозен. ;-) Мultirumen, и мен си ме кефи. И звука му е готин. 2 Цитирай
Jordan_J Отговорено Август 17, 2012 Отговорено Август 17, 2012 Мен, важно е теб да си те кефи! Нас не ни слушай кво говорим Поздрави! Данчо 1 Цитирай
emosms Отговорено Август 24, 2012 Отговорено Август 24, 2012 Напълно нормално изглежда, не прилича на правения от снимките. Ама ай стига с тва черно де, ееее, супер едно и също http://nestux.com/blog/wp-content/uploads/2010/05/orange-amp-section.jpg не че ме кефи портокаловия саунд, супер т*п, ама дизайна http://cdn.mos.musicradar.com/images/Guitarist/Issue%20298/vox1-460-80.jpg Цитирай
NoOne Отговорено Август 28, 2012 Отговорено Август 28, 2012 Ама ай стига с тва черно де, ееее, супер едно и също Когато си с 5 черни китари, черни колани, черни кабели, черен амп и черни тениски, не дразни окото и когато кабинетът ти е черен 2 Цитирай
emosms Отговорено Август 28, 2012 Отговорено Август 28, 2012 .....адаптерите на една китара ми са черни и перата задължително! материалът-суровина е черен Цитирай
Ibrahim Отговорено Септември 1, 2012 Автор Отговорено Септември 1, 2012 Черното е универсално. Ампа е черен и мебелите дОма са черни. Душата ми е почернена,съзнанието също. Първоначално го бях замислил винено червен, но размислих. Цитирай
Recommended Posts