Jump to content
Българският форум за музиканти

Windows 7+Firewire Sound Card


Samity

Recommended Posts

Преди да отбележа какъв точно е проблема мисля че е 100% на софтуерна основа и именно заради това поствам темата в този,раздел,ако администраторите мислят че не това е подходящото място за темата,нека я преместят там където е.

 

Закупих си външна Firewire звукова карта,преди няколко дни.Инсталирах драйверите,уиндоуса ми я намери и до тук всичко е по реда си.Но когато пусна песен,или си включа някоя от програмите(рийзън,айбълтън,кюбейс) Освен звука се чува и ужасно пръщене и бучене.

Имах същия проблем с УСБ аудио интерфейс на един приятел преди време като се пробвахме да го вържем към моя лаптоп.Два дни се скъсах да се ровя в гуугъл и разни други форуми,но по никакъв начин не ми помогнаха,мисля че е нещо от уиндоуса той ми е 7 на 32бита.Някой да е имал подобен проблем или да е чувал от друг за такъв,всчка информация ще бъде полезна.Не мисля че проблема е в звуковата карта.Може би в операционната система или ддз,знам ли...но 100% е на някаква софтуерна основа.

Конфигурацията на лаптопа ми е следната

320-хард диск

4гб-рам памет

2.4гхз

Уиндоус 7,32бита

 

а звуковата карта е

Stanton Final Scratch 2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам M-Audio ProjectMix с Firewire към Win7 32bit в абсолютно нормален работен режим. Според мен конкретната карта и драйвъри са проблема. Сигурно си минал по тоя път, но ъпдейтна ли драйвърите с последната им налична версия?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз в това се съмнявам.В нет-а попаднах на някъв тип който обяснява че има вероятност проблема да идва от IRQ'aта понеже там са връзвали няколко устройства под един номер като видео карта,уи-фи и в прочие...Като за начало ще му дам един преинстал,малко и да се поизчисти,да мога да действам по на чисто.

П.С. има ли колеги които работят с други ОС ? Линукс например?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С Windows 7 64 bit и звукова карта M-Audio Firewire 410 съм и нямам никакви проблеми.

Настройка на драйвъри и DAW,това е според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ще да е от Windows-a. Най-напред обнови драйверите, провери настройките на програмите и големината на буферите. От системните прекъсвания би могло да се случи, ако има много заявки на две устройства към едно IRQ, но едва ли е толкова натоварено при теб през цялото време. Може да опиташ и разместване на IRQ-тата в BIOS-a. Чипсетът на firewire адаптерите е от значение, тъй като понякога всичко друго освен Texas Instruments прави проблеми, има забивания и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поддържам мнението, че много зависи какъв е чипът на FW картата. Имах един M-Audio Projectmix. На моя MacPro се държеше нормално, но на човекът, на който го продадох замръзваше след известно време. Зачетох се по разни форуми и видях, че има доста проблеми с карти на M-Audio и чипсет различен от този на Texas Instruments. Тествай картата на друга машина с въпросния чипсет да разбереш дали е заради твоята FW карта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Така....направих следното нещо...качих си уиндоус ХР, оказа се че в официалният сайт на лаптопа няма драйвери за ХР,а само за Виста и Седмицата....намерих некви случайни драйвери за звук на реалтек,качих си тях.след което вече имах саунд на лаптопа...след това си инсталирах драйверите от оригиналният диск на звуковата карта...След което от дивайс мениджър-там има опция за батерия на лаптоп,те са две започват с APCI дадох на второто дисейбъл. свързах звуковата карта с колонките и заспа.

Работи си перфектно,обаче все още се чудя какъв му е бил проблема.Днес ще си кача останалите драйвери за ХР-то и ще видим дали ще има промяна в звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом част от проблемите ти идват от контролера за батерията, сканирай си системата с latencymon. Ако имащ pagefaults и/или DPC, ама МНОООГО е вероятно от там да идват всичките ти мъки.Програмата ти дава адресите на драйвърите, които създават проблеми.При мен например се налага да спирам compliant control method battery, драйвъра на вградената карта и на безжичната връзка.Хем със с чипсет на ТИ...След това е чук.

Редактирано от sardaesox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.