Samity Публикувано Август 9, 2012 Share Публикувано Август 9, 2012 Преди да отбележа какъв точно е проблема мисля че е 100% на софтуерна основа и именно заради това поствам темата в този,раздел,ако администраторите мислят че не това е подходящото място за темата,нека я преместят там където е. Закупих си външна Firewire звукова карта,преди няколко дни.Инсталирах драйверите,уиндоуса ми я намери и до тук всичко е по реда си.Но когато пусна песен,или си включа някоя от програмите(рийзън,айбълтън,кюбейс) Освен звука се чува и ужасно пръщене и бучене. Имах същия проблем с УСБ аудио интерфейс на един приятел преди време като се пробвахме да го вържем към моя лаптоп.Два дни се скъсах да се ровя в гуугъл и разни други форуми,но по никакъв начин не ми помогнаха,мисля че е нещо от уиндоуса той ми е 7 на 32бита.Някой да е имал подобен проблем или да е чувал от друг за такъв,всчка информация ще бъде полезна.Не мисля че проблема е в звуковата карта.Може би в операционната система или ддз,знам ли...но 100% е на някаква софтуерна основа. Конфигурацията на лаптопа ми е следната 320-хард диск 4гб-рам памет 2.4гхз Уиндоус 7,32бита а звуковата карта е Stanton Final Scratch 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Август 9, 2012 Share Отговорено Август 9, 2012 Аз ползвам M-Audio ProjectMix с Firewire към Win7 32bit в абсолютно нормален работен режим. Според мен конкретната карта и драйвъри са проблема. Сигурно си минал по тоя път, но ъпдейтна ли драйвърите с последната им налична версия? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Samity Отговорено Август 9, 2012 Автор Share Отговорено Август 9, 2012 Инсталирах само драйверите от оригиналния диск,не съм търсил ъпдейти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Август 9, 2012 Share Отговорено Август 9, 2012 Вземи потърси. Много ми мирише на проблем с драйвърите и на мен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Samity Отговорено Август 9, 2012 Автор Share Отговорено Август 9, 2012 И аз в това се съмнявам.В нет-а попаднах на някъв тип който обяснява че има вероятност проблема да идва от IRQ'aта понеже там са връзвали няколко устройства под един номер като видео карта,уи-фи и в прочие...Като за начало ще му дам един преинстал,малко и да се поизчисти,да мога да действам по на чисто. П.С. има ли колеги които работят с други ОС ? Линукс например? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiusha82 Отговорено Август 9, 2012 Share Отговорено Август 9, 2012 С Windows 7 64 bit и звукова карта M-Audio Firewire 410 съм и нямам никакви проблеми. Настройка на драйвъри и DAW,това е според мен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Август 10, 2012 Share Отговорено Август 10, 2012 Не ще да е от Windows-a. Най-напред обнови драйверите, провери настройките на програмите и големината на буферите. От системните прекъсвания би могло да се случи, ако има много заявки на две устройства към едно IRQ, но едва ли е толкова натоварено при теб през цялото време. Може да опиташ и разместване на IRQ-тата в BIOS-a. Чипсетът на firewire адаптерите е от значение, тъй като понякога всичко друго освен Texas Instruments прави проблеми, има забивания и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamahadrums Отговорено Август 11, 2012 Share Отговорено Август 11, 2012 Поддържам мнението, че много зависи какъв е чипът на FW картата. Имах един M-Audio Projectmix. На моя MacPro се държеше нормално, но на човекът, на който го продадох замръзваше след известно време. Зачетох се по разни форуми и видях, че има доста проблеми с карти на M-Audio и чипсет различен от този на Texas Instruments. Тествай картата на друга машина с въпросния чипсет да разбереш дали е заради твоята FW карта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Samity Отговорено Август 20, 2012 Автор Share Отговорено Август 20, 2012 Така и не успях да го подкарам на моя лаптоп,пробвах и с други уиндоус версии,но уви....съвет? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamahadrums Отговорено Август 20, 2012 Share Отговорено Август 20, 2012 Пробвай с Legacy драйвърите на Windows. При някои модели сработва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Samity Отговорено Август 22, 2012 Автор Share Отговорено Август 22, 2012 Така....направих следното нещо...качих си уиндоус ХР, оказа се че в официалният сайт на лаптопа няма драйвери за ХР,а само за Виста и Седмицата....намерих некви случайни драйвери за звук на реалтек,качих си тях.след което вече имах саунд на лаптопа...след това си инсталирах драйверите от оригиналният диск на звуковата карта...След което от дивайс мениджър-там има опция за батерия на лаптоп,те са две започват с APCI дадох на второто дисейбъл. свързах звуковата карта с колонките и заспа. Работи си перфектно,обаче все още се чудя какъв му е бил проблема.Днес ще си кача останалите драйвери за ХР-то и ще видим дали ще има промяна в звука. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Август 22, 2012 Share Отговорено Август 22, 2012 (Редактирано) Щом част от проблемите ти идват от контролера за батерията, сканирай си системата с latencymon. Ако имащ pagefaults и/или DPC, ама МНОООГО е вероятно от там да идват всичките ти мъки.Програмата ти дава адресите на драйвърите, които създават проблеми.При мен например се налага да спирам compliant control method battery, драйвъра на вградената карта и на безжичната връзка.Хем със с чипсет на ТИ...След това е чук. Редактирано Август 22, 2012 от sardaesox Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts