jabs Публикувано Юли 31, 2012 Share Публикувано Юли 31, 2012 (Редактирано) Нещо залиня Форума в Августовските жеги. Заглавието е подвеждащо, става въпрос (разбира се), за спасяването на едно радио Акорд 101. Имаше ентусиасти, захванали се по други теми, но те така и не довършиха правото дело. Като воинстващ DIY маниак, реших да извървя пътя докрай. Ето историята в снимки: 1. Горе долу така беше в началото (снимката не е моя, от нета е): 2. Отзад и вътре (тоже от нета): 3. Последва мислене, рязане, кроене, спойки и прочие. После, разбира се, посещение при Валяка, който първо искрено се посмя, после добави няколко завършващи (но съдбоносни) щрихи: 4. Грозното пате. Изглед отзад: 5. После бях в стихията си. С материали на клиента, останали от предишни проекти, шев, кройка, пот, лепило и кит се получи следното: 6. Дупето (секси е нали?): 7. И най-големият майтап - малкото грозно пате просвири и заграчи със задоволително здрав гласец: Абсолютно чиста бленда: http://soundcloud.co...der/blues_clean С малко Fulltone Mosfet 2: http://soundcloud.co...ulltone_mosfet2 С много Fulltone Mosfet 2: http://soundcloud.co...ulltone_mosfet2 Забавлявах се неимоверно със записите, не съм целял студийно качество Не съм ги и обработвал, освен пан ляв/десен канал. Китарата е Music Man Steve Lukather, нек адаптер. Има и щипка Tc Electronic Hall of Fame Reverb... колкото да не е без хич. За да има някаква закачка, два от записите са с микрофон, един с Palmer PDI-03, но мисля че лесно ще познаете кой кой е Целта на поста, освен да раздвижа летния мързел: моето скромно мнение е че цялата врътня си струваше. Имам малък, компактен, евтин за поддръжка лампов "practice-amp", с много приличен тон и поведение А удоволствието от DIY победата над здравия разум е незаменимо Наздраве, лека и успешна седмица на всички ! Явор P.S. Валяк, без теб (отново) резултата щеше да е друг ! Благодарност и поклон най-вече за търпението и усмивката !! Редактирано Юли 31, 2012 от jabs 13 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shtur4o Отговорено Август 1, 2012 Share Отговорено Август 1, 2012 Чудесно се е получило и звучи много добре. Поздравления, Явка! Ти си бил бая майстор. Специални адмирации за заглавието на темата :) 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Август 1, 2012 Share Отговорено Август 1, 2012 Еееййй густу какт са вика! Много е красотно и звучи съвсем екстра. Дръжката е много гот. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Август 1, 2012 Share Отговорено Август 1, 2012 Както върви, скоро като ходя по улицата хората ще се обръщат и ще си шушукат - Парни Валяк, бе, виж, Парни Валяк! :P ... Благодаря за признанието! 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Август 1, 2012 Автор Share Отговорено Август 1, 2012 Една гадна седмица, и една още по-гадна сряда... Да е жива музиката, че иначе мор. Поздрав и благодарност на всички Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Август 1, 2012 Share Отговорено Август 1, 2012 Добре се е получило. Преди няколко години докато бях беден ученик бая чоплех такива радиа и сякакви лампови карантии, но поради липса на инструменти и средства никога не стигнах до добре изглеждащо изделия. За сметка на това звучаха много по-добре от повечето маркови странзисторни практис кубета. На тези радиа, обаче, не харесвам две неща - тон коректорът и дълбоката обратна връзка. Усилени не звучат добре. Също така преампа с 1 триод е малко недостатъчен сам по себе си(поне за мен), но ако е ползва с външен преам е ок. ПП От къде мога да си купя такава решетка,каква и е цената, мога ли да поръчам определен размер и достатъчно здрава ли е за гръб на голяма глава? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Август 1, 2012 Share Отговорено Август 1, 2012 Също така преампа с 1 триод е малко недостатъчен сам по себе си(поне за мен), но ако е ползва с външен преам е ок. По всяка вероятност се използва грамофонния вход и след преправянето му на китарен -хич не е слаб сигнала ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Август 1, 2012 Автор Share Отговорено Август 1, 2012 @bir4o, абсолютно си прав. Ползва се грамофонния вход. Сигнала никак не е слаб. За нормално свирене волюма е на около 8. Ако закача отпред някакъв буустър (примерно Firesound или Fulltone Mosfet), намалявам ампчето още или коригирам силата на сигнала от буустъра в посока надолу. Разбира се, машинката не може да се мери като динамика и звук с марков амп, дори и 2-5 ватов. Но като за инвестираните средства и изходния материал, съм много доволен. @bratmito, решетката е от Баумакс на бул.Иван Вазов. На панели е, около 50х30см. Цената мисля че беше около 7-8 лева на панелче. Много е здрава, не знам обаче каква широчина ти трябва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Август 1, 2012 Share Отговорено Август 1, 2012 По-скоро дължината ме притеснява, размерите на главата са приблизително като на стандартна Marshall JCM/JMP глава, съответно ми трябва дължина на панела около 75 см. Моля ако някой има представа къде мога да си поръчам подобно нещо с конкретни размери да ми пише едно ЛС. Не държа да е красиво, по-скоро да е здраво, основно ми трябва като протектор за лампите. Относно гейна нарочно добавих (поне за мен) за да избегна излишни спорове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Август 1, 2012 Share Отговорено Август 1, 2012 @bratmito, решетката е от Баумакс на бул.Иван Вазов. На панели е, около 50х30см. Цената мисля че беше около 7-8 лева на панелче. Много е здрава, не знам обаче каква широчина ти трябва. Ина мен ми трябва решетка , ама този Иван Вазов/ дето си написал горе/ ме притеснява -да не е Владимир Вазов 83 ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Август 1, 2012 Автор Share Отговорено Август 1, 2012 Ма като казвам че срядата ми е кофти ден.... Разбира се, бул.Владимир Вазов. Извинявай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Август 1, 2012 Share Отговорено Август 1, 2012 По-скоро дължината ме притеснява, размерите на главата са приблизително като на стандартна Marshall JCM/JMP глава, съответно ми трябва дължина на панела около 75 см. Моля ако някой има представа къде мога да си поръчам подобно нещо с конкретни размери да ми пише едно ЛС. Не държа да е красиво, по-скоро да е здраво, основно ми трябва като протектор за лампите. Относно гейна нарочно добавих (поне за мен) за да избегна излишни спорове. Има почти същата /ако не и абсолютно същата/ както и много други във фирма Аленсадрис. В Пловдив имат офис и склад на Кукленско Шосе, някъде около митницата беше, в София имат представителен магазин в Бизнес парк Младост. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Август 1, 2012 Share Отговорено Август 1, 2012 (Редактирано) Обичам high end с компоненти от стоителни материали.. подкрепям стила и го чувствам близък.. Винкелите с дупки някакви кнауфаджийски ли са Поздравления за кутията и цялата работа! Относно обратната връзка - правих едно от радио с двутактовo ел84 крайно. Накрая се наложи да направя цялата схема наново заради обратната връзка и се получи нещо от сорта на vox ac15. Напълно използваем репетиционен practice amp, който звучи изненадващо силно с 12 инча говорител, балансирано с барабаните и баса, без да се налага да е докрай. Редактирано Август 1, 2012 от emosms Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Август 2, 2012 Автор Share Отговорено Август 2, 2012 Thanks Не са баш кнауфаджийски, но си близо Реших всичко да си изработя сам, с наличните инструменти които имам. Това доведе до няколко хитроумни приспособления, примерно (след като нямам абкант) за огъване и последващо боядисване на металните панели под решетките. И така... стана прилично. Тръпката е важна, за вас не знам, но аз като работя с ръцете си (или свиря), мозъка ми прави full reset. Други ходат на психотерапевти и Спа със същата цел. Поздрав. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lord Shredulous Отговорено Август 6, 2012 Share Отговорено Август 6, 2012 Ето реакцията на един приятел, запален радиоманяк. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts