Jump to content
Българският форум за музиканти

Непрекъсната болка в безименния пръст на дясната ръка


goshi

Recommended Posts

Здравейте колеги :) . От известно време изпитвам болка в безименния пръст на дясната си ръка когато свиря на по ниските прагове и струни, но когато свиря към по високите нямам никакви проблеми, даже ми уникално удобно. Първо искам да кажа че според мен причините са две, но по-скоро е втората (вие ще ми кажете): преди 2 месеца бях със гипс заради счупена на две места китка (дясна), но болката отдавна ми мина и не вярвам да е от това. Според мен по-вероятното е от това че съм самоук и никога не съм бил на урок и поради тази причина никой до сега не ми е обяснил до сега кое как се прави, но мисля че като за самоук техниката ми е на добро ниво :)

 

Благодаря ви предварително за отговорите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:huh: Интересен казус, но би ли дал повече информация за размисъл, коя ръка какво свири - видео запис, например? :beer:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Изолирай движението, където те заболява пръста - ако е точно определено движение/натиск в определена посока, беги да те види добър травматолог. Гледам, че си от София, може да се насочиш към травматологията на окръжна болница - там са много добри, но преди това трябва да изолираш точно кога и какво усещаш. Твърде е възможно проблема ти да е неврологичен и туй тряя се изолира.

 

Вън от това, възможно е заради гипса да си променил постановката си и да се пънеш да направиш нещо грешно. Аз най в началото като се учех да развивам кутрето на бендове, го огъвах понякога по такъв начин, че ми се премрежваше погледа от болка. Видях какво правя грешно и си оправих постановката.

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти левичар ли си, оставам с това впечатление от обърканото ти описание. Във всички случаи се обърни към ортопед и физиотерапевт. Най-добре там, където са лекували счупената китка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Счупванията винаги носят една камара проблеми. Също така си и китарист, което води до шок от разликата в постановката при свирене. Първо отиди на лекар и след това се запиши на уроци, за да можеш да свириш с удоволствие на бас, а не да го гледаш като машина за мъчения. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите! Искам да кажа първо че съм говорил много пъти с лекаря си, но той каза още поне една година ще боли, но не пръстите, а китката.

 

Иначе записах някакво видео с не много добра техника но все пак:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, но май става дума за лявата, а не за дясната ръка. Какво правиш с безименния пръст на дясната, та да те боли? Поне със свиренето няма връзка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.