goshi Публикувано Юли 31, 2012 Публикувано Юли 31, 2012 Здравейте колеги . От известно време изпитвам болка в безименния пръст на дясната си ръка когато свиря на по ниските прагове и струни, но когато свиря към по високите нямам никакви проблеми, даже ми уникално удобно. Първо искам да кажа че според мен причините са две, но по-скоро е втората (вие ще ми кажете): преди 2 месеца бях със гипс заради счупена на две места китка (дясна), но болката отдавна ми мина и не вярвам да е от това. Според мен по-вероятното е от това че съм самоук и никога не съм бил на урок и поради тази причина никой до сега не ми е обяснил до сега кое как се прави, но мисля че като за самоук техниката ми е на добро ниво Благодаря ви предварително за отговорите Цитирай
Лими Отговорено Юли 31, 2012 Отговорено Юли 31, 2012 Интересен казус, но би ли дал повече информация за размисъл, коя ръка какво свири - видео запис, например? 1 Цитирай
7thString Отговорено Юли 31, 2012 Отговорено Юли 31, 2012 (Редактирано) Изолирай движението, където те заболява пръста - ако е точно определено движение/натиск в определена посока, беги да те види добър травматолог. Гледам, че си от София, може да се насочиш към травматологията на окръжна болница - там са много добри, но преди това трябва да изолираш точно кога и какво усещаш. Твърде е възможно проблема ти да е неврологичен и туй тряя се изолира. Вън от това, възможно е заради гипса да си променил постановката си и да се пънеш да направиш нещо грешно. Аз най в началото като се учех да развивам кутрето на бендове, го огъвах понякога по такъв начин, че ми се премрежваше погледа от болка. Видях какво правя грешно и си оправих постановката. Редактирано Юли 31, 2012 от 7thString Цитирай
Fats Отговорено Август 1, 2012 Отговорено Август 1, 2012 Ти левичар ли си, оставам с това впечатление от обърканото ти описание. Във всички случаи се обърни към ортопед и физиотерапевт. Най-добре там, където са лекували счупената китка. Цитирай
programista Отговорено Август 1, 2012 Отговорено Август 1, 2012 по-добре питай в лекарския форум. Цитирай
Fats Отговорено Август 1, 2012 Отговорено Август 1, 2012 Самолечението има вредни последици. Човек не се лекува с форуми, а с лекари. 1 Цитирай
rudibass Отговорено Август 1, 2012 Отговорено Август 1, 2012 Дай някакво видео да видим постановка на безиммения пръст. Цитирай
IgniteAll Отговорено Август 1, 2012 Отговорено Август 1, 2012 Счупванията винаги носят една камара проблеми. Също така си и китарист, което води до шок от разликата в постановката при свирене. Първо отиди на лекар и след това се запиши на уроци, за да можеш да свириш с удоволствие на бас, а не да го гледаш като машина за мъчения. Цитирай
goshi Отговорено Август 6, 2012 Автор Отговорено Август 6, 2012 Благодаря за отговорите! Искам да кажа първо че съм говорил много пъти с лекаря си, но той каза още поне една година ще боли, но не пръстите, а китката. Иначе записах някакво видео с не много добра техника но все пак: Цитирай
Fats Отговорено Август 7, 2012 Отговорено Август 7, 2012 Извинявай, но май става дума за лявата, а не за дясната ръка. Какво правиш с безименния пръст на дясната, та да те боли? Поне със свиренето няма връзка. 1 Цитирай
Fats Отговорено Август 7, 2012 Отговорено Август 7, 2012 Сигурен ли си, че не бъркаш ръцете? От видеото така и не ми стана ясно как натоварваш безименния пръст на ДЯСНАТА ръка. Цитирай
goshi Отговорено Август 7, 2012 Автор Отговорено Август 7, 2012 Явно не се вижда добре от записа. Когато мога ще направя по-добро видео Цитирай
Recommended Posts