Jump to content
Българският форум за музиканти

Началната страница и bazar.muzikant.org


Recommended Posts

Забелязах че все по-рядко влизам в базара и си не си купувам нови работи от там никак,и в този ред на мисли искам да предложа в началната страница на форума да има малък прозорец с последните 10 изтичащи и 10 нови обяви.Тъй както разбирам,доста от моите приятели не са продали нищо там също,предполагам че голяма част от зарибявката е от време на време пред очите ти да се върти че нещо се продава и да те гложди дали да си го купиш или не.

Моля игнорирайте това предложение ако е неприложимо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво му е на базара, току що погледнах, всичко си е нормално, прегледно и тн. Не мисля, че форумната администрация може да направи нещо, ако не ни харесват цените или асортимента. Какво точно липсва?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kolio_k няма проблем в функционалността на базара или нещо подобно,по-скоро предложението ми е по някакъв начин да има зарибявка повече хора да погледнат в него.Например един малък прозорец под рожденните дни с последните 10 добавени обяви или с тези с най-много наддавания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И каква е причината за това? Защото погледнах и видях, че офертите са видени по много пъти. Тоест интерес има, но хората не купуват. Ако приемем, че не от асортимента, излиза, че е от цените.

 

п.п. Сигурно форумният раздел за търговия липсва на много хора, но чак пък на всички ни?. На мен например, така ми харесва доста повече. Намирам го за доста по прегледно, без излишни коментари, разправии и тн, като в Ebay, искаш нещо, купуваш, не го искаш, подминаваш.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Причината е че липсват реалните купувачи,а преглежданията може да се от потребители които си сравняват цените или друго.Но пак казвам че не е идеята да се връща нещо от стария вид.Аз примерно съм си казал че няма да си купувам нов гиър,но преди като видя че се продава нещо интересно,то ми грабва вниманието и почва да ме гложди да си го купя.Сега ни не съм влизал в базара повече от един път на седмица,предполагам че и повечето потребители са така.Форума има доста стара слава и не е предвидливо да не се използва,все пак има банери реклами и т.н.Цените не смятам че са високи-виждам доста изгодни сделки,предполагам че ще се съгласите с това.Кольо не мога да разбера дали нарочно се правиш че не разбираш за какво говоря или имам проблеми в писменото излагане на мислите си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

О, разбирам те чудесно и съм съгласен с теб! И мисля, че идеята ти е добра, стига да е изпълнима. Постовете ми бяха във връзка с коментарите на колеги, че им липсва стария раздел и не искат да купуват от новия базар. В това, разбира се няма нищо лошо. Но ми стана интересно, какво точно не им допада в настоящата система

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

2ef94238-d2d1-f03b.jpg

2ef94238-d40f-a422.jpg

2ef94238-d419-29be.jpg

Ето какво се вижда и през RSS на повечето постове.Пробвал съм го на 2 клиента:

Mobile RSS Reader и Flipboard.

Редактирано от serengeti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От близо 700 приключили аукциона, реалните сделки са 17, като повечето от тях под 100 лева. Едва ли е само от асортимента. Според мен, на всички ни липсва форумния модел на базара и не вярвам, че ще бъде заменен успешно от каквото и да е. Лично мнение.

 

Много ме кефи как приказваш убедено глупости. Ако начинанието не е успешно не мислиш ли, че ще го върна веднага обратно? Всеки може да погледне и да види по колко нови обяви на ден се пускат. На първа страница има и статистика. За който може да чете. Може ли да ни светнеш от къде извади тези числа?

 

@serengeti

Това нещо е замислено за сайта. Може да помисля и за форума нещо, което да анонсира най-новите обяви.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

RSS-а е оправен, също така най-новите обяви може да се видят във форума в съответните раздели. На първа страница не ми се струва удачно да стои това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.