Yiwigi Публикувано Юни 25, 2006 Публикувано Юни 25, 2006 Имам проблем с миди-то на компа. Саунд картата е Аудиджи 2 и мидито е през гейм порта с кабел като излизат две петици: ин и аут! Като изпращам сигнали към компютъра няма проблеми - свиря си с ВСТ и тн. и е ок. Но сега се опитвам да пращам сигнали от компа към саунд модул, но не става. Използвам правилния кабел, или аут от компа в ин на устройството. Кажете какъв може да е проблема? И как мога да проверя със сигурност дали наистина не изпраща? Мерси предварително Цитирай
DreamTh Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 Имам проблем с миди-то на компа. Саунд картата е Аудиджи 2 и мидито е през гейм порта с кабел като излизат две петици: ин и аут! Като изпращам сигнали към компютъра няма проблеми - свиря си с ВСТ и тн. и е ок. Но сега се опитвам да пращам сигнали от компа към саунд модул, но не става. Използвам правилния кабел, или аут от компа в ин на устройството. Кажете какъв може да е проблема? И как мога да проверя със сигурност дали наистина не изпраща? Мерси предварително Здравей, правилно си го свързал тоест MIDI-OUT на звуковата карта към MIDI-IN на Sound Module, от тази страница : http://www.maxmidi.com/demo.html, си дръпни демото което вклучва програмата MidiSpy++, със нея може да видиш дали има Midi съобщения навън към модула. Успех . Цитирай
Yiwigi Отговорено Юни 26, 2006 Автор Отговорено Юни 26, 2006 Допълнителен въпрос: Output device нали трябва да назнача това MPU-401, което се явява и инпут дивайс? Другият вариант за аутпут е саундкартата... Цитирай
DreamTh Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 За съжаление тук на работата съм с линукс и не мога да ти кажа веднага, Ouput device трябва да е като input device Sound Card- тоест слагаш този с който ти работи миди ин-а на картата експириментираи докато изкараш изход . Цитирай
Yiwigi Отговорено Юни 26, 2006 Автор Отговорено Юни 26, 2006 Пуснах програмката която DreamTh препоръча и: като подавам програм change от модула и тя (програмката) го засича и изписва какво се е случило...Но като се опитвам да пускам от компа към модула, пак не ще... Освен това се оказа проблем това, че ако кажа на Midispy output да му е MPU-401, тогава програмката с която се опитвам да изпращам съобщения ми дава Cannot open midi driver и въобще отказва да прави каквото и да било... Помощ Цитирай
ecmjazz Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 (Редактирано) Еми може некакъв проблем с драйвера да има.. Виж некакви други версии.. Не разбрах само тоя сигнал дето искаш да го пращаш навън от къде идва - пак от външно устройство или от компа го генерираш? Щото ако идва от външно устройство требе да видиш софта през който минава миди сигнала да има midi-through enabled.. Редактирано Юни 26, 2006 от ecmjazz Цитирай
Yiwigi Отговорено Юни 26, 2006 Автор Отговорено Юни 26, 2006 Сигналът се генерира от компютъра. Но не прави връзка в тая посока... Малко пояснение щото ситуацията се оказа сложна: Аудиджи-то е от новите, демек от тия които нямат миди-порт на картата...в следствие от тая тъпня аз ползвам гейм/миди порта на он-борд картата... Дали проблемът не е тук някъде? Цитирай
ecmjazz Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 Може.. Може би драйвера за гейм-порта да е тестван повече за линк от вън както е по-вероятно да се ползва а в обратната посока да има проблеми, но това си е съчинение по картинка.. Не се сещам друго.. Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 Ами щом е на дъното, ти пуснал ли си картата на дъното? демек инсталирал ли си е ? Сега ще ти кажа 1 елементарен начин да видиш дали имаш миди сигнал на изхода: Вържи 1 светлодиод между маса и пина който ти е миди аут. Пусни си нещо което ти генерира миди сигнал, и гледай. Ако светлодиода премигва значи имаш миди сигнали, ако не, значи нищо не излиза от мидито ти Отностно светлодиода можеш да вържеш какъвто ти е кеф Цитирай
EmchoDT Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 ???? аз нещо не успях да схвана??? защо при условие, че използваш Аудиджито даваш за изхода да ти е MPU-401??? според мен трябва да имаш миди на Аудиджи?? Цитирай
yamaha Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 ???? аз нещо не успях да схвана??? защо при условие, че използваш Аудиджито даваш за изхода да ти е MPU-401??? според мен трябва да имаш миди на Аудиджи?? Защото няма миди Аудиджито му бе...какво има за схващане - няма външен миди интерфейс (не го бъркай с вътрешното миди рутиране). Ами както ти каза Nikifena погледни си в биоса дали си отворил миди-то на вградената ти аудио карта. В повечето случаи не е необходимо да активираш цялото вградено аудио, а само миди интерфейса му. Ако е активирано вече - опитай се да смениш адреса му (биосът ти дава тази възможност). Виж също в Windows дали нямаш някакви засечки в System панела - ако миди-то не е наред или го няма изобщо - то ще си покаже. Цитирай
Yiwigi Отговорено Юни 26, 2006 Автор Отговорено Юни 26, 2006 (Редактирано) Ами...ще погледна в биос-а, но не мисля, че проблемът е там...все пак порта принципно си работи, като подавам сигнали от синт към компа! В посоката In на гейм порта няма грешка...върви си ок! Наобратно не ще... Утре ще пробвам и това с диода да видим какво ще покаже! П.С. Yamaha в Windows-a дава че миди дивайса си е ок и is working properly. Дано се окаже че проблемът е в кабела а не е някой хардуеърен бъг! Редактирано Юни 26, 2006 от Yiwigi Цитирай
yamaha Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 (Редактирано) Ами...ще погледна в биос-а, но не мисля, че проблемът е там...все пак порта принципно си работи, като подавам сигнали от синт към компа! В посоката In на гейм порта няма грешка...върви си ок! Наобратно не ще... Уффф....това наистина го пропуснах....наистина щом работи в едната посока няма как да не е активиран (sorry) - наистина проблемът може да е в разклонението на кабела (този дето върви навънка) или в недобър контакт от другата страна - в куплунга на дъното (размърдай го малко) или на задния панел (ако е изведен там). Редактирано Юни 26, 2006 от yamaha Цитирай
Yiwigi Отговорено Юни 27, 2006 Автор Отговорено Юни 27, 2006 Опитът със светлодиод-а протече по следния начин: мушнах едното краче на диода в пин номер 12 на гейм порта и другото краче го подпрях на кутията за маса уж...и след подаване на миди сигнал от компа диода въобще, ама въобще не реагира... Демек няма никой на миди изхода! Работата почва да ме изнервя...тия дни ще преинсталирам цялата система и преди да инсталирам аудиджи-то ще инстална само онборд картата и ще пробвам пак...макар, че имам подозрение, че резултатът ще е същият! Ако някой се сети нещо друго да казва, моля! Цитирай
DreamTh Отговорено Юни 27, 2006 Отговорено Юни 27, 2006 Не използвай маса от кутията а ползвай маса от Гейм Порт-а тоест 4-ти или 5-ти пин. Цитирай
Recommended Posts