Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Някой сковавал ли си е куфар и ако е нека сподели своя опит. Утре захващам и аз, заедно с картинки тук.

Имам няколко въпроса:

1. От де да намеря мекичкото черно нещо, дет се облицова вътре?

2. Какъв материал се слага под него (мекичкото черно нещо)?

2. Къде има готин обков (пантички, дръжки и т.н)

Живи здрави (по скоро здрави, че много от живите заминаха) утре вечерта ще разполагам с дървенията.

Редактирано от lyu_records
Отговорено (Редактирано)

човекът който дава съвети на всички,търси помощ!? :)Whatever,почти всичко може да намериш тук:http://www.megavoice.bg/,а "мекичкото черно нещо",примерно тук:http://www.teroni99.....php?lng=1&cl=0,за винтчета и болтчета може да видиш тук:http://www.euroboltb...ut&m=about_list

:cheers2:

Редактирано от the pick
Отговорено

Не лъжи! :D Супер як изглежда, но теглотооо... ама ако си с със собствен транспорт не е проблем.

Един малък трик при сглобяването на кутия - за да не се разминават в габарити и диагонали двете части, кутията се прави едно цяло. Оформя се по крайните размери и след това се цепи на две - дъно и капак. Така, дори при леки отклонения от геометрията имате две перфектно пасващи си части. Касае основно естетиката.

Отговорено

Почти всичко взех, остава кожа и панти. Представям си го кафяв :)

Иначе до тук имам това:

ad4cd496f4eb74a6.jpg

Крачета, дръжка, закопчалки, ъгли, ограничители (за да се отваря до някъде). Само остана да намеря кожа която да ми харесва :)

Отговорено (Редактирано)

Голям избор от изкуствена кожа има на Пиротска №107 - цък - доколкото си спомням към 12-15 лв. беше метъра на 140см. ширина. Инъче най-добре ще стане с толекс за китарни кубета защото е по-твърд и по-трудно се наранява, но е доста по-скъп. В БГ незнам дали някъде има такъв - а инъче от Ибей и сайтове колкото искаш. Но и с обикновенна изкуствена става, но гледай релефа да е по-груб за да не си личат разни неравности и т.н.

Редактирано от patzo
Отговорено (Редактирано)

Аз съм си харесал това, няма смисъл от толекс излиза скъпо:

Izkustvena_koja_-_KAFIaVO_0.jpg

Но нямах време да ходя до там. :(

Някой знае ли къде се продава черен дунапрен, или нещо подобно но да е черно на листове с различна дебелина?

Отговорено

Добре изглежда, браво за ентусиазма! Ще споделиш ли откъде намери закопчалките, че търся точно такива?

Отговорено

Изглежда, че добре ще стане, но има ли смисъл да се прави при положение, че в магазините има прилични кейсове за малко над 100 лв.?

Отговорено (Редактирано)

^Има, размерите сам си ги задавам и вътре ще е организирано както аз си реша, а цената е под 100лв. и е кеф голям! :)

Отговорено

Поздравления! Лек съвет. Не търси черен дунапрен, а оформяй вътрешната част със стиропор, тънък дунапрен и най-отгоре плюш с цвят, подхождащ на китарата. Ще изглежда по-луксозно. :)