Yves Отговорено Юни 20, 2012 Автор Отговорено Юни 20, 2012 Е, мерси Защо мислиш, че не съм прочел? Тоя форум го чета много солидно вече няколко години, а специално по повод на тая покупка съм изчел отново всичко по темата Рентгеновите снимки ги знам, и разбира се, знам че е с камери, просто се учудих колко олекотяват. Не казвам, че е ментак и са сложили адаптери guitar tech, просто може да не са бърстбъкъри, а тия трицифрените 498/496...щото има модели и с тях. Цитирай
TONY Отговорено Юни 20, 2012 Отговорено Юни 20, 2012 (Редактирано) А, честито! Имам бърстбъкери на махагонов Ibanez ARX 300. Но си от Варна, иначе можеше да направим тест. (моята е без камери) Извън това, че Студиото е добра покупка, последното ми наблюдение от концерта на Юръп. Аналгин загряваха и след това, публиката(справка мнения из нета бол) имаше нужда от Имодиум и Нурофен. Китаристите бяха с Гибсън Студио, но освен едно бучене, нищо повече не успяха да изкарат. Но 100% не е от китарите, не е и от скапаната зала ( Джон Норъм звучеше супер, с 3 различни Гибсън-а). Остава озвучителя и кофти аранжимента. извода....е ясен.... Редактирано Юни 20, 2012 от TONY Цитирай
Yves Отговорено Юни 20, 2012 Автор Отговорено Юни 20, 2012 Абе заеби, на Аналгин пък точно китаристите звучат брутално колкото и пъти да съм ги слушал. Сигурно са ги саботирали, щото са щели да засенчат Юръп Техните са по-високия клас, едното даже е новото Gothic Morte...между другото изглежда брутална резачка, ама като видиш едни мазни пръстчета по тоя матов финиш и направо ти се отщява Цитирай
Slide Отговорено Юни 20, 2012 Отговорено Юни 20, 2012 (Редактирано) Е тая е студио, нали? Свирих на такава (такъв финиш) от 90-та. Най-тежката китара, която съм пипал и с гриф, като сап (въпрос на свикване). Иначе Yves я сподели как намираш тоягата - предвид колко нещо е изписано и колко е хвалена марката. Надминава ли очакванията ти или не? Просто след като не съм притежател на Гибсън, съответно съм нямал възможността от 20-на минутни свирене, било то дори на различни серии, да добия цялостна представа за "оръжието". Например, обаче, се сдобих с Ибанес среден клас - предвид култовия им статус на суперстратове - останах леко разочарован (може би защото не е RG oт 80 и някоя, а е от 2009). Просто колкото и да съм свирил и пробвал преди това, то не е като да си я вземе у ваш, спокойно да си я "усетиш" като хората. Един вид имаше някакво пренавиване и очакване, че едва ли не ще свири сама. Та така де. Редактирано Юни 20, 2012 от Slide Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 20, 2012 Отговорено Юни 20, 2012 Е,студио е 97,пак е олекотена,но малко,то за звук..с думи как да кажеш,абе Гиби - всеки тон се чува ясно на акорд,страшна маса при драйв и пробивно,характерния "туанг",тоест перцето се чува как звънка,Си на първа е с по къс състейн - нема пълен кеф ,с Ибанец няма как да я сравня - никога не съм имал такава китара. Цитирай
Yves Отговорено Юни 20, 2012 Автор Отговорено Юни 20, 2012 (Редактирано) http://img221.images...08/dsc02403.jpg Ето го Ел Гибон след като го накиприх малко Беше доста мръсен /голям мърляч е българина / а фретборда беше много много сух. Явно не много хора са чували, че е добре да се маже с нещо. Напоих го с бадемово масло и стана тъмничък, прекрасен Боднах му едни Grover Rotomatics, които предвидливо си бях запазил от стария Винтидж. Между другото сток ключовете нямаха грам луфт и не разстройваха...но просто визуално тези ме кефят повече. Махнах му оная шайба под ключа за смяна на адптерите. /наистина са Бърстбъкъри, проверих :D/ В дупката за задния адаптер се вижда как е дълбано тялото, доста прецизно, явно имат хубави компютъризирани фрези в Нешвил Slide, какво да ти кажа....не съм си представял, че като си взема Гибсън ще зазвуча като Дъг Олдрич...Все пак е парче дърво със струни правено от човек....но макар и човекът /уж/ да е американец, уви магия няма Общо взето ми надминава очакванията просто защото от четеното смятах, че това ще е китара с фабрични дефекти и неудобна за свирене. Е, има много леки дефекти и е удобна за свирене За звука не мога да кажа кой знае колко засега, свирих малко домашно, а основно дрънкам акустично, утре дано остана изумен на репетиция Накратко, много й се кефя и съм доволен от покупката без обаче да съм в делириум Редактирано Юни 20, 2012 от Yves 2 Цитирай
Recommended Posts