Jump to content
Българският форум за музиканти

Подарявам акустична Кремона


shaterhand

Recommended Posts

Аз ей така се бях засилил да подаря една китара, готина китара, сам я бях ъпгрейдвал, на сполучливо тяло стаг бях сложил адаптер Шалер hot stuff, бях я боядисал и т.н. - просто за кеф и понеже не ми беше нужна, а исках някой да свири на нея, реших да я подарявам. Дъртичък съм и не познавам свирещи и обещаващи младежи, които наистина искат да свирят, но по някаква причина не успяват да си купят що-годе свестен инстр. - затова пуснах тема "как да подарим китара". Яко ме поохладиха в темата - даже - понеже пишете за домовете - бяха почнали да ми идват идеи да правим нещо като фонд за инструменти и оборудване - като се посъбере нещо да оборудваме с него някое помещение в дом, под егидата на модераторите - разбира се и да намерим дом в който имат помещение и биха искали да го оборудват за децата в дома. Даже си мислех, че може да стане трайна инициатива - е, така си и остана ...

После попаднах във форумите на момче, което се опитваше да направи чудеса с някаква дърта дъска и стари чаркове ... хареса ми желанието му, предложих му я. Той отказа ... много достойно, в интерес на истината - каза, че може би му било все пак рано за електрика, че може би има и по-нуждаещи се и т.н. Аз съвсем се отчаях, зарязах подаряването и я замених за един бас усилв. След някое време момчето ми писа да я вземе, но беше вече късно ... беше си отишла китарката, а което остана не беше за подаряване.

Защо го разказвам - да подариш инструмент не е просто да подариш нещо си - има си често и духовен елемент, особено ако подаряваш стар твой инструмент. Освен това подаряването на инструмент е ценно и хубаво с това, че може да помогнеш да се роди някой можещ ... да не кажа гений. Кой знае колко гений са останали и ще останат невидяни от света - как да знае, че може и иска, ако никога не се е докосвал до инструмент.

Аз се провалих в моя опит за подаряване, но бих се включил в една инициатива за инстр.фонд за домове - стига сайта да я подхване - давам си сметка, разбира се, че хич няма да е лесно, затова не съм оптимист - но ако някой тръгне към това бих участвал .... даже ще купя нещо за да го дам

Та така ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...пак се включвам, защото си погледнах темата "как да подарим инструмент" - да си я припомня, че съм позабравил какво се изписа там - видях, че след последното ми писание в темата, в което споделям идеята си да направим инструментален фонд за дарения на домове НЯМА НИТО ЕДНО МНЕНИЕ !!! Нито дори отрицателно ... тоест никакъв, ама никакъв интерес...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^Не е лошо, като идея но изпълнението и е трудно. Действащ музикант би трябвало да се познава с по-млади колеги. Аз познавам адски много мъници, които тепърва започват и съм подарявал какво ли не, за това са ми странни подобни теми.

И на мен са ми подарявали инструмент, при това много хубав. Преди години китариста на Ренегат ми подари това:

 

fb021260622cfb60.jpg

 

593ad850311c8f7a.jpg

 

d6c9733a185e66ca.jpg

 

Лютиерска китара изработена от Иван Вълчинов за Стойо Попов, има огромна сантиментална стойност за мен. Това с фонда няма как да стане особено тук, аз лично бих подарил нещо на някой познат, който би му се радвал и ползвал по предназначение отколкото да го оставя някъде си и да не се знае кой ще го потроши от глупост и невежество. Нямам нищо против децата в домовете но музикант подарява инструмент на музикант или поне това е моята гледна точка.

Редактирано от lyu_records
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Liu rec., китарата, дето са ти я подарили, е страхотна ... супер!

Аз не съм действащ музикант, хоби ми е, при това доста самотно засега - и то си го възстанових относително наскоро - бях го зарязал за дълги, дълги години - нали знаеш, има си термин за такива като мене - постоянно начинаещи :-) А чопленето по китарите ме забавлява още повече.

Оня бас усил. го върнах преди някое време - върнаха ми, съответно и китарата. Полезното покрай тая тема е, че ме подсети за онова момче и се свързах с него - писах му, отговори ми, ще си му я дам най-накрая тая китара - явно си е за него - а пък е хубава и я "направих" с кеф - така, че да му е на късмет!

А за домовете продължавам да смятам, че би било много добре ако може да се осъществи такава инициатива - както ти казах не съм оптимист - знам, че ще е много трудно, че работата няма да е е само в даването на инструментите - някой трябва да се хване да търси подходящо място, да говори с хора, да се ангажира със сума ти работи и разправии - не ми се вярва, че има начин да стане, но иначе би било чудесно! Затова подметнах и за музикалните магазини ... да обмислят такова нещо, за тях ще е и форма на реклама.

Въобще по този въпрос смятам, че да дадеш на нуждаещи се не хляб, а дух е често по-необходимо и значимо...

Абе оспамихме темата на колегата ... сори, последно, няма вече!!!.

Поздр.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, аз също много бих искала да свиря на китара. На 13 години съм, имаме у нас една стара китара, но всички казват, че фалшива. Тя е "Кремона" и е подарък от дядо ми на баща ми, но аз не мога да се уча на нея. Иначе абсолютно нищо не знам на китара, но много искам да се науча. Така че също съм желаещ.

 

P.S.: Благодаря на Yves, който разбира какво е да събираш левче по левче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ако си мислиш, че тук има някой, който да не е събирал не левче по левче, ами стотинка по стотинка, жестоко се лъжеш.

 

Иначе на пръв поглед идеята на oziato ми харесва. Хем в общия случай ще има надъхани хлапета, които вече са направили първата крачка, хем и даскалът ще ги поназнайва кой каква стока е. Другият вариант, щом имаш желание, събери тука имената на желаещите, слагай в един буркан и на произволен принцип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, да, сигурна съм, че форумът бъка от социално слаби хора, които абсолютно нямат пари за една китара от 150 лв., но всеки месец могат да си осигурят кабелна, интернет, телефон... но както и да е. Никого не обвинявам. Естествено е всички да се хвърлят на безплатното все пак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

Аз също бих желал да се сдобия с този прекрасен инструмент,защото съм новак в сферата с китарите и бих искал да се науча.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и да е дадена вече,но никой не казва а темата расте ли расте и хората таят надежда да се сдобият с първия си инструмент.Което ме подсеща как след като баща ми ме взе по рано от детска градина и отидохме до музикалния в Монтана,каква радост изпитах след като ми подадоха първата ми Кремона.През целия път дрънках през калъфа който беше от плат и се чувствах много щастлив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно животно е българина. Хем се прави нещо хубаво, хем намира повод да мрънка и да е недоволен от нещо.

Защото много се разтегна цялата история вече и няма никаква информация затварям темата временно докато авторът ми пише на лично съобщение, за да я отворя. Убеден съм, че всеки, който е имал желание се е вписал вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.