Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Опитвам се да си намеря евтин и прост лууп педал изцяло за упражнения.

Като ми хрумне някой ритъм, да луупна няколко такта и да импровизирам върху него като упражнение за различни гами, тайминг, ритъм в солата и т.н. Уви, нямам успех в търсенето - дотук тези, които аз успях да намеря бяха или твърде скъпи, или с твърде много излишни работи по тях, които не ми вършат работа за целта.

Предложете модели? Или дори просто да ме насочите към сайтове, по които мога да разглеждам с цени в български лева.

Отговорено

200-300-400 долара на мен ми идват скъпо. Повтарям се, че дори насока къде да си търся сам пак помага, защото досега не съм се интересувал от оборудване - не ги знам добрите места за работата. Не може да няма простовати кутийки за по 100тина лева?

ultramega, компютър не е достатъчен, не е оптимален и не е практичен. То и за през pc-то пак си трябват джаджи.

Ясно ми е, че като човек няма определени удобства, няма и избор освен да се задоволи с минимума, но никой не обича да прави компромиси.

Отговорено

За по 100-ина лева е малко вероятно да намериш.

Тези джаджи си държат цена, която е в зависимост от екстрите.

Търси единичните кутийки на Boss и Digitech !

На старо са изпадали, във форума за около 200 лв.

Отговорено

Имаше за 160 лв. в базара BOSS RC2 но някой го е отнесъл. Общо взето около 200 лв. вървят на старо.

Естествено можеш да си пуснеш обява в базара, че търсиш и да чакаш предложения, които те устройват.

Отговорено

Преди месец и аз имах нужда от подобна играчка. След много обикаляне из цяла София, установих, че единична кутийка, само лупър, под 300 кинта не се намира. Реших си проблема с един проц на Дигитек. Mодела е RP 150. В него има 20-секунден лупър, който работи и с наслагвания (overdubbing), колкото броя пожелаеш. Въпроса е дали 20-те секунди ще ти стигнат. Има и дръм-машина в него, цената му беше 190 лв. Вързал съм го след моя си процесор и използвам само този модул от него. Идеална играчка за упражнения, темпа, размери и най-вече разучаване и изпробване на хармонии. Дано съм ти бил полезен.

Отговорено (Редактирано)

Няма батка :( няма такава екстра да намериш, скъпи са. Става въпрос за сравнително съвременна технология. Има възможност да се направи прост луупер с мн. добро качество на звука и по малка памет и функции, но няма такъв продукт на пазара.

(почвай да ровиш за микроконтролери и dsp чипове, но не е просто и не мисля че много много си струва занимавката ако не си навътре в нещата :P )

За домашни условия гитар риг. Изкормваш една стара клавиатура и си правиш суич педал с няколко бутона от буквите на клавиатурата, поне един ти трябва. Може да пробваш и с usb footswitch, виж в ebay.

После в рига може да асайнваш keybord shortcut към различни копчета от графичния интерфейс на програмата, в случая play/overdub на луупър модула.

Редактирано от emosms
Отговорено

Ако ти трябва и дилеи случаино-вземи си страхотния Флашбек на ТС за 300 кинта+луупър/ще ти свърши работа за това което пишеш/.Ползвам го от около година-доволен съм много,но ти трябва и добро захранване

Отговорено

Определено ми помогна, да!

Не за друго, ами просто идеята, че има сравнително по-евтини джаджи с вграден луупър. Примерно аз съм с Peavey Vypyr, има едни педалчета за тоя модел - Sanpera, и далеч не са толкова скъпи като loop pedal. По eBay дори са 50-70$. И не само - процесори и други дъски с безброй глупости, включващи loop.

Значи ясно накъде ще гледам сега. Мерси.

Отговорено

Преди 2-3 месеца си купих нов Boss RC-2 за 260 лева. Това беше най-евтиният лупър,който успях да намеря. Друг вариант вече на старо ...