Jump to content
Българският форум за музиканти

Alesis Prolinear 720 monitors


GMUNKZ

Recommended Posts

Абе гледам че са намалени от 445лв на 222 лв и реших да питам, че тези дни ще си купувам :rolleyes: ..И това стар , или нов модел са ? Преди като гледах , май ги нямаше в списъка . :huh:

Тези ли са по-добри от Alesis M1 Active Mk II по дефолт,или са еднакви и май Alesis M1 Active Mk II са по-надеждни.

И кои бихти препоръчали и кои биха вадели по-добър звук според вас ? :D

 

Забравих линка да пусна :greenball:

http://www.musicworl...linear_720.html

vs

http://www.musicworl...Mk_II_Pair.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Това 223 може би е за 1 монитор. И дори 2 да са 450 лева, пак ми се струва доста добра цена за тези параметри. Естествено не знам колко добре свирят де... Може и да е оправдана ниската цена, но може и да не е.

А ти сериозно вземи да си пооправиш правописа.

Редактирано от Mairomaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Sensitivity (dB) 120 dB SPL

 

Това са единствените в света и в две села на Марс....

Не ти ли прави впечатление, че има една съществена разлика в окомплектоването на двата вида монитори, което обянява защо едните са по-скъпи от другите?

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами неразбирам много от монитори и за тва питам :rolleyes: ... А и от отговорите единствено което разбрах , че за по-неуки Mk II -то по ше им паснат :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едните са пасивни и за да работят им е необходимо крайно стъпало, усилвател.

Другите имат вграден усилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ И двата модела са активни. Prolinear 720 са модел отдавна спрян от производство и затова са по-евтини (най-вероятно залежали бройки по складове) това не значи, че са по-лоши. Но който ги е чувал само той може да каже - така само по характеристики не става. За Prolinear 720 - цената е за брой.

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Съжалявам, пропуснал съм първия ред, защото глупавите 120dB "чувствителност" ме ядосаха.

Не се връзват нито с пасивни нито с активни монитори от този клас. Не се връзват и с максимално звуково налягане...

Та така...

Изобщо чувствителност не се дефинира при активни системи, освен в специфични случаи.

ПП.

Открих от къде идва грешката (която я има в оригиналния сайт също) - 120 вата е общата мощност (80вата ниски, 40 вата високи).

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Prolinear 720 са модел отдавна спрян от производство и затова са по-евтини (най-вероятно залежали бройки по складове) това не значи, че са по-лоши.

Хе хе и аз сeга им видях в сайта , че са го спряли от производство . :greenball:

За мен май реших , че MK || щe e по-подходящия вариянт .. И за да изполвам темата , да питам какви кабели ще ми трябват за да ги включа ? Миксера ми е Yamaka MG 10C и аута на миксера към мониторите е 6,3 жак и на какъв ще трябва да завършва , защото уреди с такъв вход не съм имал досега... Ето тук се уголемява и се виждат по- добре отзад

http://www.sweetwater.com/store/detail/M1ActiveMkII

Търся и не виждам кой вид биха ставали .. и в динакорд има ли точен модел кабели , които да паснат с колонитне , че за да си ги поръчам заедно ?Или май наистина няма в магазина (търся в раздела линейни небалансирани)

Ще бъда много благодарен за отговори ! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора , кажете кви кабели ми трябват , за да си ги поръчам заедно бре :) .Пише , че има комбинация XLR и 1/4 jack , но не виждам отзад да има XLR , или на снимката не се вижда добре и не мога да преценя. Ако има XLR , този ли трябва http://www.musicworld.bg/bg/c_2257/i_32253/Proel_CHL230LU5.html но пък на него пише , че е за инструменти и други които завършват на XLR няма . И колко пинов трябва да бъде ? А и този , другия кабел с който да ги включа в контакта , обикновен компютърен кабел ли е ?

Не казвам , че разбирачите трябва да отговарят , щото ги разбира , че им е писнало да се занимават с такива като мен , но има доста други , които биха могли да споделят ! :)

Да не объркаме нещо и да хвърляме пари за излишни кабели :mellow: , или пък да даде нещо на късо и дългомесечните спестявания от заплатата , да не се окажат хвърлени на вятъра :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има XLR и 1/4 jack - комбо (вижда се на снимката). Ако пулта от който ще подаваш сигнал е с балансирани изходи този кабел който си посочил ще ти свърши работа. Ако не е с балансирани си вземи най-обикновен моно жак-жак 6,3мм. Недей да използваш ненужно дълги кабели този който си посочил май е 5 метра а едва ли ще държиш мониторите на 10 метра един от друг. Два кабела по 1.50 мисля, че ще са достатъчни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

По принцип, това което предлага patzo е правилно.

Има обаче частни случаи, при които моно жакът окъсява електронно балансираните изходи, което може да доведе до повреда в изходните стъпала на източника.

Ако източникът е с трансформаторен изход обаче , трябва да се окъси единия край, за да се затвори веригата (за небалансирана връзка).

Да не се забравя, че някои евтини източници нямат балансирани изходи, въпреки съединителите тип XLR.

Затова пълна гаранция няма без запознаване с документацията на източника.

Аз бих предложил кабели със стерео жакове и два активни проводника, ( балансирани жак-жак кабели). Ако не са капсуловани, търпят промяна пост-фактум, ако се наложи някакво донагласяване.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Упътването на мониторите пише, че няма проблем с моно жака.

 

"A conventional 1/4” “patch cord" mono TS-type plug will also work for unbalanced sources which automatically ground the minus input "

 

Но ако пулта ти е MG102C изходите са балансирани, тъй че за оптимална връзка давай по първия вариант. Стерео жак (към пулта) - мъжки XLR (към мониторите).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За монитора е ясно. Изрично посочих източника.

Що се отнася до входа XLR и жаковия такъв не би трябвало в общия случай да има разлика. Което означава, че жак-жак ще е същото като жак-XLR.

Не изключвам разбира се някои особености, които може да съществуват, като различна чувствителност или различен импеданс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да съгласен съм "стерео жак - стерео жак" и "жак-XLR" в случАя дава един и същ резултат - даже в Упътването на мониторите го пише, че разликата е само, че XLR канона се заключва и не можеш да го изкараш без да искаш. Тъй, че GMUNKZ има 2 варианта за кабели. И пак ще се повторя недей да взимаш тези 5 метровите от линка ще дадеш 50 лева излишно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.