Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, решил съм да взема няколко камиончета на Boss, плюс волюм педал:

Дилей

Волюм педал

Ривърб

Компресор

Тунер

Въпросът ми е дали това захранване ще свърши работа и дали ще може да ги храни всички, включени накуп. Благодаря :)

Отговорено

За можене- ще може, въпросът е доколко е качествено. Предполагам е импулсно с паралелни изходи. За тези пари-толкова.

Отговорено

На тези захранвания предназначението им е точно това. Не виждам причина да не свърши работа. Друг е въпроса за качество, изработка, надеждност. На кутия и аксесоари са го докарали, но ако се отвори........не се знае какво ще излезе отвътре.

Отговорено

може да помислиш за един педалборд на берингер наприомер за 6 камиончета който си върви с подходящо захранване

или някакъв подобен

а отделно на това и самия педалборд върви с подходящото окабеляване за навързване на ефектите

и накрая държи педалите стегнати и подходящо съхранени

Отговорено

Да, това изглежда супер, но пък не са показали какво ще е захранването, а за тази цена едва ли и то ще е нещо читаво... Това 1.7A означава 1700 mAh ли?

Отговорено

Отданва се канех да напиша нещо като ревю за това захранване.

Преди време се наложи да оправя едно такова захранване. Наснимах го, та ето и как са го направили китайците... или по-точно как не са го направили.

powers1.jpg

powers2.jpg

-Ламарината е тънка. Може би 0.5мм. Според мен този дизайн за кутия не е добър като цяло с тия заварки. Не съм го настъпвал, но ако някой по-тежък го настъпи, със сигурност ще се изкриви яко.

-Ключа за смяна на захранващото напрежение 220/110 волта е сложено за парлама - скрили са дупката на кутията и никъде не е вързан. Това разбира се не е проблем в Европа, но какво ще се случи ако някой си вземе такова захранване от Америка и дойде в Европа и го пусне. Ще има тряс :) Обратно - от Европа в Америка пак проблем..

- Платката виси с главата надолу. От тук следва, че и трафът виси. А дори не е завит с болтчета. Държи се само на спойките. Тоест това не е хич добро решение. Ако се изпусне малко по-силно, има голяма вероятност първичната да прекъсне и захранването да стане за в кофата

- От общо 4 намотки на този траф се ползват само 2 от тях. 8 изхода ползват само 1 маса - тоест е възможно да има ground loop проблеми

- Стабилизаторите (7809/12) нямат радиатор. Това значи, че при обща консумация около 200мА ще греят бая. Съдейки, че се захранват с тия 13 VAC.

- Кутията е заземена което е добре, но освен това и минуса в захранването е заземен. Това беше и причината, че го оправях. При такова заземяване на минуса със сигурност ще има ground loop проблеми през заземяването на кубето или пулта. А това е най-малкото, При едни или други обстоятелства може да създаде и още проблеми. Както се беше случило с това.

С няколко думи - абе доста China боклук. A иначе го рекламират като произведено в Германия. Е, то и цената е такава де...

powers3.jpg

На мен хич не ми харесва как е направено. Да не кажа ужасно направено. Ако се бяха постарали поне още малко за същата цена щеше да е супер добро бюджетно решение. От трафът се използва само половината от възможностите. Съответно ако всичко беше оптимизирано, това захранване щеше да е доста по-малко.

Отговорено

Да, това изглежда супер, но пък не са показали какво ще е захранването, а за тази цена едва ли и то ще е нещо читаво... Това 1.7A означава 1700 mAh ли?

да

и съвсем спокойнно захранва 12 такива ефекта - знам от личен опит имах такъв куфар но по-големия модел с 12 гнезда за ефекти и там също използваха точно това захранване

и да ти кажа подобни куфари има ин а други фирми, като бос и т.н., но всичките са по-скъпи. А специално за берингер и бос куфарите ги правят в една и съща китайска фабрика

мисълта ми е не си заслужава да даваш повече пари само заради логото на някаква по-реномирана фирма от берингер

Отговорено

Благодаря ви много на всички. Ще взема това на Беринджър, заедно с трафа. Много ми беше полезно инфото, благодаря ви :godbless: :godbless: :godbless:

Отговорено

Не очаквай чудеса от беерингерчето :)

Берингер ползват едно импулсно адаптерче подобно на зарядно за GSM. При него пак има едни или други проблеми, но поне ще имаш педалборд.

• Like 1
Отговорено

Ами импулсно захранване на берингер, всички ефекти споделят една маса... Не знам...

Всичко е относително. Относително е и какви са твоите критерии за шум дори ;)

Отговорено

Еми, ще го пробвам, пък каквото излезе. Поне куфарчето е готино и няма да съм съвсем капо. Иначе няма проблем после да сменя само трафа, но не знам какъв да взема, който да е читав по твоите критерии и да може да храни всичките ефекти накуп. Би ли ме посъветвал?

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.