mozart27 Публикувано Май 26, 2012 Публикувано Май 26, 2012 Здравейте, решил съм да взема няколко камиончета на Boss, плюс волюм педал: Дилей Волюм педал Ривърб Компресор Тунер Въпросът ми е дали това захранване ще свърши работа и дали ще може да ги храни всички, включени накуп. Благодаря
blr Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 За можене- ще може, въпросът е доколко е качествено. Предполагам е импулсно с паралелни изходи. За тези пари-толкова.
SviStyle Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 На тези захранвания предназначението им е точно това. Не виждам причина да не свърши работа. Друг е въпроса за качество, изработка, надеждност. На кутия и аксесоари са го докарали, но ако се отвори........не се знае какво ще излезе отвътре.
mozart27 Отговорено Май 26, 2012 Автор Отговорено Май 26, 2012 Тоест, може да вкарва шумове ли? Мен това ме притеснява също...
Acei Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 може да помислиш за един педалборд на берингер наприомер за 6 камиончета който си върви с подходящо захранване http://www.thomann.de/gb/behringer_pb600_pedal_board.htm или някакъв подобен а отделно на това и самия педалборд върви с подходящото окабеляване за навързване на ефектите и накрая държи педалите стегнати и подходящо съхранени
mozart27 Отговорено Май 26, 2012 Автор Отговорено Май 26, 2012 Да, това изглежда супер, но пък не са показали какво ще е захранването, а за тази цена едва ли и то ще е нещо читаво... Това 1.7A означава 1700 mAh ли?
Nikifena Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Отданва се канех да напиша нещо като ревю за това захранване. Преди време се наложи да оправя едно такова захранване. Наснимах го, та ето и как са го направили китайците... или по-точно как не са го направили. -Ламарината е тънка. Може би 0.5мм. Според мен този дизайн за кутия не е добър като цяло с тия заварки. Не съм го настъпвал, но ако някой по-тежък го настъпи, със сигурност ще се изкриви яко. -Ключа за смяна на захранващото напрежение 220/110 волта е сложено за парлама - скрили са дупката на кутията и никъде не е вързан. Това разбира се не е проблем в Европа, но какво ще се случи ако някой си вземе такова захранване от Америка и дойде в Европа и го пусне. Ще има тряс Обратно - от Европа в Америка пак проблем.. - Платката виси с главата надолу. От тук следва, че и трафът виси. А дори не е завит с болтчета. Държи се само на спойките. Тоест това не е хич добро решение. Ако се изпусне малко по-силно, има голяма вероятност първичната да прекъсне и захранването да стане за в кофата - От общо 4 намотки на този траф се ползват само 2 от тях. 8 изхода ползват само 1 маса - тоест е възможно да има ground loop проблеми - Стабилизаторите (7809/12) нямат радиатор. Това значи, че при обща консумация около 200мА ще греят бая. Съдейки, че се захранват с тия 13 VAC. - Кутията е заземена което е добре, но освен това и минуса в захранването е заземен. Това беше и причината, че го оправях. При такова заземяване на минуса със сигурност ще има ground loop проблеми през заземяването на кубето или пулта. А това е най-малкото, При едни или други обстоятелства може да създаде и още проблеми. Както се беше случило с това. С няколко думи - абе доста China боклук. A иначе го рекламират като произведено в Германия. Е, то и цената е такава де... На мен хич не ми харесва как е направено. Да не кажа ужасно направено. Ако се бяха постарали поне още малко за същата цена щеше да е супер добро бюджетно решение. От трафът се използва само половината от възможностите. Съответно ако всичко беше оптимизирано, това захранване щеше да е доста по-малко.
Acei Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Да, това изглежда супер, но пък не са показали какво ще е захранването, а за тази цена едва ли и то ще е нещо читаво... Това 1.7A означава 1700 mAh ли? да и съвсем спокойнно захранва 12 такива ефекта - знам от личен опит имах такъв куфар но по-големия модел с 12 гнезда за ефекти и там също използваха точно това захранване и да ти кажа подобни куфари има ин а други фирми, като бос и т.н., но всичките са по-скъпи. А специално за берингер и бос куфарите ги правят в една и съща китайска фабрика мисълта ми е не си заслужава да даваш повече пари само заради логото на някаква по-реномирана фирма от берингер
mozart27 Отговорено Май 26, 2012 Автор Отговорено Май 26, 2012 Благодаря ви много на всички. Ще взема това на Беринджър, заедно с трафа. Много ми беше полезно инфото, благодаря ви :godbless:
Nikifena Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Не очаквай чудеса от беерингерчето Берингер ползват едно импулсно адаптерче подобно на зарядно за GSM. При него пак има едни или други проблеми, но поне ще имаш педалборд. 1
Nikifena Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Ами импулсно захранване на берингер, всички ефекти споделят една маса... Не знам... Всичко е относително. Относително е и какви са твоите критерии за шум дори
mozart27 Отговорено Май 26, 2012 Автор Отговорено Май 26, 2012 Еми, ще го пробвам, пък каквото излезе. Поне куфарчето е готино и няма да съм съвсем капо. Иначе няма проблем после да сменя само трафа, но не знам какъв да взема, който да е читав по твоите критерии и да може да храни всичките ефекти накуп. Би ли ме посъветвал?
Nikifena Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 По-добре няколко добре стабилизирани адаптера или подобно захранване на харли бентън, но с галванично разделени изходи хвърли едно око тук: http://forum.muzikant.org/topic/87383-ground-loop-idhiaeaaie/
Recommended Posts