adriana Публикувано Май 20, 2012 Публикувано Май 20, 2012 При импортиране в Adobe premiere на някои видеа им липсва звук. Файловете са мп4. На сайта на програмата прочетох следното обяснение: the problematic clips may have been encoded with an incompatible codec Какво произлиза от това? От къде да разбера кой е точният кодек и как да оправя всъщност аудиото? Цитирай
vaxo Отговорено Май 20, 2012 Отговорено Май 20, 2012 Мини ги първо през някой конвертор - на Xilisoft примерно и тогава ги обработвай Цитирай
adriana Отговорено Май 20, 2012 Автор Отговорено Май 20, 2012 В какъв формат да ги конвертирам? Цитирай
adriana Отговорено Май 20, 2012 Автор Отговорено Май 20, 2012 конвертирах. вече не ми излиза нито аудио, нито картина 1 Цитирай
presly Отговорено Май 21, 2012 Отговорено Май 21, 2012 От къде да разбера кой е точният кодек...? http://mediainfo.sourceforge.net/bg И .avi не е точно формат, а контейнер - вътре може да има всичко, определя се от кодека. Аз бих избягвал чудовищно компресиран мп4 като сорс за монтаж. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 21, 2012 Отговорено Май 21, 2012 presly е абсолютно прав и за двете. Ако все пак държиш да си играеш с тоя файл опитай да извадиш само аудио трака и да го импортнеш отделно. За съжаление не знам Уиндоус софт с подобна функционалност. Не твърдя, че няма, просто аз не знам. П.П. За Мак става с MPEG Slipstream (да не каже някой, че не знам)... Цитирай
GMUNKZ Отговорено Май 21, 2012 Отговорено Май 21, 2012 (Редактирано) А на мен защо не ми чете .mov \qick time\ с кодек png Казва ми че не го подържа И при други ли е така ? Редактирано Май 21, 2012 от GMUNKZ 1 Цитирай
7thString Отговорено Май 21, 2012 Отговорено Май 21, 2012 който се занимава с видеообработка е срамота да не е чувал за VirtualDub. Точно за такива ситуации влиза в употреба Цитирай
GMUNKZ Отговорено Май 24, 2012 Отговорено Май 24, 2012 Има ли такава програма , като VirtualDub само , че да работи с повече формати .. като mov , wma, flv, avi и тн.. (колкото повече формати , толкова по-добре) Да има стандартните команди , отрязване , поставяне , фейд ин , фейд аут на отрязаните парчта и също директ стрийм копи (без да ги рендва) или въобще не съществува такова животно .. Цитирай
presly Отговорено Май 25, 2012 Отговорено Май 25, 2012 Аналогия - със швейцарско джобно ножче можеш да си свършиш някаква работа, но за реален резултат си трябват инструменти... Цитирай
GMUNKZ Отговорено Май 25, 2012 Отговорено Май 25, 2012 Ами за дребни инструменти ппитам .. големи инструменти май имам .Понякога и дребните са нужни и ако искаш да си отвориш консервната кутия , ше ти трябва швейцарско ножче , шото инструментите като водопроводните клещи и бормашината , няма да свършат работа , макар че и с тях сигурно ще стане. Гледах из Българските портали за софт .. там пък все някви прехвалени с по милион функции , които повечето въобще не тръгват . Инсталирах някви , махнах ги и сега инсталнах няква Avidemux , и съм решил да я разчупа , но май и тя е няква с много облаци в нея .. Много програми , но малко качествени Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Известни още като "курсови работи"... :D За смислена видеообработка се иска освен читав софтуер и читав сорс материал!!! Цитирай
dedo pop Отговорено Май 29, 2012 Отговорено Май 29, 2012 (Редактирано) Премиера не харесва мр4. Резултатът ще е трагичен. Е, някои се радват на полученото, но честно казано, не става за нищо. Има врътка, ама как се правеше... взимаш някаква програма за запис, примерно уиндоуския саунд рекордер, след това отиваш в настройките на аудиокартата, избираш рекординг, слагаш отметка на wave, натискаш река на програмата за запис и пускаш парчето да се извърти. Програмата ще запише звука. Така ще имаш записано аудиото, което най-вероятно ще е или wav или wma. Импорт в премиера и готово. Ето картинка на положението За кой премиер става дума? Щото цс4 май четеше всякакви смачкани боклуци. Редактирано Май 29, 2012 от dedo pop Цитирай
GMUNKZ Отговорено Май 31, 2012 Отговорено Май 31, 2012 Абе кой формат предпочитате да работите ,и да обработвате видео .. за не много големи проекти (около 5 минутен клип) Споделете някои идеи , ще е интересно да се чуят .Имам някои 3D нещица и се чудя как да ги изкарвам , така че да си държат качество . Цитирай
Recommended Posts