Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

При импортиране в Adobe premiere на някои видеа им липсва звук. Файловете са мп4. На сайта на програмата прочетох следното обяснение: the problematic clips may have been encoded with an incompatible codec

Какво произлиза от това? От къде да разбера кой е точният кодек и как да оправя всъщност аудиото?

Отговорено

От къде да разбера кой е точният кодек...?

http://mediainfo.sourceforge.net/bg

И .avi не е точно формат, а контейнер - вътре може да има всичко, определя се от кодека. Аз бих избягвал чудовищно компресиран мп4 като сорс за монтаж.

Отговорено

presly е абсолютно прав и за двете. Ако все пак държиш да си играеш с тоя файл опитай да извадиш само аудио трака и да го импортнеш отделно. За съжаление не знам Уиндоус софт с подобна функционалност. Не твърдя, че няма, просто аз не знам.

П.П. За Мак става с MPEG Slipstream (да не каже някой, че не знам)... :D

Отговорено (Редактирано)

А на мен защо не ми чете .mov \qick time\ с кодек png

Казва ми че не го подържа :o И при други ли е така ? :greenball:

Редактирано от GMUNKZ
Отговорено

който се занимава с видеообработка е срамота да не е чувал за VirtualDub. Точно за такива ситуации влиза в употреба :)

Отговорено

Има ли такава програма , като VirtualDub само , че да работи с повече формати .. като mov , wma, flv, avi и тн.. (колкото повече формати , толкова по-добре) :rolleyes: Да има стандартните команди , отрязване , поставяне , фейд ин , фейд аут на отрязаните парчта и също директ стрийм копи (без да ги рендва) :rolleyes: или въобще не съществува такова животно .. :rolleyes:

Отговорено

Аналогия - със швейцарско джобно ножче можеш да си свършиш някаква работа, но за реален резултат си трябват инструменти...

Отговорено

Ами за дребни инструменти ппитам .. големи инструменти май имам .Понякога и дребните са нужни и ако искаш да си отвориш консервната кутия , ше ти трябва швейцарско ножче , шото инструментите като водопроводните клещи и бормашината , няма да свършат работа :greenball: , макар че и с тях сигурно ще стане. :hysterical:

Гледах из Българските портали за софт :rolleyes: .. там пък все някви прехвалени с по милион функции , които повечето въобще не тръгват :rolleyes: . Инсталирах някви , махнах ги и сега инсталнах няква Avidemux , и съм решил да я разчупа , но май и тя е няква с много облаци в нея :unsure: .. Много програми , но малко качествени :rolleyes:

Отговорено

Известни още като "курсови работи"... :D :D :D

За смислена видеообработка се иска освен читав софтуер и читав сорс материал!!!

Отговорено (Редактирано)

Премиера не харесва мр4. Резултатът ще е трагичен. Е, някои се радват на полученото, но честно казано, не става за нищо.

Има врътка, ама как се правеше... взимаш някаква програма за запис, примерно уиндоуския саунд рекордер, след това отиваш в настройките на аудиокартата, избираш рекординг, слагаш отметка на wave, натискаш река на програмата за запис и пускаш парчето да се извърти. Програмата ще запише звука. Така ще имаш записано аудиото, което най-вероятно ще е или wav или wma. Импорт в премиера и готово.

Ето картинка на положението

123_c5be5_29567328.jpg

За кой премиер става дума? Щото цс4 май четеше всякакви смачкани боклуци.

Редактирано от dedo pop
Отговорено

Абе кой формат предпочитате да работите ,и да обработвате видео .. за не много големи проекти (около 5 минутен клип) Споделете някои идеи , ще е интересно да се чуят .Имам някои 3D нещица и се чудя как да ги изкарвам , така че да си държат качество . :rolleyes: