Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!

Въпросът ми е агатисът добро дърво ли е за хеви и траш? или да потърся китара с друго дърво? Всякакъв ваш съвет ще ми е от полза :) китарата която съм харесал е есп лтд ех-260 ,питам защото знам че рядко има лоши неща от тази марка китари :) заслужава ли си да я купя или да събирам пари за нещо по качествено като например ех-401?

Отговорено

Има 571 теми,обсъждащи дърветата и за какво са добри...и все пак-ИМА лоши неща от тая марка,недей така генерално да правиш заключения :)

Отговорено

В "изработка и ремонт" има "прясна" тема за дървото&китарата.

Има стари теми, аз съм гледал поне 2.

Има също и google.

^+1

Отговорено

Разликата е малко над $100, не си струва да рискуваш... Взимай EX-401, получаваш махагон, EMG-81/60, Grover tuners, какво повече искаш от китара за Metallica? :metalist:

Отговорено

Ами така ще направя ама след време като заработя някой друг лев :Д . Сега мисля да си купя един процесор (Zoom G2.1Nu) и след това да си "тунинг"-овам китарата :Д Dickens да те питам-моята китара сега е с някви стокови адаптери ,които не струват и са пасивни...(нормално :Д )... мога ли и заслужава ли си да сложа активни? или да си взема пасивните версии на EMG 81 и някакви сингли за мидъл и нек позиции?

Отговорено

Не мога да проумея защо толкова много хора си мислят, че активните са непременно по-добрия избор? Може би свирят сами... :whistle:

Отговорено

Активните са предимно за жица, не че няма пасивни добри такива, но всичко е много относително ;) EMG 81/85 e класиката за флоридския дет метъл от края на 80-те и началото на 90-те... От друга страна пък класическия Jackson, китара конструирана предимно за тежка музика е с пасивни адаптери... Според мен китарист, който свири различни стилове и не се задоволява само с шрединг никога не би избрал активни адаптери :metalist:

Отговорено

Не мога да проумея защо толкова много хора си мислят, че активните са непременно по-добрия избор? Може би свирят сами... :whistle:

Правят връзката м/у Метал - Металика - жица... А повечето започващи да свирят искат да е яко тресня, а не джаз (примерно).

Иначе, че имат предимства пред пасивните - имат. Както имат и недостатъци. Но когато човек не е пробвал достатъчен брой различни адаптри (пасивни и активни), не мисля, че може да даде реална оценка (дори за себе си).