ultramega Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 С други думи, моят съвет е да си изградиш собствен звук и стил и да си купиш това, което на теб ти допада. С риск аз пък да подразня теб ... преди да си изградиш собствен звук и стил , трябва доста вода да изтече. 2
iliev.p Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 (Редактирано) С рис"С риск аз пък да подразня теб ... преди да си изградиш собствен звук и стил , трябва доста вода да изтече. " без коментар :godbless: Редактирано Май 13, 2012 от iliev.p
Yo The Real Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 Това с "макса" беше брутално. Значи да чакаме след година-две да си новия Хендрикс, 'щото и той някъде за толкова време, пък може даже да не е бил на макс. 1
tursq hora za grypa Отговорено Май 13, 2012 Автор Отговорено Май 13, 2012 Ем Хендрикс не .... ама Хамет.. :Д не бзк ... Yo The Real и другите които ме подценявате ... нямам какво да кажа iliev.p-и аз така знам ,че преди да си имаш собствено звучене трябва примерно да се мине през много други независимо дали са имитации или опити за нещо собствено . Аз за сега ще се опитам да копирам (откъм звук) доколкото е възможно и ще пробвам да добавя нещо от мене си и ще видим какво ще стане
Yo The Real Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 Нищо и никой не подценявам... но най-малкото, ако беше стигнал "макса" (което е най-добре да го определиш какво значи, имаш си кантар за китарните способности ли ), не би се занимавал с трибют/кавър групи.
Lathron Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 (Редактирано) ^ ^Бе то на думи всеки може, пусни клип на тоя твой "макс" на свирене, та тогава да говорим. Редактирано Май 13, 2012 от Lathron
ultramega Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 Благодаря ви много ;p Аз мога да кажа че съм се научил да свиря,колкото може да се научиш за 2 години и половина де (тоест макса съм стигнал за времето) Май четете през ред ?
iliev.p Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 "Май четете през ред ? " Не четеме през ред,ами кажи тогава може ли човек сам да си даде оценка колко е добър на китара, всеки като излиза пред публика обявява колко е добър, или свири пък публиката оценява,като отива втори път,или си купува албума им. Аз например съм гонил АС\DC в няколко държави да присъствам на концертите им.............. 1
Lathron Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 (Редактирано) С Yo The Real говорим, че да кажеш, че си стигнал максимума за 2 години е... Ако авторът е свирил по 16 часа на ден, 7 дена в седмица, ок тогава респект, но едва ли... Пък и нима можеш да кажеш и знаеш колко е максимума на китарни умения за 2,5 години? http://www.youtube.com/watch?v=_mh6xBiGwMs В началото на клипа говори нещо много интересно П.П. - Аз свиря от три години, започнал съм с класическа китара -> Хендрикс го минах оня ден Редактирано Май 13, 2012 от Lathron
ultramega Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 "Май четете през ред ? " Не четеме през ред,ами кажи тогава може ли човек сам да си даде оценка колко е добър на китара, всеки като излиза пред публика обявява колко е добър, или свири пък публиката оценява,като отива втори път,или си купува албума им. Аз например съм гонил АС\DC в няколко държави да присъствам на концертите им.............. Всъщност публиката според мен не е реален оценител за това , кой на какво ниво е(като инструменталист) , а по скоро кой прави най слушаеми хитове .. но вече е много извън темата тази дискусия Разбира се, че няма такъв момент "макс", защото винаги може повече, но момчето свири от две години и е доволен от себе си . Какво по хубаво от това?
Yo The Real Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 (Редактирано) Че кой ти говори, че не е хубаво. То и аз съм доволен от себе си, боК съм пред огледалото, ама който и да било да говори, че е достигнал максимума за тия 2,5 години, че повече не може да се достигне за толкова време, че друг човек, който свири от толкова време и е по-добър от него няма... Абе сещаш се накъде бия. Абсурд. Редактирано Май 13, 2012 от Yo The Real
Hillbilly Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 Виж сега,младеж (това го казвам,щото съм дърт,не че съм голям музикант,а и имам огромна пауза като свирене) - най важното е да се научиш да тоноизвличаш с двете си ръце,да си наясно с грифа кой тон къде е и в крайна сметка какво точно искаш да свириш. Инструментите помагат - не свирят сами. Има един интересен момент - докарвам си любимия звук на запържена лампа гарнирана с масивен Гибсън саунд - до тук добре,ама да си изсвиря песните,които ми харесват и после 2 часа жици ..в един момент си казваш - абе дай да не се правя на тоя и оня и почваш да мислиш по-различно.., Идеята да пробваш да звучиш като Хамет ще те закопа - намери си по- добър кумир 1
Lathron Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 Темата кривна, дано авторът да се замисли за някои неща. И все пак... Хамет!
whiplash159 Отговорено Май 14, 2012 Отговорено Май 14, 2012 А относно ЛТД-тата на Кърк и Джеймс ....гледах едно LTD KH 202 дали си заслужава парите? Там ще платиш пари отгоре заради това, че вземаш сигничър модел. По-добре хвърли око на тези два примерни варианта: LTD EC-401 LTD EX-401 Комбинацията EMG 81/60 е любима на Хетфийлд, а и има къде да ги пробваш.
TONY Отговорено Май 14, 2012 Отговорено Май 14, 2012 (Редактирано) ^ Ако се прецени внимателно, се оказва, че се плащат едни 100 евро заради името. Зависи от гледната точка. Ако искаш да е като на Кърк, 100 евро не са кой знае колко. ( говоря за двете базови ЛТД- КХ) Ако не си много фен ще си ги спестиш. Т.е. значение има приоритета, не толкова парата. Относно самият Кърк Хамет. Отдавна е излезнал от "алкохолният" си период. В София, преди 3 години беше пърфект. Миналата година на ДВД-то ( от Кан, ако не греша) - пак пърфект. Преди седмица го гледах в Белград. Не знам, просто е глупаво да се говорят глупости относно Кърк, без да се следи редовно и да се плюе, по съставено мнение примерно отпреди 20/30 години. От доста време насам Кърк свири железно собствените си неща. Дори да направи някоя случайна грешка - това е Рок енд Рол, все пак. Повече ми допада някой китарист да е човек, а не машина. Някой "Х" чат пат - никак не ме дразни. А значение има и да седиш(в случая по-скоро хвърчиш) добре на сцената, отколкото неподвижно да свириш без грешка. Да, Кърк Хамет не е тип шредър китарист. Обаче, само и единствено Кърк пасва на стила на Металика. ( сигурно много фенове на бандата мислим така, което единствено има значение) ( Сатриани не пасна на Пърпъл, факт) В Белград Металика извириха целият си черен албум. И има защо, именно с него, се доказват като най-добрата банда в Америка ( и втора в света ) ( което почва да става ясно, дори още от началото - 83, 84, 85) За да си солист на една от най-значимите рок групи, значи...... Защото разни Херман Лий, Пол Гилбърт и не знам си кой още виртуоз, може да е магьосник по -прицип, ама дали ще се впише по-добре от Кърк, малко се съмнявам. Ако не беше подходящият, Ларс&Джеймс да са го изгонили отдавна. И накрая - моето лично мнение, че Кърк е най-интерсен, като музикант в Металика, другите свирят по-предвидимо, Кърк за мен има най-широк музикален хоризонт. Гибсъните са си ок. Но Металика на концерт свирят предимно с ЕСП китари. Кърк вади един Джаксън РР за една-две песни. Джеймс свири 2/3 с ЕСП, 1/3 от песните с Гибсън. ( в студио ползват всевъзможни неща, по принципа на мечо Пух) Редактирано Май 14, 2012 от TONY 2
Recommended Posts