lyu_records Публикувано Май 7, 2012 Share Публикувано Май 7, 2012 (Редактирано) Здравейте, пускам тази тема като инфо на колегите, които са се сбъсквали с това да им се отчупи главата на китарата. За жалост нямам снимки на 2-те парчета по отделно. Но се отчупи сравнително косо. Понеже аз не съм майстор и нямам къде да си направя допълнително парче дърво, което да влезе на сглобка, а пък само с лепило ми изглеждаше слаба работа реших да го залепя и хвана с коларски болт понеже съм луд металист . Та китарата се беше строшила още преди няколко години (котарака реши да и скочи като за последно) и още тогава аз я залепих с лепило за дърво, хванах я с коларски болт и напляках в буквалния смисъл на думата авто кит (не се притеснявайте за кита 2, 3 години си седеше без да се напука, а и няма да се напука. И до преди няколко дни китарата изглеждаше по този нелеп начин: Грозна работа! Така след като се свърши с грубата работа започва финната и ето какво се получи: Нужните неща са тези, като най-важното е в ляво: От ляво на дясно; черна авто база, която е тонирана по цвета, който искаме, лак, втвърдител за него и разредител, авто кит и на последно място филер (използва се като грунд) При бояджийската работа в никакъв случай не препоръчвам бои и лакове на спрей, флакон. Супер некачествени са седят меко и лесно се драскат. Китарата се беше отцепила по този начин а болта влиза така: Докитосах неравностите съобразявайки формата на инструмента и започнах да се правя на склуптор с една бая едра шкурка докато не догарам правилните форми: Идва момента на бояджийските истории, които според мен са най важната част. Трябва преди това обаче всичко да е изшлайфано до съваршенство и да няма никакви неравенства дупки и др.. Когато е ползван авто кит трябва да сте наясно, че задължително се ползва филер. Филера е препоръчително да е близък до цвета (базата) за да няма възникващи проблеми в по-късния етап (светла боя - светъл филер, тъмна боя - тъмен филер). Пръскате филера и минавате със шкурка 2000 на вода докато изчезнат всички дефекти. Може да се наложи да го пръснете няколко ръце. Аз ползвах филер на спрей. В интерес на истината не е лош, въпреки че съм малко скептичен по този въпрос. След филера идва базата (основния цвят) тя седи матово. Аз си я пръснах с аерографа с дюза 0,5 защото площа не е кой знае каква. Като направих преливка върху старата си боя на грифа за да не си личи че е боядисван. Тук е момента когато може да си сложите някакво лого или емблема, която в последствие да бъде покрита от лака. Аз лично съм бесен на тоя обезглавен Бърн и реших след като му зашия главата да му изстрия лицето. Лак също се продава в насипно състояние, като представлява; лак, втвърдител, разредител. Аз личн си го обичъм гъстичък и го разреждам не по оказанията, които са дадени и винаги сипвам повечк втвърдител. Като се пръска покрих с него част от стария лак за да се застъпи. И е го на какво се получи: В интерес на истината не си личи че е ремонтирана там и че има коларски болт. Остана да я полирам утре с 2-ри номер полир паста, след като засъхне хубаво лака и да и сложа нови струни, ключовете и нъта. Ще пусна снимки като я събера! Редактирано Май 7, 2012 от lyu_records 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iliev.p Отговорено Май 7, 2012 Share Отговорено Май 7, 2012 (Редактирано) Тайната е в бирата, няма да питам за количеството, добре си се справил. Редактирано Май 7, 2012 от iliev.p 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Belgarad Отговорено Май 7, 2012 Share Отговорено Май 7, 2012 Аз бих извадил болта след засъхване на лепилото, но и там да си седи не пречи. Единствено не разбрах защо замаза и надписа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Май 7, 2012 Автор Share Отговорено Май 7, 2012 Аз бих извадил болта след засъхване на лепилото, но и там да си седи не пречи. Единствено не разбрах защо замаза и надписа Аз можеше да си сложа нов под лака, можеше и стария да го остава. Но от както се строши неискам да го виждам никога . Заших и главата и изтрих лицето от нея Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a_panov Отговорено Май 7, 2012 Share Отговорено Май 7, 2012 Ааааа викал си свещения бог "Майката" на помощ, затова е станало така хубаво! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Май 8, 2012 Share Отговорено Май 8, 2012 Много добър финал, язък само за логото, така му било писано Без бирата обаче работата щеше да куца ! Обезбиряването е драматичен проблем с непредсказуем краен резултат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Май 8, 2012 Автор Share Отговорено Май 8, 2012 ^ Хубаво де измислих го това с логото. Утре ще си направя във вектор едно W за да го нарежат от златиста тенекийка на лазер и готово. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Май 8, 2012 Автор Share Отговорено Май 8, 2012 След полиране и вече е в действие: Малко инфо относно полирането: Аз ползвам полир паста на 3М, като има различни номера както следва 1-ви, 2-ри, 3-ти. Като номера означава колко е груба полир пастата. Да го наречем, силно и слабо абразивна (1-ви номер силно абразивна, 3-ти слабо абразивна) От практическа гледна точка от доста време не съм ползвал 3-ти номер защото е прекалено фина. На снимките горе е полирано с 2-ри номер. Полирането се състои в това: взимате каса с бира и един вълнен парцал, нанасяте върху парцала малко паста и започвате да търкате докато пастата не се изпари от само себе си. Може да го минете няколко пъти и винаги ефекта е поразителен. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iliev.p Отговорено Май 9, 2012 Share Отговорено Май 9, 2012 "нанасяте върху парцала малко паста и започвате да търкате докато пастата не се изпари от самосебе си. Може да го минете няколко пъти и винаги ефекта е поразителен." Това хубаво,разбрахме как се изпарява полир пастата,ама сега ако кажеш как се изпарява каса бира само с търкане и вълнен парче плат........... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Май 9, 2012 Автор Share Отговорено Май 9, 2012 ^ Аааа! за това се изисква майсторлък и дългогодишен стаж! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iliev.p Отговорено Май 9, 2012 Share Отговорено Май 9, 2012 Колко каси аванс? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Май 9, 2012 Автор Share Отговорено Май 9, 2012 ^ Колкото повече толкова повече! Мечо Пух го е казал! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lathron Отговорено Май 9, 2012 Share Отговорено Май 9, 2012 ^.. и умрял от свръх доза. Много гот е станало, особено това, че болта не си личи! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Май 11, 2012 Share Отговорено Май 11, 2012 Абе,другари,не е ли ясно,че без бирите ("нотите" както се майтапиме) работата не е спорна,иначе ставаме като харманлийския мангал Стоичков,дето всяка втора дума му е псувня..,то и това помага Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Май 13, 2012 Share Отговорено Май 13, 2012 Много добре си се справил. Поздравления! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts