CorvusCorax Публикувано Юни 22, 2006 Публикувано Юни 22, 2006 (Редактирано) Знаете колко е трудно понякога, когато ти трябва сингбек на някоя песен, да го намериш бързо. Мислих за това дали няма да е полезно да си направим една колекция, в кояо всеки да даде сингбеците, които има, да ги качим някъде (имам идеи къде), тъй че когато някой търси да ги намира възможно най бързо. Аз за момента разполагам с около осемдесет такива сингбека. готов съм да ги споделя. Как гледате на идеята? Редактирано Юни 22, 2006 от CorvusCorax Цитирай
Bubureli Отговорено Юни 22, 2006 Отговорено Юни 22, 2006 Знаете колко е трудно понякога, когато ти трябва сингбек на някоя песен, да го намериш бързо. Мислих за това дали няма да е полезно да си направим една колекция, в кояо всеки да даде сингбеците, които има, да ги качим някъде (имам идеи къде), тъй че когато някой търси да ги намира възможно най бързо. Аз за момента разполагам с около осемдесет такива сингбека. готов съм да ги споделя. Как гледате на идеята? Ами, чудесно гледам на такава идея аз. Разполагам с доста повече singback's -над 2000, но за сметка на това пък инструментали на български парчета са ми дефицит Готова съм да споделя наличните си с всеки, който изяви желание Също така ще се радвам, ако някой ми помогне за БГ колекцията Цитирай
CorvusCorax Отговорено Юни 23, 2006 Автор Отговорено Юни 23, 2006 Идеята ми беше въпросната обща колекция да е достъпна за всички, така че да не се налага да се молим един на друг за еди кой си сингбек, ами директно да погледнем имаме ли го в колекцията и да си го вземем. Споделям, че и на мен българските парчета са ми дефицит. Цитирай
stan4oo Отговорено Юни 23, 2006 Отговорено Юни 23, 2006 Сингбеци няма ли достатъчно много в нета? Мисля, че повече липват както казахте сингбеци на бг парчета и на джаз музика. Но си мисля че в нета има достатъчно на брой сингбеци на поп парчета. Не знам. Може и да бъркам Цитирай
CorvusCorax Отговорено Юни 23, 2006 Автор Отговорено Юни 23, 2006 Има, но сбирките са бедни, намират се трудно, а и често са с недоказано качество. Цитирай
Bubureli Отговорено Юни 24, 2006 Отговорено Юни 24, 2006 Има, но сбирките са бедни, намират се трудно, а и често са с недоказано качество. Добре, предложи нещо? Идея нямам къде мога да кача поне описа си Р.Р.Между другото на мен ми трябва /спешно/ "Жена на всички времена" на П.Буюклиева, някой може ли да ми помогне? Цитирай
toshevski Отговорено Юни 25, 2006 Отговорено Юни 25, 2006 С три ръце съм за идеята!!! И аз ще допринеса с моята колекциика!!! Предложения къде да се качват? Птицо, предлагай! И кажи кога ще си готов с парчето, че съм любопитен! Цитирай
ecmjazz Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 А к'во точно разбирате под сингбеци - миди-та или наистина добре звучащи направени инструментали? От първите имам 20-30 хиляди, а от вторите - няколко правени от мен като съм ползвал миди-та за основа.. Ако говорим за второто - би било хубаво и ако всеки може да сподели примерно и отделните тракове така че човек да може да си изключи някой друг инструмент освен вокала.. Цитирай
martist Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 Да наистина някой би ли казал мидита или мп3? Цитирай
toshevski Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 За мп3 или други аудио файлове става въпрос! Иначе мидита могат да се намерят всякакви навсякъде! Сингбека е музикално произведение, записано, аранжирано без вокални линии, което е необходимо на вокалиста за изпълнение, интерпретация или въобще за каквото му е необходимо, миди файловете се използват защото хората нямат възможност да си платят да им се направи даден сингбек или съответно да си го купят! По правило не би трябвало да се използват мидита за сингбеци, но кво да се прави... Такова ни е положението! Цитирай
yamaha Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 За мп3 или други аудио файлове става въпрос! Иначе мидита могат да се намерят всякакви навсякъде! Сингбека е музикално произведение, записано, аранжирано без вокални линии, което е необходимо на вокалиста за изпълнение, интерпретация или въобще за каквото му е необходимо, миди файловете се използват защото хората нямат възможност да си платят да им се направи даден сингбек или съответно да си го купят! По правило не би трябвало да се използват мидита за сингбеци, но кво да се прави... Такова ни е положението! А защо не предположиш, че повечето от добрите аудио сингбеци всъщност са добри миди-та, обработени както трябва и просвирени с подходящи модули? Не може за всеки сингбек да ползваш услугите на някой бенд, а и има стилове, в които това е и невъзможно. Нека не сравняваме безплатните мидита ширещи се из нета и свирките на ресторантските музиканти с крайния резултат, който чуваме от професионално изпипано аудио, пак правено на миди и с добавен някой беквокал. Айде измислете такова място (за качване) и каквото мога, ще кача. @Bubureli, кажи къде да ти пратя "Жена на всички времена" - в оригиналната тоналност ли ти трябва? Цитирай
SPAF` Отговорено Юни 27, 2006 Отговорено Юни 27, 2006 Дано да стане, ако някой се заеме със задачата, ще участвам с каквото мога ...имах предложение да направим такава колекция и от бекчета за различни инструменти и караокита съответно, но сякаш само аз си я поддържах Цитирай
toshevski Отговорено Юни 27, 2006 Отговорено Юни 27, 2006 (Редактирано) За мп3 или други аудио файлове става въпрос! Иначе мидита могат да се намерят всякакви навсякъде! Сингбека е музикално произведение, записано, аранжирано без вокални линии, което е необходимо на вокалиста за изпълнение, интерпретация или въобще за каквото му е необходимо, миди файловете се използват защото хората нямат възможност да си платят да им се направи даден сингбек или съответно да си го купят! По правило не би трябвало да се използват мидита за сингбеци, но кво да се прави... Такова ни е положението! А защо не предположиш, че повечето от добрите аудио сингбеци всъщност са добри миди-та, обработени както трябва и просвирени с подходящи модули? Не може за всеки сингбек да ползваш услугите на някой бенд, а и има стилове, в които това е и невъзможно. Нека не сравняваме безплатните мидита ширещи се из нета и свирките на ресторантските музиканти с крайния резултат, който чуваме от професионално изпипано аудио, пак правено на миди и с добавен някой беквокал. Айде измислете такова място (за качване) и каквото мога, ще кача. @Bubureli, кажи къде да ти пратя "Жена на всички времена" - в оригиналната тоналност ли ти трябва? Ами зависи тези мидита, които са обработени до краен вариант (сингбек) кой ги е правил. Аз не си мисля, АЗ ЗНАМ, че по- голямата част от сингбеци са направени от мидита, но нека не си мислиме, че този процес е лесен и се прави току- така! Когато един професионален музикант ги направи са едно, а съвсем друго са когато един друг "професионален музикант" ги направи! Аз съм пробвал, но нямах кой знае какъв успех (граничеше по- скоро към провал !!!), не беше това, което представлява и би трябвало да бъде парчето (сингбека), да не говорим, че семплираните инструменти понякога звучат трагедийно статично и изкуствено и дори да са максимално изпипани не могат да се сравняват с професионално направен сингбек! П.П.: Много са обемисти горните теми, с множество раклонения и са относително субективени (относно професионално, кой, какво и т.н.), затова не ми се задълбава! :exclaim: ... та давайте предложения за място и т.н.! Редактирано Юни 27, 2006 от toshevski Цитирай
Recommended Posts