aarab Публикувано Април 28, 2012 Публикувано Април 28, 2012 http://soundcloud.com/hapi-drum-player/dreams-came-true Коментирайте, без да се притеснявате идеята е да науча какво не правя Поздрави! 1 Цитирай
blr Отговорено Април 30, 2012 Отговорено Април 30, 2012 Като цяло звучи много добре, поздравления! Има неща, които аз бих направил малко по-различно, но това е по-скоро въпрос на личен вкус, отколкото твоя грешка. Като цяло бих миксирал пианото една идея по-тихо и бих избрал по-отворена реверберация за соло барабана. Алтернативно, бих пообрал тази реверберация за да не звучи неестествено. Още веднъж, не го приемай като критика, а като поглед на друг човек. Цитирай
aarab Отговорено Април 30, 2012 Автор Отговорено Април 30, 2012 Благодаря за коментарита Чакам още Поздрави на всички! Цитирай
viridis Отговорено Май 6, 2012 Отговорено Май 6, 2012 Здрасти. Първо поздравления за положения труд,а после и малко мнения (критични)от един барабанист... Лично аз не бих използвал такъв семпъл за соло барабан,или другия вариянт е да се "пипнат" честотните корекции и ревърба,както каза колегата.Като цяло това което ми прави впечатление е каса с акустичен саунд и соло барабан с изявен електронен,хубаво е да се конкретизира на какво искаш да наподобява.Томовете са тихи в общия микс,а брейковете които си направил,поне някой път,заслужават да се "овенчаят" с един краш чинел накрая. Има едни много готини стрингсове като фон,които трябва да излизат по-напред(но не и прекалено),когато водещото пиано го няма,което от своя страна също би могло да се свали с една идея...но може би когато се появят и вокалите,ще се прецени тогава. Не знам какви идеи имаш за вокали,но в интродукцията в началото трябва да се "случи" нещо,в този си вид сега е неоправдано дълга,според мен. Слушах го на слушалки парчето и това,което е най-пробивно е соло барабана....трябва да се пипне според мен. Надявам се критиката да е била от тъй-наречените "градивни"..... Поздрави. Цитирай
misterj Отговорено Май 6, 2012 Отговорено Май 6, 2012 "Разшири" малко микса. За барабанчето ако успееш да намериш семпъл да звучи като "къх (раз'ийраш ) може да прозвучи по-добре, но това ще се разбере след проби. Аз бих удължил и дикея на ривърба му. Цитирай
aarab Отговорено Май 6, 2012 Автор Отговорено Май 6, 2012 Обещавам до 2-3 дена да го смеся наново и да видим дали съм научил нещо. Благодаря за менията Безценни са Бири за всички от мен Цитирай
aarab Отговорено Май 6, 2012 Автор Отговорено Май 6, 2012 Та ето го и новият микс. На мен ми звучи малко глухо, но дано проблема да е в мен. Още нямам монитори и е възможно да има проблеми в силата на някои части, но вие ще прецените Чакам още мнения http://soundcloud.com/hapi-drum-player/dreams-came-true2 Цитирай
misterj Отговорено Май 6, 2012 Отговорено Май 6, 2012 С копи и пейст няма да стане. Прегледай си траковете за двойни (или както сигурно е в секвенсъра - овърлапед) ноти - като например барабанчето на 3:49. Има го и на други места. Относно аранжимента - направи му развитие. Където имаш лява ръка пиано с бас и каса, избери кой да заеме ниските. Цитирай
aarab Отговорено Май 7, 2012 Автор Отговорено Май 7, 2012 Това за копи и пейст ен го разбрах. Какво имаш в предвид под двойни ноти? Цитирай
aarab Отговорено Май 7, 2012 Автор Отговорено Май 7, 2012 Можеш ли да ми кажеш настройките на EQ за пианото Че там ми е единия проблем. Доста ниски има... Цитирай
Recommended Posts