synchu Отговорено Април 23, 2012 Отговорено Април 23, 2012 Три ноти http://soundcloud.com/synchu/otnovo-shema-jimjam Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 23, 2012 Автор Отговорено Април 23, 2012 Според мен китарата ти бяга с части от тона спрямо трака,или ми е в повече пиенето и не чувам добре. 1 Цитирай
DYLGIQ Отговорено Април 24, 2012 Отговорено Април 24, 2012 @разбойник - 4 shared верно нещо се е.е, ето нов линк към облака: http://soundcloud.com/dylgiq/shuffle-g Цитирай
synchu Отговорено Април 24, 2012 Отговорено Април 24, 2012 ^^според тунера и моите уши е олрайт тук таме че има някоя нота извън кутията по мойто мнение придава интерес, ама това може да съм само аз Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 24, 2012 Автор Отговорено Април 24, 2012 ^Да,то донякъде кретенията е в мойта глава,защото се настройвам една идея по ниско с тунерите,с непрекъснатото "бендване" и повече атака с дясната ако съм точно по тунера ще звучи по високо. Цитирай
synchu Отговорено Април 24, 2012 Отговорено Април 24, 2012 Нали си джиткаме по схемата, както беше лафа преди години. Важното е фън (шуй) да има Цитирай
shtur4o Отговорено Април 24, 2012 Отговорено Април 24, 2012 ^ Естествено, нали е блус Всичко си е включено в настроението Шегата настрана, според мен Сънчу си е "in tune" . И на мен ми се иска да се пробвам, ама никакво време не ми остава напоследък.... Браво на всички включили се дотук. Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 24, 2012 Автор Отговорено Април 24, 2012 Офф,естествено,че е в настройка,още по нощите съм писал че вероятно не чувам добре,защото ми е в повече пиенето .. Не е дали е блус или друг стил ,няма нужда да пускам клипчета как световни голями китаристи се настройват в движение,докато хвърлят пот по сцената - точно настроението е важно. Нали сме в Джем - тоест забавляваме се,не записваме музика за холивудски филм,нито има смисъл да си мерим п*шките. Като е музикантски форум си мисля,че идеята е да се свири все пак,пък кой колкото може,човек се учи докато е жив,отдавна е казано,а мен ме мързяло да уча като по-млад,затова и не се смятам за Музикант,а за китарджия. Колко време трябва да запишеш нещо,няма и 20 минути - Пускаме ампа да загреят леко лампите, Преамп 7-8,Мастър волюм -5-6, Качваме тракчето в Куул Едит, Натискаме на втора писта запис, Слушалките със скапания микрофон на половин метър от говорителя и леко встрани на 45 градуса да речем. (другия вариант е с амп-симулатор,примерно Вокс АС30 амплъг) В първия вариант тегля една дълга псувня на чалгара от долния етаж,който ако си е в къщи ще се качи да ми реве като мастия,че вдигам шум,а кучето ще потроши вратата от лай и скачане - е записа отиде.. Какво остава - натискаме бутонче Запис и треснята започва. Ако не ни хареса може да се пуснат втори и трети опит на следващите писти,аз не си наслагвам жиците,не знам и как. Цитирай
iai-bg Отговорено Април 24, 2012 Отговорено Април 24, 2012 Ето от мен един дружески шарж към блус китаристите... http://www.youtube.c...eature=youtu.be P.S Нещо тубата ми е разместила тайминга ама идеята е ясна... Велик си ... особено като ги няма канал 1 - неотразим! Цитирай
zwero Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 Здрави жици сте ударили... и аз си улових настроението за 2 минути, вързах две кубенца и ги озвучих с микрофон. Цитирай
rockfire Отговорено Април 26, 2012 Отговорено Април 26, 2012 Хаха...ебаси купона е тука .-бири-мири - жици ..скоро ще се включа и аз... Цитирай
Recommended Posts