Jump to content
Българският форум за музиканти

Настройка на компресор US Blaster USB 7706


Recommended Posts

Здравейте!

 

Вчера си закупихме компресор US Blaster USB 7706 но нещо имам проблем с настройката му. Използваме го за излъчване на радио. Целта е да мога да изравня нивото на микрофоните и музиката, която пускам. Някой може ли да помогне с някакви примерно настройки. Ползвах тези от упътването, но нещо не се изравняват нивата. Видях, че има доста писано по темата, но примерите са главно с настройка за инструменти.

 

Благодаря предварително на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как е свързано ? Какви и колко сигнали влизат в него и през какви входове ? Изходния сигнал от него къде отива ?

 

П.С. Предполагам , че са някакви елементарни настройки, но не съм запознат конкретно с това устройство и за това питам така. Опиши накратко системата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музиката която ползваме е от компютър и влиза в единия стерео канал на пулта ни (BEHRINGER XENYX 1204). След това с от основния изход влиза в компресора (кабел канон-канон) и от компресора влиза в компютър, който изпраща сигнала в интернет. Микрофоните ни, който ползваме са Sennheiser e845s и shure sm58. Въпроса е да се изравнява до някаква степен нивото на музиката и микрофоните.

 

До момента ползвахме софтуер, който го правеше, но се наложи да сменим софтуера и сега новия няма такава финцкия и за това решихме да ползваме хардуер.

 

Мерси много предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това с изравняването на нивата на музика и микрофони се прави най-добре с устройството тонрежисьор. С този измислен компресор няма да стане. Пък и предназначението на компресорите, като клас електронни устройства, е малко по-различно. За радио приложения е де факто стандарт следнотоhttp://www.orban.com/products/radio/fm/8600/, но цената му няма да ти хареса....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чебаев, това радио няма ли инженерен персонал, който да се грижи за техническата страна на това така наречено "радио"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В тази тема:

 

http://forum.muzikan...iidhaanidheoaa/

 

се бях опитал да обясня коя настройка на компресора за какво служи.

 

Най-общо казано, радиостанциите използват компресия с доста високо съотношение и къси времена на атака, почти като пик-лимитер, но всичко зависи от конкретните условия. Прави са хората, които са ти написали, че преди всичко трябва да се работи с нивата, както и с позиционирането на микрофоните и работата на хората с тях. Също така, ако целта е изравняване на силата, възможно е един компресор да не свърши работа. Може да се наложи да се използва отделен такъв само за микрофоните, със съответните настройки.

При всички случаи, не прекалявайте с компресията. Имай предвид, че по-голямата част от съвременната музика вече е доста посмачкана при мастерирането и още една тежка компресия вече я прави неслушаема.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И още нещо, няма да е лошо да си нормализирате силата на цялата музика, която пускате. Така няма да има разлика в силата между парчета от различни албуми. Предполагам, че има plug-in-и, които вършат тази работа полуавтоматично.

 

ПП: Съжалявам за двойния пост. Моля модераторите да ги обединят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм срещал плъгин, който да го прави автоматично. Аудасити има нормализиране, но то не върши работа в случая, тъй като трябва да става в реално време......освен да се занимавате да направите всичката музика която пускате с едно и също ниво. А според мен,едно радио не може да мине без човек, който да се грижи за техническите въпроси.

 

blr - Много яка статия за компресорите. Поздравления!

Редактирано от vaxo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах предвид точно loudness normalization, не в реално време, а като destructive plugin. Спокойно биха могли да пазят едно копие от файловете, които им формират плейлистите, като нормализирани.

 

ПП: Радвам се, че писанието ми за компресорите ти е харесало, дано да е полезно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм сигурен, че микрофоните са подходящи за тази цел, понеже са динамични и с хиперкардиоидна х-ка, което означава, че за да ти върши работа компресора , водещият и госта трябва да говорят отблизо и да не мърдат много, което от опит знам, че не може да стане. Но все пак опитай да сложиш по-високо отношение и къса атака. И да ги инструктираш така...може и да стане нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.