Jump to content
Българският форум за музиканти

chebaev

Members
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    синтезатор

chebaev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте! Не знам дали тук е мястото за темата, но се оказа, че в раздела за купуване на неща, не мога да публикувам теми. Интересува ме някой знае ли от къде може да се закупи безжичен микрофон за камера. До колкото съм запознат има такива на AKG, който струват около 500-600лв, но никъде не намерих подобно нещо за сега. Предлагат ми на Senheiser, Sony и Shure, които са над 1000лв, а това не съответства на бюджета, с който разполагам. Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
  2. Музиката която ползваме е от компютър и влиза в единия стерео канал на пулта ни (BEHRINGER XENYX 1204). След това с от основния изход влиза в компресора (кабел канон-канон) и от компресора влиза в компютър, който изпраща сигнала в интернет. Микрофоните ни, който ползваме са Sennheiser e845s и shure sm58. Въпроса е да се изравнява до някаква степен нивото на музиката и микрофоните. До момента ползвахме софтуер, който го правеше, но се наложи да сменим софтуера и сега новия няма такава финцкия и за това решихме да ползваме хардуер. Мерси много предварително.
  3. Здравейте! Вчера си закупихме компресор US Blaster USB 7706 но нещо имам проблем с настройката му. Използваме го за излъчване на радио. Целта е да мога да изравня нивото на микрофоните и музиката, която пускам. Някой може ли да помогне с някакви примерно настройки. Ползвах тези от упътването, но нещо не се изравняват нивата. Видях, че има доста писано по темата, но примерите са главно с настройка за инструменти. Благодаря предварително на всички.
  4. От известно време реших да премина на използването изцяло на Linux. Като цяло нямам проблеми и всичко е точно. Интересува ме дали можете да предложите някой софтуер за аудио обработка. До момента под Windows ползвах Adobe Audition. Сега пробвах Audacity, но ми се струва, че има доста по-малко ефекти спрямо Audition-а, иначе си работи доста добре. Ако някой може да предложи някой софтуер за Linux, алтернативен на Audition Благодаря предварително.
  5. Здравейте! Искам да ви представя рубриката на МЛАДЕЖКОТО ИНТЕРНЕТ РАДИО ORV - ORV ПРОМО. Това е рубрика, която популяризира авторската българска музика, като излъчва песни на млади и не толкова известни таланти в България. Излъчва се всеки делник на кръгъл час в периода от 08 до 20ч. Всеки, който се занимава с авторска музика и иска да бъде чуто неговото произведение може напълно безплатно да се свърже с екипа на радиото и да заяви желанието си. Web-site: http://www.radioorv.com E-mail addres: radio@vlvo-lan.net Адреси за слушане: MP3: 128kb/s, 44.1kHz - http://www.radioorv.com/128.m3u AAC+: 64kb/s, 44.1kHz - http://www.radioorv.com/64.m3u MP3: 128kb/s, 44.1kHz - http://www.radioorv.com/netwave.m3u (за потребителите на Netwave Vladislavovo Network) MP3: 128kb/s, 44.1kHz - http://www.radioorv.com/vpng.m3u (за потребителите на Varna Partners Network Group) MP3: 128kb/s, 44.1kHz - http://www.radioorv.com/vpng.m3u (за потребителите на Visio, гр. Пловдив)
  6. Добре да не е професионална, поне полупрофесионална Иначе тези хорица от Русе ги знам. фирмата се казва Paralel, а програмата е RASystem обаче искат някакви луди пари и нямат версия за Linux. Ей за това ме е яд, като ще се дават много пари поне да знам за какво ги давам. Това не са 300-400лв. За това попитах тук дали някой знае нещо знае нещо свободно.
  7. Здравейте! Скоро се регистрирах в този форум и изобщо скоро попаднах на сайта и е доста интересен. Поздравления за хората, които го подържат. Виждам доста интересни неща сте питали. Въпросът ми е е свързан с радио софтуераа. Интересува ме дали може нещо да се намери свободноразпространяемо за интернет радио примерно. Не говоря за нещо елементарно от сорта на plugin за Winamp или XMMS. Интересува ме нещо по-професионално от сорта на Jazler, SAM Broadcaster, Instudio или нещо подобно, което да върши работа, независимо от ОС. Мился сега да пробвам това Ubuntu Studio, някой има ли си на идея дали има нещо за радио там? Благодаря ви предварително
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.