chebaev Публикувано Април 14, 2012 Публикувано Април 14, 2012 Здравейте! Вчера си закупихме компресор US Blaster USB 7706 но нещо имам проблем с настройката му. Използваме го за излъчване на радио. Целта е да мога да изравня нивото на микрофоните и музиката, която пускам. Някой може ли да помогне с някакви примерно настройки. Ползвах тези от упътването, но нещо не се изравняват нивата. Видях, че има доста писано по темата, но примерите са главно с настройка за инструменти. Благодаря предварително на всички. Цитирай
vaxo Отговорено Април 14, 2012 Отговорено Април 14, 2012 Как е свързано ? Какви и колко сигнали влизат в него и през какви входове ? Изходния сигнал от него къде отива ? П.С. Предполагам , че са някакви елементарни настройки, но не съм запознат конкретно с това устройство и за това питам така. Опиши накратко системата Цитирай
chebaev Отговорено Април 14, 2012 Автор Отговорено Април 14, 2012 Музиката която ползваме е от компютър и влиза в единия стерео канал на пулта ни (BEHRINGER XENYX 1204). След това с от основния изход влиза в компресора (кабел канон-канон) и от компресора влиза в компютър, който изпраща сигнала в интернет. Микрофоните ни, който ползваме са Sennheiser e845s и shure sm58. Въпроса е да се изравнява до някаква степен нивото на музиката и микрофоните. До момента ползвахме софтуер, който го правеше, но се наложи да сменим софтуера и сега новия няма такава финцкия и за това решихме да ползваме хардуер. Мерси много предварително. Цитирай
presly Отговорено Април 14, 2012 Отговорено Април 14, 2012 това с изравняването на нивата на музика и микрофони се прави най-добре с устройството тонрежисьор. С този измислен компресор няма да стане. Пък и предназначението на компресорите, като клас електронни устройства, е малко по-различно. За радио приложения е де факто стандарт следнотоhttp://www.orban.com/products/radio/fm/8600/, но цената му няма да ти хареса.... 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 14, 2012 Отговорено Април 14, 2012 Чебаев, това радио няма ли инженерен персонал, който да се грижи за техническата страна на това така наречено "радио"? Цитирай
blr Отговорено Април 15, 2012 Отговорено Април 15, 2012 (Редактирано) В тази тема: http://forum.muzikan...iidhaanidheoaa/ се бях опитал да обясня коя настройка на компресора за какво служи. Най-общо казано, радиостанциите използват компресия с доста високо съотношение и къси времена на атака, почти като пик-лимитер, но всичко зависи от конкретните условия. Прави са хората, които са ти написали, че преди всичко трябва да се работи с нивата, както и с позиционирането на микрофоните и работата на хората с тях. Също така, ако целта е изравняване на силата, възможно е един компресор да не свърши работа. Може да се наложи да се използва отделен такъв само за микрофоните, със съответните настройки. При всички случаи, не прекалявайте с компресията. Имай предвид, че по-голямата част от съвременната музика вече е доста посмачкана при мастерирането и още една тежка компресия вече я прави неслушаема. Редактирано Април 15, 2012 от blr Цитирай
blr Отговорено Април 15, 2012 Отговорено Април 15, 2012 И още нещо, няма да е лошо да си нормализирате силата на цялата музика, която пускате. Така няма да има разлика в силата между парчета от различни албуми. Предполагам, че има plug-in-и, които вършат тази работа полуавтоматично. ПП: Съжалявам за двойния пост. Моля модераторите да ги обединят. Цитирай
vaxo Отговорено Април 15, 2012 Отговорено Април 15, 2012 (Редактирано) Не съм срещал плъгин, който да го прави автоматично. Аудасити има нормализиране, но то не върши работа в случая, тъй като трябва да става в реално време......освен да се занимавате да направите всичката музика която пускате с едно и също ниво. А според мен,едно радио не може да мине без човек, който да се грижи за техническите въпроси. blr - Много яка статия за компресорите. Поздравления! Редактирано Април 15, 2012 от vaxo Цитирай
blr Отговорено Април 15, 2012 Отговорено Април 15, 2012 Аз имах предвид точно loudness normalization, не в реално време, а като destructive plugin. Спокойно биха могли да пазят едно копие от файловете, които им формират плейлистите, като нормализирани. ПП: Радвам се, че писанието ми за компресорите ти е харесало, дано да е полезно. Цитирай
Telerig Отговорено Април 16, 2012 Отговорено Април 16, 2012 Аз не съм сигурен, че микрофоните са подходящи за тази цел, понеже са динамични и с хиперкардиоидна х-ка, което означава, че за да ти върши работа компресора , водещият и госта трябва да говорят отблизо и да не мърдат много, което от опит знам, че не може да стане. Но все пак опитай да сложиш по-високо отношение и къса атака. И да ги инструктираш така...може и да стане нещо... Цитирай
Recommended Posts