Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Тия камиончета са тотален спад . Поне според мен имал съм на Boss там е малко по добре работата , но по добре си вземи процесор . За да постигнеш хубав звук ти трябват поне няколко камиончета .

Отговорено

^^ ако си беше направил труда да напишеш POD HD-300 в чичо гугъл може би щеше да си забелязал ироничното в поста ми.

Абе пичове може ли да ви питам защо в тая тема ме тварите, а в малко по стара сте писали същите неща като мен http://forum.muzikant.org/topic/118667-auidhin-ca-aaeaioaadheoaa/

Отговорено

"Тварим" те, щото говориш глупости при това отвисоко, все едно си врял и кипял в музиката :)

То ако беше толкова лесно - един процесор за 400-500лв и нищо друго няма значение щяха да се продават само един и същи вид процесори и само един вид китари. Чат ли си сега?

Човек като не е нясно с нещата /виждам, че си мислиш че си, ама не си.../ е по-добре повече да чете и по-малко да дава акъл. В тоя форум пишат много добри китаристи /и други музиканти/ и назад във времето има изписани много много полезни неща. Вече няма, щото пишат предимно такива акълджии като теб дето мислят, че са хванали господ за топките и са разгадали всичко :)

Отговорено (Редактирано)

Радвам се, че се стараеш да запазим добрия тон. :) Наясно съм, че е най - добре да имаш лампова глава и кабинет с 12ки Селесчъни, но за съжаление, нямам финансовата възможност за тях. Просто напоследък няколко човека около мен свирещи с камионче Metal Zone и Fender Frontman 15вата с изключително кофти саунд са си наумили, че като хвърлят 300 лева за адаптери ще стане яката работа. От друга страна се кефят на звука в случая на диджитек RP250 директно в PA - то, който може да се намери на половината пари.

Аз бих си взел някаква лампа за вкъщи втора ръка, но само ако съм отделил над 1000 лв.

Айде весели празници и Христос Воскресе! :)

Редактирано от Vodafona
Отговорено

И какво като са си наумили твоите приятели да си купят адаптери?Ти трябва да ги спреш с някакви доводи ли ?За които самият ти не си много убедителен.Дори и този с ламповата глава и селесчъните пак не е убедителен.Ако си се зачел в по старите постове както ти каза Yves щеше да си наясно че най главното е задкитарното устройство тоест човека стоящ зад китарата.Тук в този форум има хора за които не е важно на Cort ли ще свирят,с активни или пасивни адаптери.Получава им се защото го могат.Други пък с най големите уредби и китари някак си не могат да го докарат.Така че преосмисли си приоритетите.

Отговорено

Какви приоритети да си осмислям. Приятели са ми, искат да си дават парите за глупости, аз не искам да се прецакат. Аз свиря с напълно посредствените esp lh-150 сложени на Cort KX series (разбира се не махнах оригиналните дънкани, така ми попадна) и съм си доста доволен.

Отговорено

Няма майтап в тая работа - добър китарист накара много различни в ценово отношение китари да звучат идентично, така че полвината форум нямаше идея коя китара коя е...

Отговорено

Китара, адаптери, усилвател, звукови карти, софтуер ... всичко има значение, особено ако става въпрос за кеф и звук.

Задкитарното устройство всеки си го има - винаги има по-добри наоколо, но то пък малко по-трудно се сменя.

Аз бих сменил моето задкитарно, но понеже засега не мога (въпреки, че се старая и се опитвам да го поъпгрейдна) тук -таме отвреме-навреме сменям адаптери и китари. По въпроса ще кажа, че ако ти харесва конкр. тяло и гриф, а искаш да чуеш други адаптери на него и знаеш точно кои са - не се колебай! Сменяй смело, стига да ти харесват.

Ако не си сигурен пък, пробвай ... докато разбереш или ти свършат парите.

Айде Христос Возкресе ... бъдете здрави и успех във всичко!

Отговорено

Само като добавка, макар и малко оф топик - чопленето по китарите и другите неща си е самостоятелно удоволствие ... доста ми е забавно, поне на мен ... е, понякога е изнервящо, оказва се ненужно и почти винаги е по-скъпо, но .... какво пък, много важно...нали го правиме за удоволствие, а не по задължение :-)

Отговорено

Няма майтап в тая работа - добър китарист накара много различни в ценово отношение китари да звучат идентично, така че полвината форум нямаше идея коя китара коя е...

По-скоро те си звучат идентично по принцип, просто китариста показа това по един добър и приятен начин.

Отговорено (Редактирано)

Не, аз далеч не си правя майтап, но много от вас остават със заблудата, че звук се прави от адаптери, процесори, камиончета и не знам си какви глупости. Естествено, колкото по-качествени са те, толкова по-добър е звукът, в това спор няма, но основата на добрия звук за мен се крие най-вече в пръстите, дървото на китарата и усилвателя. Ако не беше така, всички щяха да свирят на плоски дъски с опънати струни и монтирани ЕМГ-та през 5 процесора и да изкарват добър звук.

Христос Воскресе! :)

Редактирано от Slav
Отговорено

Ти като песничка го повтаряш това - ясно бе, човек ... китаристите свирят, не китарите, знаем, разбрахме го, повярвахме - и вече не сме заблудени!

Ама все пак китаристите нали свирят на китари - с тяло, гриф, адаптери и куп други неща ... нали в случая с ел.китарата свиренето им става първо електричество и после чак звук - за да стане хубаво електричество трябва да са хубави и както трябва нагласени нещата - то според твойта теза защо ли изобщо се правят тези неща...

Айде, оново Честито ВОзкресение Христово и бъдете здрави!

Отговорено

Извинявай, Слав, обърках те с Vodafona .... прости ми, моля!

Разбира се ти си прав, прочетох по-вним което си писал - сори, но първоначално помислих, че пак имаме категорично изказване в стил "такова животно нема".

Разбира се, че дървото има значение - то вибрира, важно е как и колко. Разбира се, че адаптерите имат значение(не цената) - превръщат вибрацията в ток ;еФектите имат - променят тока, кривят го, въртят го, сучат го - усилвателя има - преборазува тока в звук. Кабелите имат - през тях минава тока ... и т.н. и т.н.

А китариста свири ... и без него нищо не става. И както обикновено в живота, изведнъж се оказва, че всичко има значение - е, не трябва да се абсолютизира - демек като сложиш EMG и вече край, стана музиката - не е така, разбира се ... но не е и чак да е хич без значение, както има по-горе категорични твърдения. Имал съм и лоши китари и добри - има разлика между тях, съществена. Иначе аз и с двата вида не ставам кой знае колко - ама с хубавите някак по-хубаво не ставам.... :-)

Отговорено

Не, аз далеч не си правя майтап, но много от вас остават със заблудата, че звук се прави от адаптери, процесори, камиончета и не знам си какви глупости. Естествено, колкото по-качествени са те, толкова по-добър е звукът, в това спор няма, но основата на добрия звук за мен се крие най-вече в пръстите, дървото на китарата и усилвателя. Ако не беше така, всички щяха да свирят на плоски дъски с опънати струни и монтирани ЕМГ-та през 5 процесора и да изкарват добър звук.

Христос Воскресе! :)

Аз съм сигурен че каквато и китара да сравниш по този начин ще звучи добре. Работата е там че е нелепо да се сравнява инструмент от нисък клас с инструмент от висок клас по този начин. Всяка една китара свири по някакъв начин, който няма как да се разбере във видео клип защото тук идва момента и на усещане към даден инструмент. На дали има чак пък толкоз заблудени хора как се прави звук, но един хубав ефект и хубави адаптери винаги са в плюс стига да са правилните.