Jump to content
Българският форум за музиканти

Digitech iStomp FX Pedal


ciriljhonson

Recommended Posts

Все се надявах на нещо такова от peavey, на звук много не ме спечели трябва да се пробва на живо. Някаква идея дали го има някъде тука?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Педалът изглежда добре, но концепцията не ме вдъхновява особено. Първо, работи само с "Ябълка" . Второ, идеята на повече педали е да се ползват заедно или поне да се превключват бързо, което тук не е възможно. Всеки един процесор е далеч по-практично решение, а предполагам че и цената няма да е ниска. Според мен си е изгъзица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прибави цената на софтуера и ще излезе по около 200 на педал. За човек използващ "обилно" ефекти ще са необходими поне 3-4 такива (плюс евентуално wah), т.е. около 800 лв тотал. Въпросът е, защо някой би предпочел това решение пред средно-висок клас процесор или класически камиончета. Още един въпрос: каква е гаранцията, че тези играчки ще са съвместими със следващите поколения устройства и операционни системи на "Ябълка" след 3, 4, 5... години. Чиста изгъзица си е това, по-скоро i-аксесоар, отколкото сериозно музикантско оборудване.

 

Апропо, Line 6 имаха една серия педали, наречена Tone Core, в която бяха направили нещо подобно, но чисто hardware-но. Въпреки, че цената им не беше лоша и някои звучаха добре, не успяха да се наложат. Доколкото знам са спряни от производство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е просто продукт и клиента сам избира дали да го купи. Аз примерно НЕ бих харчил пари за подобно нещо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

200лв?! А айфоня колко струва отгоре? Така като се говори за някакви аксесоари много често се убягва пълната картинка- значи, за да ми върши работа, трябва да си купя ябълкова огризка за 1000 кинта и педал за 200. Мисля, че за 1200 кинта ще си купя лаптоп, аудио интерфейс и freeware който ще ми даде по-добър звук от това... :) А, може и някой миди контролер втора ръка. Или пък процесор.

 

Но да, за феновете на ябълката е перфектно - нали единствения смисъл от покупката на Ейпъл бил да покажеш на другите, че имаш ейпъл :)

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина това обвързване с iPhone и iPad си е самозастрелване в крака. Далеч не всеки притежава едно от двете устройства. По данни от преди година, пазарният дял на "Ябълка" сред умните телефони е 25-27 %, като в Европа този дял е по-малък, около 20-22 %.

Според мен, щеше да е далеч по-разумно да го бяха направили на USB с версии на програмите за "Ябълка" РС, а защо не и Linux.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, и още нещо - ми ако искаш 2-3-5 педала, значи по 1200 кинта на педал. Ааа и да не забравим "кабелче Ейпъл - 50 гроша"

 

Всъщност има ли някакви реални технически данни за тези неща? Резолюция, bit depth, латенция? Или щом е Ябълка значи е божествено?

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, и още нещо - ми ако искаш 2-3-5 педала, значи по 1200 кинта на педал.

 

E, не ти трябва по един iPhone за всеки педал. Относно характеристиките, Digitech трябва да се питат, ябълката няма общо с това.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех, мислех, че всеки педал се връзва с по един Ай-нещо-си.

 

В крайна сметка DSP не е ли самия телефон? В смисъл интересно ми е колко му е вътъка за обработка на звук в реално време - това си зависи от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прегледа ли внимателно линка от първия пост? Мобилното устройство на Ябълка няма нищо общо с DSP. То се използва само за да host-ва програмата и профилите за всеки ефект, които се трансферират до EEPROM-a в педала. Оттам нататък педалчето си поема всичко, не е необходимо да има закачен телефон за да го ползваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.