iliev.p Отговорено Април 2, 2012 Отговорено Април 2, 2012 Все пак записвай си сумичките за да видим накрая колко ти излезна цялото въстановяване? Цитирай
dandilov Отговорено Април 2, 2012 Отговорено Април 2, 2012 Напълно съм съгласен с колегата Slacoth. Така или иначе трябва да свалиш тая метална плоча, за да изшкуриш тялото добре, а пък и такава грозотия не ти трябва по принцип. Сложи на нейно място стандартна нек плочка: http://www.ebay.com/...=item27c54b07c6 http://www.ebay.com/...=item2c643c29e1 Ако отдолу излезе накава гадна изненада по-добре хвърли това тяло и си потърси Орфейско, "Зебра" например. Все още се намират във форума. Не разбрах грифът как е? Здрав ли е? Надявам се да е... Цитирай
golfabitch Отговорено Април 2, 2012 Отговорено Април 2, 2012 Освен здрав дано да е и прав,защото няма смисъл да се наливат пари във фалшиво звучаща китара,освен ако няма да виси на някоя стена. 2 Цитирай
dandilov Отговорено Април 2, 2012 Отговорено Април 2, 2012 Разбира се, че от там трябва да се започне. Здраво тяло и здрав, и прав гриф. Както се вижда от моите ремонти, аз съм сменил грифовете, защото старите не ставаха за нищо. А относно цената на цялата процедура ще кажа, че е колкото Скуайър на старо. Също така при мен се получиха китарки надминаващи Скуайърите по всички показатели и си заслужиха напълно похарчените средства. А пък и това, че си сътворил нещо хубаво със собствени ръце е още по-голямо удоволствие. Цитирай
Pravetz Fan Отговорено Април 2, 2012 Автор Отговорено Април 2, 2012 (Редактирано) Тая плочка на тялото... не знам. Утре ще се мъча да я махна, а и не знам дали е залепена за него. Грифа е здрав, според продавача е изтъняван, а и в сравнение с класическата китара е доста по-удобен. Утре ще кача една 2 снимки. Днес почти привърших с шкуренето на предната страна, утре ще гледам да успея със задната и страните. Като цена до момента: Китара - 50лв. (не ми се карайте, ако сумата е ненормално висока) Доставката от Шумен до София - 8лв. Шкурка 60, 1м - 0,90лв. Шкурка 220, 1 лист - 0,45лв. Или общо до момента: 59,35лв. Бял спрей имам само грунд (6 лева го гледах по онлайн магазините) и лак спрей (5лв. откъдето взех белия спрей) ми трябват. Какъв цвят пикгард би паснал добре на бяло или синьо тяло? Редактирано Април 2, 2012 от Pravetz Fan Цитирай
Pravetz Fan Отговорено Април 9, 2012 Автор Отговорено Април 9, 2012 Пълен пикгард SSS струва 25лв. в ebay. Да продам ли хъмбъкъра за двайсетина лева и да взема един такъв пикгард? Ще се свири рок. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 12, 2012 Отговорено Април 12, 2012 Щом ти се занимава по-добре си направи китара от лопата, както небезизвестните братушки. Seriously!!! Цитирай
Pravetz Fan Отговорено Април 12, 2012 Автор Отговорено Април 12, 2012 Щом ти се занимава по-добре си направи китара от лопата, както небезизвестните братушки. Seriously!!! Аз това го видях, но те и тия са ненормални после да я продават за по $500,000. Цитирай
the pick Отговорено Април 12, 2012 Отговорено Април 12, 2012 Така и не разбрахме какво се крие под ламаринката!? Цитирай
Pravetz Fan Отговорено Април 12, 2012 Автор Отговорено Април 12, 2012 Така и не разбрахме какво се крие под ламаринката!? Не знам, залепена е. Цитирай
dandilov Отговорено Април 12, 2012 Отговорено Април 12, 2012 Щом ти се занимава по-добре си направи китара от лопата, както небезизвестните братушки.Seriously!!! Лопата, лопата, ама хората концерти правят с нея! Цитирай
maxim09 Отговорено Април 15, 2012 Отговорено Април 15, 2012 Здравей, ако ти е полезно чуй тия семпълчета от моята кремона, нищо не е пипано по нея http://soundcloud.com/maxim10/sample2 http://soundcloud.com/maxim10/sample-drive-combo Записът е правен с евтин микрофон пред комбото /през line in на звуковата карта звука нещо се скапва/. И според мен е добре да видиш състоянието на тялото, това спукване където се очертава под ламарината. Dandilov, евала за куража, много красиви са станали китарите така, доста са се освежили, пък и звук вадят. А задължително ли е при освежаване да се подменя оригиналния гриф и като се подмени как става напасването към тялото, впоследствие или си е за лютиер тази операция? Хубав празник на всички! Цитирай
dandilov Отговорено Април 16, 2012 Отговорено Април 16, 2012 Ако грифовете са в добро състояние не е необходимо да се подменят. Уви при мен не беше така. При зелената кремона новият гриф беше със същата мензура като стария и пасна идеално. При зебрата беше различно и затова се обърнах към лютиер. Цитирай
Pravetz Fan Отговорено Април 16, 2012 Автор Отговорено Април 16, 2012 Ако грифовете са в добро състояние не е необходимо да се подменят. Уви при мен не беше така. При зелената кремона новият гриф беше със същата мензура като стария и пасна идеално. При зебрата беше различно и затова се обърнах към лютиер. То само широчината ли е важна или се гледа и дебелината? Цитирай
Recommended Posts