Jump to content
Българският форум за музиканти

M audio 88 keys + Ableton ?


Recommended Posts

Здравейтее мили хора :))

Обръщам се с молба за малко помощ. Купих си M audio 88 keys , инсталирах си Ableton Live ( която си беше бонус към свирката) и Native Instruments FM8 и НЯМАМ ПРЕДСТАВА КАК ДА задействам клавиатурата . Гледах някакви tutorials . Цъкам Preferences във Аблетон и там трябва да избереш твоя instrument , но моя въобще не фигурира ;д Свързала съм го s USB кабел , свети , изглежда активен и оттам нататък ми е мътна Индия , а нямам приятели , които да могат да ми помогнат.

 

 

ще съм много благодарна , ако някои ми обясни на разбираем език , какво да сторя , имайки впредвид , че съм жена и не разбирам от техника и softwear :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно Ableton не съм пробвал, но почти във всички програми е едно и също. Първо си настройваш изходите и входовете на програмата да работят със твойта звукова карта. Отваряш си празен миди трак. Настройваш входа на трака да ти е миди клавиатурата обикновенно пише USB Audio - клавиатурата трябва да си я включила преди да стартираш програмата. После за изход на трака си избираш някое VST. Общо взето е това. Ако не се оправиш си изтегли някоя друга програма Cubase примерно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти е вградена картата и не поддържа ASIO ще пращи. Изтегли си ASIO4ALL. Ако пък имаш звукова карта която го поддържа увеличи си буфера на Asio-то стъпка по-стъпка докато се оправи - някъде в настройките трябва да ти пише asio buffer - и срещу него бутон Control panel.

При по-тежки VST -та играе роля както картата така рамта и процесора. Трябва да ръчкаш настройките докато намериш някакво компромисно решение като малко повече латенция за сметка на пращенето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, явно не си успяла да се оправиш - мъчи се с настройките, както пише колегата по-горе - за FM8 вчера май ти показах къде са - задължително качи, обаче, ASIO 4ALL

За Аблетона не знам - казах ти, че не съм се занимавал с него.

На за фм8 настройките са в audio Preferenses или audio settings или audio options в някое от менютата -

Малко ми е трудно да ти обясня така - ако искаш, след като си го свалила и инсталирала, да се чуем по-късно - може да дойда при теб и клавиатурата и да се опитаме да направим настройките - трудно ми е да обяснявам, защото много неща не разбирам - някакси ги правя интуитивно когато компа е пред мен - на проба и грешка, в крайна сметка се получава. Може да ти донеса и др. виртуални синтове - тези от серията Артурия, например - те не всички работят добре с обикн карта, някои пращят, но някои си работят чудесно.

Пращенето също е от или от настройките или от картата - някак компа се задъхва при определени звуци - по скоро синта на компа, заради хардуера - той има вграден софт синт, който произвежда звуците му - на компа, от който пиша сега, синта му е SW sinth.

Но FM8 е лек - затова ти го препоръчах - не би трябвало с него да имаш проблем.

Дано сега някой от съфорумниците не ме нахока, че говоря глупости ! :-)

Абе както казах много не разбирам и ми е трудно да обяснявам неща, които не разбирам - но ако искаш ми се обади, ще дойда днес да го оправим - някак ще се справя, щом се бях справил при мен. :-)

Мога да дойда между 10.30 и 14 часа някъде - по-късно ще ми е малко по-трудно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

live.png

 

Виждаш ли си клавиатурата там дето е оградено в лилаво?

Ако да, цъкни там дето е жълто да стане и при теб жълто.

Ако не, значи нещо не си си инсталирала драйвера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.