Anna Angelova Публикувано Март 30, 2012 Публикувано Март 30, 2012 Здравейтее мили хора ) Обръщам се с молба за малко помощ. Купих си M audio 88 keys , инсталирах си Ableton Live ( която си беше бонус към свирката) и Native Instruments FM8 и НЯМАМ ПРЕДСТАВА КАК ДА задействам клавиатурата . Гледах някакви tutorials . Цъкам Preferences във Аблетон и там трябва да избереш твоя instrument , но моя въобще не фигурира ;д Свързала съм го s USB кабел , свети , изглежда активен и оттам нататък ми е мътна Индия , а нямам приятели , които да могат да ми помогнат. ще съм много благодарна , ако някои ми обясни на разбираем език , какво да сторя , имайки впредвид , че съм жена и не разбирам от техника и softwear :Д Цитирай
patzo Отговорено Март 30, 2012 Отговорено Март 30, 2012 Точно Ableton не съм пробвал, но почти във всички програми е едно и също. Първо си настройваш изходите и входовете на програмата да работят със твойта звукова карта. Отваряш си празен миди трак. Настройваш входа на трака да ти е миди клавиатурата обикновенно пише USB Audio - клавиатурата трябва да си я включила преди да стартираш програмата. После за изход на трака си избираш някое VST. Общо взето е това. Ако не се оправиш си изтегли някоя друга програма Cubase примерно. Цитирай
Anna Angelova Отговорено Март 30, 2012 Автор Отговорено Март 30, 2012 Ами аз успях да я свържа с Native Инструменц . Обаче qко пръ6ти. Това проблем на звуковата карта или на колоните трябва да е ? Цитирай
patzo Отговорено Март 30, 2012 Отговорено Март 30, 2012 Ако ти е вградена картата и не поддържа ASIO ще пращи. Изтегли си ASIO4ALL. Ако пък имаш звукова карта която го поддържа увеличи си буфера на Asio-то стъпка по-стъпка докато се оправи - някъде в настройките трябва да ти пише asio buffer - и срещу него бутон Control panel. При по-тежки VST -та играе роля както картата така рамта и процесора. Трябва да ръчкаш настройките докато намериш някакво компромисно решение като малко повече латенция за сметка на пращенето. Цитирай
viksps Отговорено Март 31, 2012 Отговорено Март 31, 2012 Здравей, явно не си успяла да се оправиш - мъчи се с настройките, както пише колегата по-горе - за FM8 вчера май ти показах къде са - задължително качи, обаче, ASIO 4ALL За Аблетона не знам - казах ти, че не съм се занимавал с него. На за фм8 настройките са в audio Preferenses или audio settings или audio options в някое от менютата - Малко ми е трудно да ти обясня така - ако искаш, след като си го свалила и инсталирала, да се чуем по-късно - може да дойда при теб и клавиатурата и да се опитаме да направим настройките - трудно ми е да обяснявам, защото много неща не разбирам - някакси ги правя интуитивно когато компа е пред мен - на проба и грешка, в крайна сметка се получава. Може да ти донеса и др. виртуални синтове - тези от серията Артурия, например - те не всички работят добре с обикн карта, някои пращят, но някои си работят чудесно. Пращенето също е от или от настройките или от картата - някак компа се задъхва при определени звуци - по скоро синта на компа, заради хардуера - той има вграден софт синт, който произвежда звуците му - на компа, от който пиша сега, синта му е SW sinth. Но FM8 е лек - затова ти го препоръчах - не би трябвало с него да имаш проблем. Дано сега някой от съфорумниците не ме нахока, че говоря глупости ! :-) Абе както казах много не разбирам и ми е трудно да обяснявам неща, които не разбирам - но ако искаш ми се обади, ще дойда днес да го оправим - някак ще се справя, щом се бях справил при мен. :-) Мога да дойда между 10.30 и 14 часа някъде - по-късно ще ми е малко по-трудно. Цитирай
viksps Отговорено Март 31, 2012 Отговорено Март 31, 2012 И на друго обърни внимание - клавиатурата трябва да е включена преди да се стартира програма! За да си я намери Цитирай
miro2bg Отговорено Март 31, 2012 Отговорено Март 31, 2012 Не си казала каква ти е звуковата карта (или колоните) Цитирай
musicman Отговорено Март 31, 2012 Отговорено Март 31, 2012 Виждаш ли си клавиатурата там дето е оградено в лилаво? Ако да, цъкни там дето е жълто да стане и при теб жълто. Ако не, значи нещо не си си инсталирала драйвера. Цитирай
Recommended Posts