viktor.velikov Публикувано Март 5, 2012 Публикувано Март 5, 2012 Здравейте! Имам китара Epiphone LP Special 2 със стокови адаптери. Искам да ги сменя с по-добри. Какво ще ми препоръчате, ако някой е виждал тази китара с други адаптери да си каже мнението ще ми бъде полезно. Понеже не съм наясно с термините ще го кажа по-простичко: предпочитам адаптерите (по-ми харесват на външен вид), които са като метална плочка (не знам как се казват). Знам че имам някакви омове с които да се съобразявам, но нищо не ми е ясно, дали всеки адаптер би станал за моята китара. Търся нещо не много скъпо, даже ако има някой от форума с 2-ра употреба, бих се зарадвал. Към края на месеца правя планове да купя нещо Благодаря предварително и да ме извенявате за тва , че ме няма в тази материя Цитирай
Yves Отговорено Март 5, 2012 Отговорено Март 5, 2012 Първо кажи какво искаш да постигнеш със замяната и какво им е на сегашните...идеята ми е, че адаптери, които ще са осезаемо по-добри от тези ще струват почти колкото цялата китара... Цитирай
lyu_records Отговорено Март 5, 2012 Отговорено Март 5, 2012 Според мен не си заслужава освен ако китарата ти има сантиментална стойност за теб. Цената за два хубави хъмбъкара, които ще си заслужават смяната със старите, ще надвиши стойноста на китарата. До колкото разбирам от темата май по-скоро търсиш външен вид отколкото звук, защото си описал как трябва да изглежда а не как трябва да звучи. Може да се измислят някакви капачки, на стоковите. Цитирай
iliev.p Отговорено Март 5, 2012 Отговорено Март 5, 2012 Този модел нямат капачки на адаптърите,тип алнико са,не знам дали може да реши въпроса като си купи само капачки,ем не разбира, ем тръгнал да прави промени и то на външният вид........ Цитирай
Yves Отговорено Март 5, 2012 Отговорено Март 5, 2012 Капачки само се продават. Аз едно време си ги свалих капачките никелирани и ги продадох. Фабрично нови също се продават. Само че евтините такива са такъв материал, който доста променя звука от адаптера. Такива, които не влияят /или поне не много осезаемо/ са сравнително скъпи и пак не си заслужава... Цитирай
Acei Отговорено Март 5, 2012 Отговорено Март 5, 2012 аз имам ето такива капачки за адаптери http://www.allparts.com/Humbucking-Pickup-Covers-Black-p/pc-0300-003.htm като специфичното е, че са сет за адаптери т.н. уайд спейс демек на простоцарски бридж хамбъкъра е с разстояние между крайните винтове 52мм, а нек адаптера е 50мм и да, черни са ако те интересува бих могъл да ти ги продам не са поставяни още по китарите тебе само да премериш колко е разстоянието на винтовете на бридж адаптера като мериш от средата на винтчето на ниското Е до средата на високото Е за цени и пазарлъци на ЛС поздрави Цитирай
viktor.velikov Отговорено Март 6, 2012 Автор Отговорено Март 6, 2012 Да, по-скоро външен вид търсех. капачки биха ми свършили работа. Видях ,че в http://www.thomann.de се продават. благодаря! ( : Цитирай
Fats Отговорено Март 6, 2012 Отговорено Март 6, 2012 Не се занимавай с глупости. Свири си на китарата, доста по-добра е от много други. Това, че някои непрекъснато се пъчат със смени на адаптерите е смешна история. Има една приказка за триците и маймуните... Колкото и да сменяш адаптерите на някаква тояга, тя няма да просвири като скъпа китара. А Epiphone са доказана марка с дългогодишна история. Свири и се радвай, пък някога ще дойде ред и за скъпа китара с хамбъкери, каквито си пощеш. 2 Цитирай
viktor.velikov Отговорено Март 6, 2012 Автор Отговорено Март 6, 2012 Ок ( : много благодаря, ше послушам съвета ! Цитирай
niki-l.s. Отговорено Март 6, 2012 Отговорено Март 6, 2012 Аз продавам тези: http://forum.muzikant.org/topic/118352-eoaaa-randall-rg75g3-400-ea-ouiaueudhe-epiphone-ii-30-ea/ Стокови, от корейско Epi L.P.Standart. Цитирай
viktor.velikov Отговорено Март 7, 2012 Автор Отговорено Март 7, 2012 И все пак спомеханте, че едни хубави, адаптери ще струват колкото китарата. Ок няма проблем стига да си струва, пари се искарват, а кефе цена няма . И все пак някой ще ми покаже ли нещо такова? Може да не е края на този месец покупката а края на другия, какво толкова... Цитирай
7thString Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 (Редактирано) Fats трябва да го обявим за форумния шут Колега, в моята китара, която оригинално струваше около 350 парици, съм вложил около 1000 в електроника и адаптери. Защо? Защото китарката още от магазина ми прилегна идеално на ръката и звучи точно така, както я искам. После, като ти е свикнала ръката на определен инструмент - при мен вече 10 години, нещо не мога да си намеря удобна китара даже и с една нула повече в цената. Тва е. + това има прекрасни инструменти с лайняни адаптери, които като смениш, звука ти се отпушва коренно. Вече ти преценяваш дали точно тази конкретна дъска си заслужава, дали ти е удобна и т.н. Хубавите адаптери не се губят - ако някой ден смениш инструмента, си вземаш адаптерите и продаваш старата със старите. Вече, за избора на конкретни адаптери - трябва да почетеш малко и опит да натрупаш - като цяло има една камара ревюта и семпли и може да се ориентираш кой адаптер какво ще ти даде и за каква музика е подходящ. Но трябва да знаеш какъв пък е звука АКУСТИЧНО на китарата ти за да избереш добра комбинация. Моята дъска има проблем, че резонира в ниското и дава гъгнещ звук - съответно ми трябват много изчистени адаптери с много светъл звук(високи) и се спрях на Dimarzio Evolution и YJM сингъл. Така не ми се проявява този проблем с гъгненето. Ако сложа някой мътен адаптер, звука става мазалка Успехи Редактирано Март 7, 2012 от 7thString 1 Цитирай
niki-l.s. Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 (Редактирано) Избери си някой от препоръчаните от SD сетове и няма да сбъркаш. Виж тази опция, малко ограничава в стиловете но върши работа:http://www.seymourduncan.com/support/tone-wizard/ . В крайна сметка можеш сам да си комбинираш. Редактирано Март 7, 2012 от niki-l.s. Цитирай
Slide Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 (Редактирано) Много е важно притежателите на по-евтини китари да знаят малко повечко за китарата (какво дърво е, ако наистина е дърво) и какво търсят като звук. Още повече - ако на китара за 300лв. сложиш адаптери за още толкова, а в същото време си свириш на 15 ватов усилвате с 8 инчов говорител за 150-200лв. - няма много смисъл. Ако е за експеримента и спорта (и харченето на пари) - тука граници няма. Ако иска човек може да си купи Squier, да му сложи оригинален Floyd и EMG 81/60. В неговите oчи и уши ще е супер. Вероятно и на практика ще е по-добре, отколкото е била всъщност китарата, обаче инвестицията е ~1000лв. Пък за такива пари - има достатъчно китари със същите характеристики. Общо взето - като теглиш чертата - почти никой не е открил топлата вода, като е сложил по-скъпи адаптери. При наличието на желание и най-вече на средства - аз съм за. Особено, когато говорим за китара, която има сантиментална стойност. Редактирано Март 7, 2012 от Slide Цитирай
7thString Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 ^ Много е по-вероятно китара за 1000 лв да е с абсолютно калпави адаптери И посредствено дърво отколкото да попаднеш на бройка за 300-400лв с безобразно грозни адаптери, кофти хардуер, но добре звучащо дърво. Личен опит Най-големия риск при евтинките китарки е хардуера, кофти прагчетата и ниския контрол на качество - трябва да си сигурен, че бройката си струва, а не е изметната като соц прозорец. Other than that, ако нацелиш хубаво дърво, всичко останало може да се смени и да имаш много добър инструмент 2 Цитирай
Recommended Posts