Jump to content
Българският форум за музиканти

Ефекти за Death Metal


Recommended Posts

Аз пък бих го посъветвал да си инвестира основно в по-хубава китара и съвсем малко пари в евтино кубе на старо и евтина марка дист. Ако има желание за свирене, по-добрата китара ще го улесни, а ако няма голямо желание, ефектът няма да засвири вместо него. Когато бях малък, си вадех песни на Мейдън на куха Кремона (или поне се опитвах) и за ефекти не съм се и сещал, защото тогава нямаше и от къде да се купят.

Освен всичко друго, и когато мине известно време и все още ти се занимава, кубе и ефект много по-лесно се препродават и ще можеш да реинвестираш в нещо по-добро. Смяна на китара става по-трудно, освен ако не разполагаш с излишни пари за още една нова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Молбата ми е да ми препоръчате някакъв педал в ценова граница до 150лв, възможно най-евтин, който да ми свърши работа за дет метъл.

 

Купи си дисторшън педал, който има възможност за отделно регулиране на средите.Едни обичат да ги буустват, аз обичам да ги режа.

Избор колкото щеш: BOSS Metal Core, Digitech Hardwire TL-2, EHX Metal Muff ... всички са ти по джоба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз препоръчвам MXR Fullbore Metal

 

И аз съм на това мнение.

Освен "SHITLOADS OF GAIN" ще имаш нойз гейт.И най-важното влиза ти в бюджета.( имаше 1-2 бройки тук из форума до 150 лв. )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Също така, Fullbore звучи добре, за разлика от Digitech Death Metal, който...да го кажа смекчено - според мен звучи доста зле...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ Зле за дет метъл, или зле по принцип? :) Важно е, защото знаем как звучи старичкия дет и колко важен за атмосферата е гнусният по всички стандарти звук. :>

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Един от съветите беше да отидеш до магазина, да пробваш на място и което те кефи как звучи - него купуваш. Е, да, ама не. И на мен ми го дадоха тоя съвет преди време и това и направих - обикалям като гламав магазините и пробвам всички кубета и китари наред. Е, всичко ми звучеше абсолютно еднакво. С нетрениран слух, няма и как човек да направи разлика м/у А и Б,

Моят съвет към теб, е Roland 30x cube - г/д влиза в споменатата от теб цена за кубе и е идеално за домашни условия: Има си доволно количество gain, както и 7-8 вида различни distortion-a - буквално сякаш си горд притежател на няколко различни педала и ги ползваш в зависимост от ситуацията. Вярно, не са на нивото на оригиналните ефекти, които имитира, но пак са си стабилни. Има близо десетина ефекта да си начешеш крастата (бързо ще ти мине манията за ефекти) като chorus, phaser, delay и т.н. Аз съм от няколко месеца с такова и не мога да се оплача от нищо.

Редактирано от ~DN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От всички изброени до сега ефекти, най-приличен ми изглежда Metal Muff-a .. според мен ще ти е най-полезен, но като цяло ти си нов в цялата тая работа със свирнята и т.н за това си вземи по скъпо кубе от моделиращите от сорта на Peavey Viper, Fender Mustang, Vox и т.н...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Зле за дет метъл, или зле по принцип? :) Важно е, защото знаем как звучи старичкия дет и колко важен за атмосферата е гнусният по всички стандарти звук. :>

По-скоро по принцип. Имал съм досег до Дигитеха и ми беше направил неприятно впечатление на прилично неуправляемо камионче - като че ли е само On или Off, динамиката никаква, неприятно резливи високи...да е било от задкитарното устройство, де да знам. :) Но ти си прав, звука тип "разкървавена тухла в зъбите" е ключов за олд-скуул дета. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

DDM е кофти ефект, единствените му плюсове са, че тежи достатъчно сериозно за размерите си, и якия му дизайн.

Действително не подлежи на настройка и проблема не е толкова в липсата на GAIN регулатор, а в начина по който EQ-тата филтрират звука.Доколкото си спомням имаше и брум и шум.

 

Metal Muff Top Boost е най-хубавия дисторшън, който съм си купувал, но трябва да знаете, че и TL-2 Hardwire не му отстъпва, по качествен звук.Единствения кусор на последния е един гаден син диод, който така заслепява учите, че не можеш да видиш потенциометрите.

 

Roland Cube бих казал, че звучат ужасно.От тоя калибър усилватели предпочитам GLX.

 

Относно дет метъл саунд-а, разликата в критерийте сега, и преди 20 години, когато му беше апогея откъм идейни нови банди, е фрапираща.Аз намирам бруталния дистър звук, като по-подходящ за кор бандите, където концепцията е единстветно - "яко и дълбоко мачкане".

При добрия стар истински дет метъл, чийто представители са Grave, Morgoth, Entombed, Dismember, Malevolent Creation, Cancer ... няма да чуете този съвременен ала Meshuggah или Fear Factory звук.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Проблема на DDM е липсата на гейн потенциометър.Когато се сложи такъв(може и е коментирано във форума) ефекта става доста приличен, лично според мен дори по-добре от Бос МТ2.Ни шум, ни брум.А оригинално той е с гейн на 100%.Който и лапов амп да вземем и да го набримчим на макс гейн(говоря за хай-гейн лампови ампове) ще звучи по същия начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Digitech Metal Master...аз наскоро си взех такъв и свиря блек и траш,което мисля,че е сходно и с дет метъла - много тремоло и доста palm muting.Разбира се най-добре е да се пробва по магазините.Наскоро пробвах едно копие на бос метъл зоун,мисля,че се казваше GLX Heavy Metal...не беше зле ама друго си е Диджитека,много си ме кефят (лично мнение).И така...е,мисля,че за 180 лева бос метъл зоун-а трябва да е много добър (да,знам,глупаво е да гледам цената и по това да съдя за звука ама все пак 180 лева и да се прецакаме...солено звучи)...и така.Ходиш,пробваш,преценяваш...ама Digitech,Boss(само зоната),MXR Fullbore Metal....все добри неща,зависи си от вкуса вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.