Jump to content
Българският форум за музиканти

Психологичен проблем при свирене


Recommended Posts

Странна работа. В нито един извън български форум до момента не са ми отговаряли с "ползвай търсачката" или "намери си сам". А не е като да не съм писал в доста. Последно, миналата седмица зададох наглед простичък въпрос в Motifator и ми отговори човек от YAMAHA, при това не лаконично и без препратки. Очевидно е въпрос на ерудираност и желание за комуникация. Ще се върна към "оная тема за доставките от Томан" в която сме дъвкали на незнам колко екрана технологията и начина на поръчване, барабар с всички бъгове, проблеми и подводни камъни. Е, въпреки всичко получавам поне няколко пъти в седмицата мейл със приблизително следното съдържание: " ...научих от форума на Muzikant.org, че чрез вас мога.... (и т.н и т.н), бихте ли ми обяснили как става...."

И въпреки, че в темата почти няма неизяснен момент, аз вместо да метна един линк, обяснявам процедурата от А до Я. Тези въпроси ги задават същите тези "новаци" които ги задават и тук и не бива да им се сърдим. Вероятно примера който дадох със себе си не е идеално точен и някой би казал, че това ми е работата, но си мисля, че освен това нещата опират и до призвание и желание, а едва ли някой от нас влиза насила тук. Ако бъдем малко по снизходителни и позитивно настроени към 'незнаещите" няма ли това да ни помогне за казуата да имаме един по-добър форум?

 

П.п, според едно скорошно проучване 29% от съвременните младежи не са пипвали книга. Щем нещем трябва да им тъсим филмчета....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично във vortake забелязах ентусиазъм,нищо общо с това да се откаже да свири на барабани след един месец.Също така ,с колкото и клипове да го засипем,няма да го направим виртуозен барабанист,те нещата си зависят от него.О.К,наистина има някои синтактични неясноти,но това го отдавам на начин на изразяване,без да има елементи на "перницизъм" .Да,има и момент на размиване на темата от негова страна - почва с психологически проблем,после нещата се прехвърлят върху техника и т.н.,но ако забелязвате никой от първите отговори не дава "съвети" за психологията,а по-скоро те прехвърлят въпроса върху самата техника,единствено "тъпото к-ле" го успокоява с това, да не се стяга толкова,че нещата ще се "подредят" от само себе си във времето и т.н.,с което съм абсолютно съгласен.

Все пак един парашутист може да покаже на друг как да си отвори парашута и т.н.,но не и да как да преодолее страха да скочи,та в този смисъл ние тук като не-медицински форум,не можем да помогнем с повече.

 

А иначе това с Divine heresy ми изкочи в главата като пример за постановка с "мандахерцане" :) на петите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

boreto 1.Разбрахме че си много велик барабанист, освобождавам те от длъжност да ме дразниш с безсмислените си постове.Хората ми разбраха проблема и ми помогнаха ти не го разбираш и не ми помагаш...Толкова ли е трудно,или може би искаш да си шибнеш тъпото мнение там,където хората "не разбират" ,ама си в грешка.Затова спри да коментираш безсмислено!!!Не ми трябва мнението ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава по темата за психологически проблем :

 

http://www.youtube.com/watch?v=_ba6hgaiATA

 

Това трявба да помогне. Доста хора ми правите забележка, взимам си поука. По правилата на форума щом темата е за психологически проблеми, нека се придържаме към нея. Във видеото ще се запознаете с основни техники за решаване на психологически проблеми от всяко естество, предполагам ще е полезно и при свирене.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, Боре, забележи какви хора ти правят забележка ;) Не знам защо се занимаваш?! Аз също се самобичувам в мига щом отговоря в такъв род тема. Да, на всички ни е писнало от подобни въпроси, особено при положение, че две, три теми по-надолу е зададен аналогичен, ако не същия въпрос, като форума е изпълнен с такива. Въпрос на желание е да прегледаш информацията, да намериш това което те вълнува, че и куп други полезни неща. И това е разликата между нашето и новото поколение, нас ни човъркаше идеята да търсим истината, да разберем нещата и да утвърждаваме интересите си. А сега чуваме основно "дай ми", "направи ми", "подскажи ми" и т.н. Пичове, така интерес не се създава и затова и свирите от днес до пладне! И Боре, знаеш ли какъв е проблема, макар че ти си го описал, но така и на Ники отговарям, човек е толерантен до време, после му писва и спира да пише. Когато е стартирал форума пишеха едни от най-големите ПРО-музиканти у нас и можеше да се научи адски много. А сега какво? Слепият води слепците! Но понеже този род комуникация е популярен най-вече сред по-младите поколения, тези които започат да се учат (а нали у нас всеки е специалист) и при наличие на подобни изказвания, като тези на автора на темата и още един двама и на най-толерантния човек му се отщява да сподели мнението си. Защото е нормално да има критики и всяка една от тях е градивна. Въпрос на желание е да го видиш това. И когато някой ти отговори, че сам трябва да си свършиш работата, то следва да се замислиш, че може би има право. Лошото е, че хормоните диктуват агресивно-отбранителната реакция на автора и други поощипани. Хайде, анатемосайте и мен ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.