Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Колеги, приятели...

Вчера по покана на мой съученик посетих за 3-ти път клуб "О!Шипка", защото щели да свирят група P.I.F.. Ето и моите наблюдения:

- Оставяме настрана малкото пространство за сцената на самия клуб

- Озвучителят според мен беше пооглушал от всичките тези вечери в такъв клуб, в който почти всяка вечер се свири на живо.

Адски среди кънтяха навсякъде. Явно барабаниста виждаше, че няма микрофони за барабаните и така силно ги блъскаше, че ми се насълзиха очите в съчувствие към горките кожи... Май само касата беше надлежно озвучена и така ме блъскаше в корема, че изгубих всякакво желание да се кефя на групата.

А положението спрямо вокалиста беше ПОКЪРТИТЕЛНО. Тоя човек така се дереше, ама така неистово, дори за тихите моменти...

НЕ ИМ ЛИ СТАНА ЯСНО НА ТИЯ ОЗВУЧИТЕЛИ, ЧЕ ВОКАЛЪТ (вокалите) СА 50% ОТ ЗВУЧЕНЕТО НА ГРУПАТА !?

Пък дори и групата да само инструментална. Какво е това - всичко на макс!?

Аз НЕ подценявам подготвеността на озвучителя. Но като всяка работа и неговата дава отряжения, изкривявания и увреждания... главно върху слуховия апарат!

Тапите за уши вършат страхотна работа... не е смешно!

Ако пък е искал да набичи всичко на макс, за да вибрира цялото помещение и да откине главите на феновете... много е сбъркал!

Защото тръпката, пуслацията от звука на групата се гради с добър баланс, а не със силен звук!

Давайте мнения и вие :)

Отговорено
Защото тръпката, пуслацията от звука на групата се гради с добър баланс, а не със силен звук!

Съгласен. Но не съм бил на П.И.Ф. и не мога да коментирам.

Отговорено

в онова помещение едва ли може да се чува като в зала България, предполагам е продикувано и от феновете де, тресня да става :headbang:

незнам все пак, на мен също ми идва много като отида там ама може да сме само ние двамата с тебе такива :)

Отговорено (Редактирано)

Много от бандите, които свирят там нямат претенции като цяло, или пък претенциите са им от типа: "дигни малко баса, че китарата е много висока, блъскай по- малко на барабаните, че ме заглушаваш, усили микрофона, че е НИСЪК..." Следователно и феновете не "отстъпват" по "претенции" и как да има качествено озвучаване! А да не говориме и за други важни фактори- заплащане, условия и т.н. (в което не е виновен клуба- условията, които се предоставят за съществуването на култура в България), както и факта, че местата за свирене (клубовете в случая!) не са толкова много... Ама важното е да се свири и да има клубове като О'Шум(ка)! :)

Редактирано от toshevski
Отговорено

1.неозвучени барабани не е възможно да е имало

2.веднъж при същия озвучител съм слушал същата група и звучаха страхотно,следователно или човека е имал лош ден или групата е имала лош ден или просто комбинация от двете или пък просто ти преувеличаваш :)

Отговорено

Не е гот, определено съм съгласен с Адзок. Бях се заканил и аз да ида да чуя ПИФ, но имах да се занимавам с разни отдавна измрели езици. Аз сцената на Шипка отдавна не я харесвам, но нека я има. В 3 Уши е още по-голямо мазе.

Отговорено
1.неозвучени барабани не е възможно да е имало

2.веднъж при същия озвучител съм слушал същата група и звучаха страхотно,следователно или човека е имал лош ден или групата е имала лош ден или просто комбинация от двете или пък просто ти преувеличаваш :)

Хапцилютно е прав адхок-а.

Имаше озвучени барабани и точно там е трагедията на вокалиста на пиф.

Изобщо - tragedy!

Нищо де, той и без тва вокала на пиф е... tragedy!

Отговорено

Софийските клубове са много зле-няма звук;отношението на собствениците към музикантите е под всякаква критика-не плащат,а в същото време изискват много.Свирихме в клуб "Алиби" (Варна)-там звука е убийствен,музикантът е на почит (...и не мъкне апаратури като хамалин,защото хората си имат всичко).Мога да кажа,че там се работи професионално.В сравнение с "О!Шипка" е светлинни години напред (във всяко едно отношение).

Отговорено (Редактирано)

пак ли почнахте бееее :D

ми няма друг клуб...тва е. Като не се кефите ходете в BackStage да слушате, ПИФ свирят и там. Това има в момента, такава е ситуацията, вие няма да я промените (поне аз така смятам) затова и няма никакво значение от какво точно се оплаквате. Като направите клуб за авторска музика ще може да си го управлявате както си знаете....ако се получи яко, ще идвам:D а до тогава О'Шипка рулс, просто защото няма нищо по-добро.

Редактирано от tupoto kopele
Отговорено

Колъо брат не си прав бреее... :)

Ами Аквариума каде го забравяш..???

Къде другаде ако не там ще излезе бат ти Лазар Цигулката и ше ти каже че Заунда нещо не го кефи...

И като се опиташ да му обясниш че на един гъз място звук не се прави да ти каже че то е тъй работата ама не е баш тъй... ;)

Айде цигу мигу... :violin:

:)

Отговорено

Ами да от 3 години кракът ми не е стъпвал там и не мисля че нещо може да ме накара да отида там, дори и да пия....В началото и аз си мислех това е мястото но уви. Да не говорим за селското държане на охранителите . Дано са ги сменили....

:wall:

Отговорено (Редактирано)

О, да аз веднъж имах проблемация с тях, ама им направиха полицейска проверка по случайност точно докато беше проблемацията :lol: .

Редактирано от Evtim Djerekarov
  • 2 weeks later...
Отговорено
Свирихме в клуб "Алиби" (Варна)-там звука е убийствен,музикантът е на почит (...и не мъкне апаратури като хамалин,защото хората си имат всичко).Мога да кажа,че там се работи професионално.В сравнение с "О!Шипка" е светлинни години напред (във всяко едно отношение).

ОО сега видях този пост.Радвам се че се оценява това което правим във Варна