Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Може ли някой ,който е ползвал или все още ползва чинели Paiste от серията brass 101 да каже туй-онуй :D за тях.

А пък цената им е доста привлекателна като варира от 50 до 130 лева. Paiste е световно известна марка и аз като я чуя се сещам за качество,здравина звук...

Аз например ползвам чинели стаг от серията SH,DH и Myra. И мога да кажа ,че съм доволен и като здравина и като звук.Но въпроса ми беше точно за Paiste brass 101.Ее нека някой да сподели впечатленията си от тях. Дали са жИлязо или не :D:happy:

Поздрави :)

Редактирано от KaYiHEZA
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, аз ползвам тези чинели 101 за репетиции и концерти. Досега съм нямал проблеми от към здравина. Звукът който дават е добър и си заслужават парите. За мен лично тази марка е наистина много добра. Разбира се по-високите серии са много по-добри, но и по-скъпи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ползвал съм, звучат леко кухо в ниския регистър, но определено имат ясно изразени високи среди. Бяха жълти и звънливи, носеха на бой определено, но защо - не знам. Бяха големи и лъскави, но все пак дрънчаха малко повече от необходимото, чуваше се едно леко бзззз със съвсеееем лек оттенък на чшшшш. Естествено въпрос на вкус, някои така ги харесват, но определено препоръчвам при положение че цената е 40 марки, кво му плащаш?

 

П.С. ползвах ги с яки стойки обаче, а все пак 60% от звука на чинела идва от стойката!

Успех!

 

...wait what?!

Редактирано от MrDeath
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах 16" краш , който се предаде за около година. Но явно това си е до начина ми на свирене... Определено в тази криза 101 са добър избор, защото са едни от най-евтините, а и ако е само за репетиции или концерти и нямаш кой знае какви претенции за звук, са идеални...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм свирил на Stagg Myra, DH и SH. Даже притежавам 12"DH Hihat i 16"SH Crash. Обаче съм свирил и на 101Brass, от тях 20" ride-a най-добро впечатление ми направи. Като здравина, една година оцеля в репетиционна в която хората го крашваха често.... Фусчето.. не ми хареса някак си хартиено ми звучеше, крашчето - ок но не ми хареса, ама стават за репетиции, а и в тоя ценови клас са екстра. Но все пак бих предпочел Stagg опрделено. Сега се замислих, чета по разни места, хората си взимат някакви чинелки сплав B8 и ги преначукват (rehammer) и звучат като малко по-висок клас, дали ще стане и с 101Brass-a това как мислите ? Някой въобще пробвал ли е да преначуква чинели?

 

Поздрави, Венко.

 

Сега се сетих, след поста на колегата за това какво влияние оказват стойките в/у звученето на чинелите, някъде бях чел, че си запълват кухините в стойките със тая разширяващата се пяна, ма нема значение това е тема, която можем да дискутираме със дни :D

Редактирано от a1RwalK
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.С. ползвах ги с яки стойки обаче, а все пак 60% от звука на чинела идва от стойката!

 

Ехеее и аз да науча нещо ново ;)

 

 

Тцтцтцтц и аз не го знаех това... явно съм се прецакал да хвърля толкова пари за висок клас чинели, можело е да мина само с едни по-хубави стойки :hysterical: :hysterical: Пък и друго научих - че звукът може да се измерва в проценти.

 

А сега по темата - не са лоши като за начинаещи барабанисти без претенции за професионален звук. Аз имам такъв сплаш 12'', но не го използвам - има висока атака и почти никакъв състейн, доста дебел е за сплаш и за да разпръсне хубаво трябва да го удариш по-силно, съответно не става за ситуации с тиха динамика. Би бил подходящ за метъл сплаш примерно, в комбинация с други големи дебели и шумни чинели. Иначе е здрав и носи на бой. В редките ситуации, когато го използвам, само в репетиционни условия, го стаквам в комбинация с един китайски Wuhan 12" отгоре. За същите пари съм виждал по магазините чинели Стаг с много по-добър звук, но при тях пък е въпрос на проба - някои чинели са сполучливи, други не. При Пейст хубавото е, че качеството на всички е еднакво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не са толкова лоши чинели, но има и по-добър вариант. Аз съм с пълен комплект ''paiste pst3'' ,които се водят що-годе еднакви със 101, но определено са доста по-добри по звук!

Мисля, че ценовата им разлика е малка за това бих ги предпочел. И все 2 мнения няма! Или имаш чинели или имаш тенекии !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Paiste 101 brass крашовете стават само за да си свириш сам или да репетираш с групата. За свирене на живо е трагедия, но пък звучи някак си интересно и може да се ползва като "ефект" чинел (че те истинските ефект чинелчита са бая пари), стига да ти се напасне с основния комплет чинели :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.