Jump to content
Българският форум за музиканти

Хубав вариант за звук без усилвател и процесор?


Pepi01

Recommended Posts

Имам процесор boss GT-10, но ми се иска да минавам на отделни ефекти. Въпроса ми е има ли начин - с амп симулатор или нещо такова - да се вади качествен звук на места, където не мога да нося усилвател?

Идеята е да върши работа като процесора, но да вади по-добър звук. Какво бихте препоръчали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих ти препоръчал, да си караш с процесора и да не се занимаваш с излишни истории. Сумати народ с GT-10, еле пък на живо, толкова добри звуци са докарвали.

Лично мнение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На AMT, повечето педали от новите серии имат добра симулация. Също Tascam GS 30 D е много добър симулатор.

http://www.google.bg...biw=991&bih=614

 

Казвам от опит , защото ги имам .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

S-amp. Това му е предназначението, да емулира различни усилватели и кабинети. Пред него вече можш да наредиш каквито други педали искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дистър по избор, с DI Box със симулиран изход (напр. Behringer Ultra-G GI100, Hughes & Kettner Red Box и т.н.).

Добър вариант е и Hughes & Kettner Tubeman Mk II - триканален (Clean, Crunch, Lead) предусилвател с ламБа, с два изхода - директен и симулиран, като симулацията му ползва схемното решение за режим 4х12 на Red Box-а, доколкото знам. И не вади никак лош звук (когато е с читава лампа).

 

S-Amp-ът ми звучи твърде стерилно, вкарва някакви отвратителни микрофонии, има ужасно ограничено EQ и откак съм с Тubeman, S-Amp не попипвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

S-Amp-ът ми звучи твърде стерилно, вкарва някакви отвратителни микрофонии...

Микрофониите са признак за микрофонични адаптери. Ефекти с повече гейн, само показват къде е проблема, а не са причина за него.

 

...има ужасно ограничено EQ...

Така е, липсата на корекции на средите е ограничаваща.

 

... откак съм с Тubeman, S-Amp не попипвам.

Бих се учудил ако беше обратното, имайки предвид огромната разлика в цената.

 

Така или иначе, S-amp си остава едно добро, бюджетно решение със страхотно съотношение цена/качество.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да ти излезе по-евтино ,ако шитнеш проца и тръгнеш да събираш добри камиончета! :no:

Аз специално съм се подсигурил за три варианта -1ви най-лесен-проц /големи възможности за комбиниране/,

2ри-лампова глава с кабинет/мускули развива/,3ти-от 1 до 3 камиончета /има някои с комбинирани ефекти!

И при трите варианта нещата стоят различно от към звук, да не говорим за останалите по веригата компоненти и не на последно място от задпултовото устройство! :hooray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям и "rockfier" и "Rammkopf". Най-лесният вариянт е с процесор. 2-ри вариянт с лампов преамп. Ето ти един пример:

И на края идва ред на Глава и кабинет или кубе. Всеки сам избира каква техника да носи за участие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Микрофониите са признак за микрофонични адаптери. Ефекти с повече гейн, само показват къде е проблема, а не са причина за него.

 

Не е в адаптрите проблемът. Или искаш да ми кажеш, че скъпите ми DiMarzio в 2 от китарите ми са калпави. Нямам микрофонии с никой друг от ефектите, които ползвам. Просто и характерът на самия S-Amp е кошмарен. В началото ми харесваше, но с течение на времето го намразих брутално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rammkopf, много лесно набираш нерви и започваш да се караш. Виждал съм много скъпи китари с много скъпи електроники, свързани не както трябва, което е пораждало големи драми в звука, които се проявяват периодично при определени условия на експлоатация. Не е проблема в твоята китара и скъпите ти DiMarzio. Темата е коренно различна и потребителят, който пита ще си направи сам извода дали S-Amp е неговото решение. Лично аз, от моят малък опит с такава джаджа, не съм видял проблеми от технологичен тип. Просто е факт, че няма великолепен еквилайзер, а това и за мен е голям минус. Финансите са си финанси и това камионче не е за избягване в никакъв случай, защото колкото и да е сакато откъм еквилайзер, дава "поле за изява". :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не набирам нерви, братче. И не се карам ... съжалявам, ако съм оставил такова впеТАЧление. :D Сори, наистина. Беше много лек, приятелски сарказъм, ако трябва да съм честен.

Моите китари са силно custom-изирани и всякакви проблеми с електриката, дори и да ги е имало, вече отдавна са история, след професионалната намеса на един велик форумен индивид. ;)

Колкото и китари да съм забол в S-Amp-а, винаги съм имал пищялки и звукът е бил еднакво сух. Може и просто моята бройка S-Amp да е куца, знам ли ...

Редактирано от Rammkopf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да коментирам конкретния случай, по принцип проблемите със S-amp и подобните му е, че хората често ги използват като овердрайв педал, а те не са замислени като такива. S-amp (Sans Amp т.е. без усилвател) представлява симулация на усилватели и кабинет в едно. Идеята е точно да се емулира звука на няколко известни модели лампови усилватели и кабинети, озвучени с микрофон поставен по определен начин пред ОТ. Ако такъв ефект се включи пред истински усилвател/кабинет (като овердрайв педал) се получава наслагване, т.е. веднъж имаме симулирания сигнал и втори път сигнала от усилвателя през кабинета. Резултатът е доста сериозно омазване на звука и потъване в микса.

S-amp дава добри резултати точно в ситуации, в които използването на усилвател не е възможно/практично и като такъв, трябва да е винаги включен (always on) педал. Ако се цели, смяната на два канала, например чист и драйв, S-amp не е най-подходящото решение. Разбира се, би могло да се направи с използване на два еднакви педала и A/B looper, но такова решение е излишно скъпо и заема доста място в педалборда.

Друг е въпроса, доколко реалистични са този вид емулации въобще, но от моя опит вършат работа, понякога учудващо добре.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Което ме подсеща, че дълго време се чудех защо Ники така и не пробва да клонира и Tri-A.C. Щеше да е готино решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам някой чувал ли е за Axe FX, но се ползва от джент Periphery до джазисти като David Walliman. Пвовери за Axe FX II ultra и съответстващия към него стомп бокс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Доста хора са чували за Axe FX, но малко могат да си го позволят! Добро решение е, но не е за нашите географски ширини. ;)

Иначе мога да препоръчам HT- серията на Blackstar, имат качествен звук, но са големички и тежат доста.

Редактирано от Fashion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.