Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, търся си професионално звукозаписно студио в София, където мога да запиша няколко поп-рок парчета.

Звукът, който гоня е този:

Нивото в момента в София доколкото виждам е project студиа, които не могат да постигнат качеството, което търся, а може и аз да не съм добре запознат. Ако можете да ми препоръчате нещо от личен опит, или пък имате студио, в което смятате че можем да запишем качествен продукт - моля да се свържете с мен: или тук в темата, или на лично.

Благодаря предварително! :)

Марин

Отговорено

Между другото има и конкретни студиа, за които съм чувал добри неща, но изобщо не мога да им издиря координатите в Интернет

Отговорено (Редактирано)

Хубаво де, използвам по-широк термин за да ме разберат повече хора. Едва ли ако кажа post-hardcore ще е по-добре, все пак стилът не е толкова добре познат у нас, а и повечето хора с опит в бизнеса са по-възрастни и едва ли са запознати с тази музика, която се слуша предимно от тийнейджъри. И има ли значение в крайна сметка какво съм написал като стилово определение, при положение, че съм пуснал линкове към YouTube?

Редактирано от maringtr
Отговорено

Има значение дали знаеш какво искаш. Най-вероятно знаеш , окей , но трябва и студиото да те разбере , телепатия няма още широконавлязла в употреба. И ако позволите да изкажа лично мнение , двата линка имат доста различен стил и звук. И това снизходително отношение към 'хората в бизнеса' е добре да си го спестиш ;)

Отговорено

Абе не че нещо ама само да си чешем езиците - полза особенна няма... по добре седнете свирете през тва време - по полезно ще да ви е...

Очевидно НЕ можете или поне НЕ искате да сте от помощ на Маринчо - за кво изобщо се занимавате пък и занимавате и него и нас "читателите" да четем некфо недоволстване че тва не било поп рок ами видиш ли сигурно е поп фолк сигурно или не знам си кво....

Това е тема в която човека е поискал помощ, а не мнение кое е рок кое е поп или нещо от типа

Имам един любим цитат на Франк Заппа - Shut up and play Your guitar! :)

Ебати :) Или ударете едно рамо или недейте... ма за кво му удряте некъф вид конско!?

Ае със здраве

Евгени

Отговорено

Е, Гена, мани, хората така са си преценили, не знам кой с какво засегнах, но да, наистина идеята ми е просто, че търся професионално студио, в което може да се постигне готин звук за рок банда. Това, което чувам като продукция от доста студиа са лош и непрофесионален звук тип "демо", за който обаче се претендира, че е професионален продукт. Парчетата са ми сходни с тези двете, които постнах най-горе, затова ги давам за пример. Това е общо взето, ще съм благодарен на помощ, ако съм обидил някой с нещо - да ме прощава :)

Отговорено (Редактирано)

И между другото това за възрастта на хората в бизнеса не можах да разбера защо беше изтълкувано по такъв начин? В много от студиата, които съм посещавал, хората зад пулта са били на 40+ години и са се справяли страхотно за техниката, с която разполагат...

Редактирано от maringtr
Отговорено

Ами там долкото знам са няколко различни студиа на различни хора, за които не знам много (освен за студиото на Пламен). Ти към кое би ме насочил по-конкретно?

Отговорено

Между другото има и конкретни студиа, за които съм чувал добри неща, но изобщо не мога да им издиря координатите в Интернет

Кажи кои, за да помогнем.

Отговорено

Бандите които си постнал звучат модерно и стегнато, много е важно как са изсвирени и композирани и после смесени нещата... Със барабанист ли ще записвате или с редени барабани? Между другото Боби (sw1tched) ^ има ухо за такъв тип миксове. Чуй му нещата в сайта в подписа му. Аз в моето студио, основно внимание съм обърнал на записа на барабани - помещение, сет, кожи, микрофони - ако решите че мога да съм полезен :) (виж моя подпис).

Иначе можеш да си харесаш звук на някоя Българска банда и да разбереш къде е записвала и кой го е смесвал. Ако постнеш парчето тук, предполагам лесно ще откриеш кои са "виновниците" за звука. :)

Поздрави!

Отговорено

Преди всичко студиото няма собствен звук - звучи (или не звучи) групата, която записва. Да, има и т.нар. "профилирани студиа", което за България е неприложимо - пазарът е толкова малък, че и да се обособяват отделни студиа за специфични продукции е неизгодно. (изключвам димитровградския ;) профил)

Та - бандата ти звучи ли по желания от тебе начин? Ако да - във всяко едно нормално студио ще се получи. Ако не - в никое няма да стане, и няма да е виновно студиото.

Отговорено

В сградата на Балкантон се помещава и студио "графити".Не съм записвал там но до сега лоша дума за тях не съм чул.

Може да се поинтересуваш и от това какво предлага студио sound&dance-имам страхотно впечетление от тях!

Що се отнася до понятието "хубав звук" то е доста обширно така че не е лошо и да представиш идея за това с какъв вид

и клас апаратура искаш да работиш. :)