Jump to content
Българският форум за музиканти

Voodoo Lab ISO5 или T-Rex Fuel Tank Junior


filip.guitar

Recommended Posts

Здравейте !

Търся си захранване за ефекти и съм се спрял на тези две :

 

T-Rex Fuel Tank Junior - http://www.thomann.d...tank_junior.htm

 

Voodoo Lab ISO5 - http://www.thomann.d...pedal_power.htm

 

Не разбирам много, но доколкото знам Voodoo Lab са една от най-добрата фирма за захранвания. Тревожи ме факта, че има само 3 9-волтови изхода, а аз имам 3 ефекта които са за 9 волта и смятам да си купя още един такъв. Прочетох за daisy chain ( от един 9-волтов изход да се захранят няколко педала ) , но разбрах че предизвиква повече шум. Ако може някой да ми обясни повече за daisy chain и да изкаже мнение кое е по-добре да си взема. :)

Редактирано от filip.guitar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като начало, посочените от теб захранвания не са никак лоши.

Ще си позволя обаче, да ти предложа http://www.n-audio.n...ox-power-supply ,

Не само защото е българско и произвеждано от наш небезизвестен съфорумник, Nikifena.

а и защото е на доста приемлива цена и като качество и креативност не отстъпва и на милиметър от водещите и известни фирми.

Ето как го представя самият Nikifena

Няколко думи по захранването:

Това захранване включва в себе си реално 5 отделни галванично разделени захранвания, като 1 и 2ри изход имат обща маса, 3 и 4 обща, 5 и 6 обща, 7 и 8 обща и 9 и 10 и те имат обща маса. Това значи, че 1ви и 3ти изход например нямат обща маса. В това захранване съм ползвал трансформатор навиван по мои изисквания с 5 отделни галванично разделени вторични намотки. От всяка намотка на трафа напрежението се изправя, филтрира, стабилизира и пак се филтрира с цел да вади максимално изправено захранване с минимални шумове по него.

Целта пък на галваничното разделяне е да не се получава така наречения Groud loop проблем - проблем, когато масите течат в кръг и се получава брум.

 

Пауърбокса има 9 изхода с филтрирано, стабилизирано и изправено напрежение, и един изход- 10ти, който дава променливо напрежение. Рядко, но се случва някой ефект да иска променливо. Този изход е направен точно за такива ефектчета.

 

 

Powerbox е предвиден да работи само за камиончета без значение дали са аналогови или цифрови (с някои изключения). Някои цифрови камиончета искат поне 500 милиампера или 1 ампер ток, но те си вървят обикновено с адаптер за тях.

 

Хубавото на пауърбокса, идеята съм я взел от pedal power на voodoo lab и от fuel tank-a на T-rex, е че захранващите кабели се вадят от кутията, което е добре защото позволява преаранжиране на кабелите. Освен това могат да се направят захранващи кабели с различни дължини, конектори или с кабели с обърнат поляритет.

Тъй, като захранването има галванично разделени изходи, то те могат и да се комбинират последователно, като се получават по-високи напрежения кратни на 9. Пример: Искаме да получим напрежение 18 волта (това е 2х9) трябва да вържем кабел с 2 букси в изходи например 1 и 3, или 2 и 3, или в които и да е от 2те галванично разделени букси със специален кабел и ще получим 18 волта. Така можем да получим 27 волта, 36 волта и 45 волта.

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От къде може да си купя кабел ( тип такъв който от един изход на power supply да захранва няколко ефекта ) ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първото нещо, което трябва да направи питащия колега е да види колко милиампера изисква всеки от ефектите които ще захранва.

Аз наскоро си купих по-големият брат на T-Rex Junior - T-Rex Fuel Tank и съм много доволен. Върви с всички възможни кабеляци. Това нещо захранва всичко що имам с изключение на Hughes And Kettner TubeFactor-а. Той обаче изисква 600 mA, докато максималният изход при мен е 300 mA.

Съответно за Junior-a е 150 mA.

 

Препоръчвам да се посети MusicDivision, където ги има налични тези неща и могат да се пробват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.