filip.guitar Публикувано Януари 29, 2012 Публикувано Януари 29, 2012 (Редактирано) Здравейте ! Търся си захранване за ефекти и съм се спрял на тези две : T-Rex Fuel Tank Junior - http://www.thomann.d...tank_junior.htm Voodoo Lab ISO5 - http://www.thomann.d...pedal_power.htm Не разбирам много, но доколкото знам Voodoo Lab са една от най-добрата фирма за захранвания. Тревожи ме факта, че има само 3 9-волтови изхода, а аз имам 3 ефекта които са за 9 волта и смятам да си купя още един такъв. Прочетох за daisy chain ( от един 9-волтов изход да се захранят няколко педала ) , но разбрах че предизвиква повече шум. Ако може някой да ми обясни повече за daisy chain и да изкаже мнение кое е по-добре да си взема. Редактирано Януари 29, 2012 от filip.guitar Цитирай
ciriljhonson Отговорено Януари 29, 2012 Отговорено Януари 29, 2012 (Редактирано) Като начало, посочените от теб захранвания не са никак лоши. Ще си позволя обаче, да ти предложа http://www.n-audio.n...ox-power-supply , Не само защото е българско и произвеждано от наш небезизвестен съфорумник, Nikifena. а и защото е на доста приемлива цена и като качество и креативност не отстъпва и на милиметър от водещите и известни фирми. Ето как го представя самият Nikifena Няколко думи по захранването:Това захранване включва в себе си реално 5 отделни галванично разделени захранвания, като 1 и 2ри изход имат обща маса, 3 и 4 обща, 5 и 6 обща, 7 и 8 обща и 9 и 10 и те имат обща маса. Това значи, че 1ви и 3ти изход например нямат обща маса. В това захранване съм ползвал трансформатор навиван по мои изисквания с 5 отделни галванично разделени вторични намотки. От всяка намотка на трафа напрежението се изправя, филтрира, стабилизира и пак се филтрира с цел да вади максимално изправено захранване с минимални шумове по него. Целта пък на галваничното разделяне е да не се получава така наречения Groud loop проблем - проблем, когато масите течат в кръг и се получава брум. Пауърбокса има 9 изхода с филтрирано, стабилизирано и изправено напрежение, и един изход- 10ти, който дава променливо напрежение. Рядко, но се случва някой ефект да иска променливо. Този изход е направен точно за такива ефектчета. Powerbox е предвиден да работи само за камиончета без значение дали са аналогови или цифрови (с някои изключения). Някои цифрови камиончета искат поне 500 милиампера или 1 ампер ток, но те си вървят обикновено с адаптер за тях. Хубавото на пауърбокса, идеята съм я взел от pedal power на voodoo lab и от fuel tank-a на T-rex, е че захранващите кабели се вадят от кутията, което е добре защото позволява преаранжиране на кабелите. Освен това могат да се направят захранващи кабели с различни дължини, конектори или с кабели с обърнат поляритет. Тъй, като захранването има галванично разделени изходи, то те могат и да се комбинират последователно, като се получават по-високи напрежения кратни на 9. Пример: Искаме да получим напрежение 18 волта (това е 2х9) трябва да вържем кабел с 2 букси в изходи например 1 и 3, или 2 и 3, или в които и да е от 2те галванично разделени букси със специален кабел и ще получим 18 волта. Така можем да получим 27 волта, 36 волта и 45 волта. Редактирано Януари 29, 2012 от ciriljhonson 1 Цитирай
filip.guitar Отговорено Януари 29, 2012 Автор Отговорено Януари 29, 2012 От къде може да си купя кабел ( тип такъв който от един изход на power supply да захранва няколко ефекта ) ? Цитирай
musicman Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 Първото нещо, което трябва да направи питащия колега е да види колко милиампера изисква всеки от ефектите които ще захранва. Аз наскоро си купих по-големият брат на T-Rex Junior - T-Rex Fuel Tank и съм много доволен. Върви с всички възможни кабеляци. Това нещо захранва всичко що имам с изключение на Hughes And Kettner TubeFactor-а. Той обаче изисква 600 mA, докато максималният изход при мен е 300 mA. Съответно за Junior-a е 150 mA. Препоръчвам да се посети MusicDivision, където ги има налични тези неща и могат да се пробват. Цитирай
Recommended Posts