kiusha82 Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=-MTDNfIC6ZU Най-новия мулти ефект процесор на Boss. Очакваме го с нетърпение да се появи по магазините! 1 Цитирай
TONY Отговорено Януари 22, 2012 Отговорено Януари 22, 2012 Много бърза реакция, научих за него снощи около полунощ Следващият ще е вероятно GT1000 с вграден талант симулатор, като най-нужният ефект за китариста. 2 Цитирай
kiusha82 Отговорено Януари 28, 2012 Автор Отговорено Януари 28, 2012 По-малко ще е. виж тука http://www.sweetwater.com/store/detail/GT100 Цитирай
7thString Отговорено Февруари 1, 2012 Отговорено Февруари 1, 2012 На фона на технологичния прогрес, откакто за пръв път чух тази серия процесори и се отказах от безобразния им звук, не са мръднали и сантиметър към подобрение. Каква е файдата точно от 1 камара много добри(без ирония) ефекти, симулатори и т.н. когато АЦП-тата са им за историческия музей... 2 Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 1, 2012 Отговорено Февруари 1, 2012 Аз пък не намирам място за процесор от тоя клас в хай-енда, но както и да е. Изглежда манията за повече е основен двигател на съвремието, без значение качеството и реалните възможности. Ама пуст бизнес. 4 Цитирай
preIbanez Отговорено Февруари 2, 2012 Отговорено Февруари 2, 2012 ...понякога този клас процесори се явяват необходимост по ред причини...за на живо свирене говорим...обаче според мен човек трябва лекичко да си запуши едното ушенце и да си преосмисли критериите...боднати като преамп в добър лампов усилвател според мен звучат задоволително за целите...ефектите им са добри...говоря общо за всички марки и модели в този клас...обаче забелязвам тенденция през година две да се претопля чорбата и да се вадят почти същите модели с малко по-различна кутийка и да се почва с едни хвалби и рекламни трикове...а междувременно хората по студията си записват с едни двадесет/тридесет годишни усилватели и хич не ги е*е...защо вместо да си купува новия БОСС ГТ100 човек да не си вземе позастарелия ГТ8 запазен втора ръка за 1/3 от цената...хем ще му звучи еднакво...хем на външен вид няма кой знае колко разлика...питам аз и отговор не искам... 1 Цитирай
vandenplas Отговорено Февруари 17, 2012 Отговорено Февруари 17, 2012 май разликата от GT-10 ще е една нула само 2 Цитирай
Fashion Отговорено Февруари 17, 2012 Отговорено Февруари 17, 2012 За мен Boss беше хай-енд през 80-те, сега не мога да се съглася ,че е за тази тема! Особено ако последните 3 серии от тези процесори не се различават особено като звук. Цитирай
preIbanez Отговорено Февруари 18, 2012 Отговорено Февруари 18, 2012 ...едно време имах ГТ8 и не мога да си кривя душата способен беше да докара звук...но сравнен пряко с който и да било представител на ПОД-овете на Лайн6 издиша тотално отвсякъде...не знам как го правят но разликата според моето скромно мнение е скандална...а дори не съм тествал новия ХД...най лошото е че от десетилетие претоплят чорбата и наистина няма никакво развитие... Цитирай
TONY Отговорено Февруари 18, 2012 Отговорено Февруари 18, 2012 (Редактирано) ^ Хич не си прав , според мен. Затова всеки да си пробва и да си съставя мнение сам за себе си! Ако ще се правим на интересни -Line 6(разните бъбреци) издишат тотално пред Boss, напр. в ситуация, пред ламов амп. Което пак не е пълната истина, защото HD серията не издиша( звучи яко), обаче пък видях чисто нов HD500 сдал багажа. Но ХД е по-ново поколение спрямо GT8( бос пък са надежни като танкове). Накратко бих предпочел GT8 за пред лампов амп. Line6 за директно ( без амп). GT8 не съм сравнявал с GT10, GT100. Нямам идея, колко да са по-добри и дали изобщо си заслужава да се плаща повече пари за тях. GT8 сигурно пак бих си взел, защото върши работа и за мен си има инспириращ тон, така както съм го пробвал. На стерео пред 2 Marshall JTM combo's. Line 6 бъбрек пред същото Marshall JTM combo = БТР саунд..... ( това също съм го пробвал лично, а не съдя по чут звук от концерт) Редактирано Февруари 18, 2012 от TONY Цитирай
preIbanez Отговорено Февруари 18, 2012 Отговорено Февруари 18, 2012 ...прав си че всеки сам трябва да пробва...конкретните ми впечатления са от сравняване на ГТ8 и ПОД Х3 в ритърн на усилвател с 6л6 крайни лампи...гласувам за Х3 с две ръце...всичко разбира се е въпрос на вкус и настройки...ГТ8 според мен изисква повече ровичкане...и за двата процесора според мен за да се получи качествен драйв се изисква комбинация от виртуален усилвател с виртуален бустер...иначе не става убедително...все пак темата е за ГТ100 който не съм имал честта да ползвам...но надписа КОСМ ме навежда на мисълта за нещо добре познато в нова опаковка... Цитирай
musicman Отговорено Февруари 18, 2012 Отговорено Февруари 18, 2012 Аз вече писах в една друга тема, че съм тотално разочарован от новия процесор BOSS GT100. Обаче също не съм съгласен със сравнението. GT сериите са много добри като звук и никой не може да ме убеди че ПОД-овете са по-добри. Изключвам HD серията. И точно тук е критиката ми към BOSS. Как може да карат с тоя COSM 100 години. А само трябваше да сложат IR-и вътре и работата заспиваше. Аз ползвам здраво един BOSS GT-PRO но не симулациите на усилватели а само ефектите. И твърдя, че за тези пари няма по-добро. Но все пак това е процесор от преди 6 години. Очаквах нещо повече от BOSS време. Готов съм да сравнявам ефектите на GT 8/PRO с който искате POD. Това, което признавам е, че HD серията на Line 6 POD процесорите звучи по-добре от амп симулациите на който и да е BOSS, както и предишните POD- серии. С уговорката, че са включени директно в пулта. Иначе ако ги включим в амп ретън-а резултатите са спорни. И съм съгласен, че темата не е за хай-енд, поради което я местя. Цитирай
Recommended Posts