Parni_Valjak Отговорено Февруари 1, 2012 Отговорено Февруари 1, 2012 ...Купих си активен филтър за хармоници за промишлено предприятие и нямам шум в микрофона... защото в определейи дни има брум в определени няма.Изводът - някой пуска източник на хармоници в опредлени дни ... Така значи, има активен филтър за хармоници, ама като пусне някой хармоници, все едно няма филтър... Мойте поздравления!
salt Отговорено Февруари 1, 2012 Автор Отговорено Февруари 1, 2012 Не те разбрах и ти май мен не разбра.
salt Отговорено Февруари 1, 2012 Автор Отговорено Февруари 1, 2012 Едното беше шеаг.Другото иситна.Значи.В десйтвителнсот понякгоа се появява брум, понякога не и тов ане зависи от нещата котио съм включил в моята стая.Явно щом не е така, това смушение идва от съсед в жилищната сграда или от трафопоста.Знам ли?Може би разбираш от тези неща и ако наиситна е така, би ли бил така добър да обясниш с аргументи какво е твоето менние.Благодаря
presly Отговорено Февруари 2, 2012 Отговорено Февруари 2, 2012 правописа, честно!!!! А дали в някоя от стаите нямаш случайно димер на осветлението? Или вентилатор в тоалетната? Или абсорбатор в кухнята? Всички те са потенциални (и кинетични) източници на брум - особено димера.
L.K. Отговорено Февруари 8, 2012 Отговорено Февруари 8, 2012 Мога да ти напиша само общи приказки: Задават се критерии за величините, с които ще работим. Намира се и се изолира проблема. Изучава се причината му. Неутрализира се причината или се подтиска причинителят. Анализира се въздействието му върху важните за нас величини. Ако сме достигнали критериите и не сме влошили други обявяваме случая за приключил. Офтопик: Рази вечер ремонтирах лампов радиоприемник. Шумеше по всевъзможен начин. Сложих някакъв случаен филтър на захранващия кабел. Положението се подобри. Забелязах, че като чукна филтъра с дръжката на отвертката радиото пука и кънти. Презапоих десетината спойки на филтъра и спря да чува отвертката. После на средни вълни имаше някакво досадно пищене в целия диапазон. Изключих компютъра и чак когато ЛЦД мониторът изгасна пищенето изчезна. Намалих си регулатора на поялника - почна той да се чува. Чак след 10 минути борба успях да чуя истинските шумове на радиото, непородени от близкостоящите ел.уреди. Извод: В бита сме заобиколени с множество разни устройства, които генерират какво ли не в мрежата и ефира. Няма универсално решение на проблема.
salt Отговорено Септември 12, 2012 Автор Отговорено Септември 12, 2012 Здравейте, бях пуснал тази тема отдавна и отново се появиха шумове в мрежата.Има ли някой който знае не как да ми обясни явлението, защото донякъде е понятно донакъде не, а как да се справя с брума.Какво да си купя за да премахна шумовете.Има ли устросйтво, което е сглобено,компектовано и достъпно на нашпия пазар чрез което да премахна този брум от систеамта?Благодаря
Telerig Отговорено Септември 12, 2012 Отговорено Септември 12, 2012 Шумове в коя мрежа и в какво или във всичко? Имаш шумове в мониторите като работиш, в слушалките, в записа като записваш, в китарата като свириш, постоянни ли са временни ли? Дай нещо по-така като информация.
Baby Thomas Отговорено Септември 13, 2012 Отговорено Септември 13, 2012 Колегата е прав, опитай да "дешифрираш" откъде идва брума. Аз миналата седмица борих едни подобни странни звуци и мислех, че е в микрофонния вход. Оказа се след аудио интерфейса (на запис нямаше грам шум, само на изхода се чуваше).
Петьо Бояджиев Отговорено Септември 14, 2012 Отговорено Септември 14, 2012 инж. Манов е дал решението на първа страница ... Сега ще отида в област недолюбвана от мнозинството - решението на този вид проблеми не е евтино решение. Наложително е достатъчно количество истински DI boxes с галванично разделяне, разделителни трансформатори с филтри в мрежовите структури и дори устройства, наречени електрически станции, които разделят галванически и поддържат чисто мрежово напрежение.
Parni_Valjak Отговорено Септември 14, 2012 Отговорено Септември 14, 2012 (Редактирано) От вече достатъчно дългият ми опит във форума, съм разбрал, че има теми, в които няма смисъл да се пише. Също е загуба на време, да се налива в кофа без дъно - няма да се напълни. Затова предпочитам да помагам на едни, и да не обръщам внимание на други. Изключително се радвам да кореспондирам във форума със хора, с които правим хубави и умни теми. За което им Благодаря !!! Редактирано Септември 14, 2012 от Parni_Valjak
salt Отговорено Септември 14, 2012 Автор Отговорено Септември 14, 2012 Опсиал съм проблема в началото на псота ми.Можеше да го прочетете поне... Потребител Parni_Valjak, когато не можеш да помогнеш не пиши празни приказки. Повторно оябснявам проблема, тъй като не сте забелязали описанието в началото на псота ми... Изпозлвам лаптоп с импулсно захранване. аудио интерфейс на USB M AUDIO FAST TRACK Кондензаторен микрофон всключен към саунд картата. Всички кабели и конектори са в изрпавност. Нискочестотен брум се появява при запис и и прослувшане на сигнала,когато към лаптопа има включена периферия с импулсни зарханвания-в случая външен хард диск; когато самият лаптоп е включен в мрежата; шумвоете се появяват някои дни,други не.провбал съм вискчо и еидснтвеното коеот работи е да изключа лапотпа от мрежата и да е ан батерия ебз перфиерия.Само тогава няма брум.Не мога да гоизползвам така,защото записвам звука на външният хар диск.Включването на периферията към ралзични източници ан нарпежение не помага.Изключването на всички уреди в електрическта верига на апартамена вкойто записвам не помага. В определени слуаи и мрежи брум има, в други няма независимо от това какво и кдъе съм включил.Мсиля че е достатъчно ясно.Ако някой знае как да си включа лапотпа и периферият аму или с устросйтво,кото мога да закупя от някдъе да помогне.Ще съм изключително благодарен.Без заяждания.този форум не е за това. благодаря з аотговора за DI BOXA но познавам хроа,които имаха подоебн проблем купиха си DI box не знам каквъ точно,мсиля на беринджър и не имсе орпави проблема ,който беше идентичен с моя.
jabs Отговорено Септември 14, 2012 Отговорено Септември 14, 2012 Оффтопик, извинявам се: Salt, бързото писане е хубаво нещо, но е още по-хубаво след него да прочетеш веднъж написаното, за да си отстраниш печатните грешки направени в бързината. Един добре премерен текст без граматически грешки по презумпция кара четящия да го приеме по-сериозно. Поне такова е моето мнение. В сегашният си вид, горният ти пост е почти нечетлив. Peace, не се заяждам, и аз имам подобен проблем
travelcaster2 Отговорено Септември 14, 2012 Отговорено Септември 14, 2012 Заекващите не заекват, когато пеят, само когато пишат. 1
7thString Отговорено Септември 14, 2012 Отговорено Септември 14, 2012 Тоз лаптоп с импулсно захранване заземен ли е? Пробвал ли си с друг микрофон, друг кабел, друг интерфейс, в друга стая, в друг апартамент, в друга сграда, друг лаптоп.... хората ти казаха - почваш да налучкваш докато октриеш какво може да е проблема - ако чакаш някой да отгатне вместо теб - дирек. За да не съм голословен - при мен веднъж проблема се оказа захранването на лаптопа, което реално не заземяваше компютъра. Добавих си една дебела жица, която от земя се закача за корпуса на лаптопа и положението там заспа. В другия случай се оказа кабела на китарата - скъп, марков, дъра-бъра, обаче точно той ми шуми - сменях жакове, мерих, чудих се - просто тоя кабел като прокълнат вкарва всякакви брумове и шумове от ефира. Втория проблем ми отне над половин година да го измъдря защото кой би ти предположил, че кабел за 50 гроша ще прави такава мизерия - е та на - прави. 1
Recommended Posts