FeramonD Публикувано Юни 3, 2006 Публикувано Юни 3, 2006 Каква е разликата м/у Страт и буллет Страт и има ли такава? Кое е по хубаво. Мерси. Цитирай
VasilVasilev Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 Незвам ква е разликата ама знам, че Булет Страт е по-добра със сигурност! Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 Разликата, до колкото знам, е в bridge-а. На нормалните Squer Strat е с шест болтчета, а на Bullet Strat-овете е само с 2. Не знам от там вече кое какво определя като звук/качество, но май е това. Цитирай
metalmaniak Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 Има и разлика в главата. На Bullet-a му е като на Telecaster. А, между другото, аз имам Fat Strat и ми е с 4 болта. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 Има и разлика в главата. На Bullet-a му е като на Telecaster. А, между другото, аз имам Fat Strat и ми е с 4 болта. Стига бе !!! Това е бюлет страт ! Това е глава на телекастер ! А с риск да изляза некомпетентен ще кажа , че незаключващо се тремоло с четири болта нема ... Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 ако говорим за фиксиращите болтове отпред на тремолото -има само с 2 и със 6 или аз поне досега други не сам виждал. Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 ако имате впредвид болтовете, които държат тремолото към дървото - и аз не съм виждал с 4, а само с 2 или 6. Може би се има в предвид фиксиран мост, тъй като повечето Буллет са с такъв Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 аха е така е вазможно,аз хич не съм запознат с булет серията Цитирай
metalmaniak Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 (Редактирано) Абе пичове, грешката е моя :wall: Реших че става дума за болтовете, дето държат грифа към тялото и минават през една метална плоча. Сещате се... Сори че ви шашнах Иначе моето си е с 6. Редактирано Юни 4, 2006 от metalmaniak Цитирай
MDFk Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 (Редактирано) Булета е още по-евтин и от Афинити Страта. Според един стар каталог, има и разлика в размера на тялото - малко по-тънко е. Няма и 3ти потенциометър - 2ри тон. Още хардтейл и 21 позиции. Това е. Ако някой има по свежо инфо за китарата да ме коригира. Редактирано Юни 4, 2006 от MDFk Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 Squier Bullet Strat : Body - Laminated Hardwood Neck - Maple, C-Shape Fingerboard - Rosewood, 9.5” Radius (241 mm) 21 Medium Jumbo Frets Controls : Master Volume, Tone 1. (Neck Pickup), Tone 2. (Middle Pickup) Bridge - Hard-tail 6-Saddle Bridge Large Headstock ‘60s Style Headstock, Squier Fat Strat : Body - Alder Neck - Maple, C-Shape Fingerboard - Rosewood, 9.5” Radius (241 mm) 21 Medium Jumbo Frets Pickups : 2 Single-Coil Pickups (Neck/Mid), 1 Humbucking Pickup (Bridge) Controls : Master Volume, Tone 1. (Neck Pickup), Tone 2. (Middle Pickup) Bridge - Synchronous Tremolo Large Headstock ‘60s Style Headstock Squier Affinity Strat : Body - Alder Neck - Maple Fingerboard - Rosewood, 9.5” Radius (241 mm) 21 Medium Jumbo Frets Controls : Master Volume, Tone 1. (Neck Pickup), Tone 2. (Middle Pickup) Bridge - Synchronous Tremolo Large Headstock ‘60s Style Headstock Това вече стига ли ? Цитирай
FeramonD Отговорено Юни 4, 2006 Автор Отговорено Юни 4, 2006 Мерси на всички. Ами това се отнасяше за един френд той искаше да си купи китара и така. Тъй или иначе си взе Страт. Оказа се че разликата е малко в тялото и разположението на потенциометрите (на страта са по-отдалечени), и във факта че страт-а е със тремоло а булетите май са фикс бриджове. Другото е абсолютно същото, което значи че страта е малко по добър. Мерси пак. Цитирай
FeramonD Отговорено Юни 4, 2006 Автор Отговорено Юни 4, 2006 И забравих да кажа, неговия страт е със 22 прагчета ! Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 и все пак зависи - за едни е по-добър, за други не. ако ще е евтина китара според мен е добре да е с фиксиран бридж, защото тремолотата на тия скуаери са наистина трагични Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 да, само че това което го дават в нета като инфо не е нищо - срещал съм какви ли не модификации и кръстоски между моделите им - буллет с тремоло, буллет само с 20 прага, аффинити с тремоло с 2 болта, да не говорим че има с 4-5 вида адаптери, различни пикгарди и т.н. Моя например на главата не пише ни афинити, ни нищо, само Страт, с 22прага е, на кашона пише Stratocaster Special, а пък във сайта въобще го няма като модел - с няколко думи: сглобяват китари с квито части има и ако на грифа пише аффинити, такова ще е, ако пише буллет, булет ще е и китарите им нямат нищо общо една с друга. Цитирай
Recommended Posts