Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с бутоните на V-amp 2


Recommended Posts

Здравейте !

Имам проблем с бутоните на V-amp 2 - налага се да ги натискам много силно за да могат да се превключат. Разглобих процесора с надеждата да мога да ги почистя, но се оказаха миниатюрни капсулирани ключета (мисля , че се казват микрек), които аз не знам как да почистя. Поразмърдах ги нагоре-надолу, наляво-надясно. Нещата се пооправиха, но малко. Въпросът ми е мога ли да ги оправя по някакъв начин тези ключенца или трябва да се сменят. Търсих информация, но не открих такава. Процесорът е взет втора ръка.

Благодаря на отзовалите се !

Редактирано от havaeca
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за светкавичната реакция! Така и предполагах - трябва да се сменят тези въшки. Май са с по 5 карчета, десетина бутончета, значи около 50 микроспойки... Мисля,че няма да се справя, а пари за ремонт на процесора не ми се дават. По-скоро го взех на майтап за експеримент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време мой приятел и съфорумец се опита да ги смени, но нещо се омаза цялата работа. Надявам се скоро да се включи и да обясни какво точно се случи. Друг наш познат даде предположение, в което има логика - платката е многослойна и е възможно при запяване/разпояване да е станал някой бъг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Платката е нагъчкана със спойки, сигурен съм,че и аз ще оплескам нещата. Надявах се ключетата да могат да се почистят с нещо, но като ги видях ми се развали настроението...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменял съм микрети на зуум606, зоом505, диджитек РП200 и нямаше проблеми след това.По-трудното си спомням, беше да се намерят точните микрети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както каза колегата @Mefistofel82, преди време сменях всичките бутони на такъв ефект и радостта беше кратка. :icon_shithappens:

Бутоните функционираха идеално и съдейки по индикацията всичко се превключваше идеално, но самия ефект спря да работи. Предполагам при подмяната съм прегрял някъде пътечка на платката или някой SMD елемент, защото ги сменях с обикновен поялник, който не е предназначен за работа с такива елементи. Рискът беше голям, но в крайна сметка друг вариант нямаше. От друга страна, ако тръгнеш да търсиш бутони, мога да те уверя че стават и стандартните, които не са с квадратната шийка, която е и по-висока. Просто ги занеси в сервиз за мобилни телефони, където разполагат с подходящата техника и умения за да ти ги сменят.

 

Поздрави :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A, да го занеса в сервиз за мобилни телефони не ми беше идвало на ум... Мислех си за TV, Hi-Fi сервиз. Но точно гсм-сервиз е мястото за такива ремонти. Въпросът е, че не ми се занимава да я давам на ремонт тая джаджа. Мислех си за някакво много по-елементарно решение, но като гледам мненията, все повече се убеждавам, че трябва да пенсионирам процесора.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом не ти се дават пари -вкрай през бутоните контактен спрей и ще изкарат още малко ...

Ей такава една процедура ми се въртеше и на мен в главата, ще опитам, най-много да го прецакам напълно .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом не ти се дават пари -вкрай през бутоните контактен спрей и ще изкарат още малко ...

bir4o, та той и спрея пари струва...

 

Моя личен опит с идеят да мина бързо ми е показал, че с пръскане нищо не става. Единствения начин е да се сменят бутоните. Цената на бутоните наистина е ниска, но проблема е смяната. А за нея трябва хубави инструменти за запояване/разпояване. Естествено и доза опит.

 

havaeca, ако ще го даваш по сервизи, накарай ги след смяната да проверят дали процесора работи адекватно с китара и кубе или каквото имат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите. Като гледам нещата мисля,че ще му използвам само ефектите, амп-симулациите и еквалайзера - те са изнесени на самостоятелни врътки и работят без проблем. Засега това ми е достатъчно, след време - нов по-хубав процесор.

Редактирано от havaeca
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.