havaeca Публикувано Януари 9, 2012 Share Публикувано Януари 9, 2012 (Редактирано) Здравейте ! Имам проблем с бутоните на V-amp 2 - налага се да ги натискам много силно за да могат да се превключат. Разглобих процесора с надеждата да мога да ги почистя, но се оказаха миниатюрни капсулирани ключета (мисля , че се казват микрек), които аз не знам как да почистя. Поразмърдах ги нагоре-надолу, наляво-надясно. Нещата се пооправиха, но малко. Въпросът ми е мога ли да ги оправя по някакъв начин тези ключенца или трябва да се сменят. Търсих информация, но не открих такава. Процесорът е взет втора ръка. Благодаря на отзовалите се ! Редактирано Януари 9, 2012 от havaeca Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miroton Отговорено Януари 9, 2012 Share Отговорено Януари 9, 2012 Снимаиги да ги видим. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Януари 9, 2012 Share Отговорено Януари 9, 2012 Сменят се.Потърси същите по форма, размер на бутона и брой на крачета. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
havaeca Отговорено Януари 9, 2012 Автор Share Отговорено Януари 9, 2012 Благодаря за светкавичната реакция! Така и предполагах - трябва да се сменят тези въшки. Май са с по 5 карчета, десетина бутончета, значи около 50 микроспойки... Мисля,че няма да се справя, а пари за ремонт на процесора не ми се дават. По-скоро го взех на майтап за експеримент. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mefistofel82 Отговорено Януари 9, 2012 Share Отговорено Януари 9, 2012 Преди време мой приятел и съфорумец се опита да ги смени, но нещо се омаза цялата работа. Надявам се скоро да се включи и да обясни какво точно се случи. Друг наш познат даде предположение, в което има логика - платката е многослойна и е възможно при запяване/разпояване да е станал някой бъг. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
havaeca Отговорено Януари 9, 2012 Автор Share Отговорено Януари 9, 2012 Платката е нагъчкана със спойки, сигурен съм,че и аз ще оплескам нещата. Надявах се ключетата да могат да се почистят с нещо, но като ги видях ми се развали настроението... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Януари 9, 2012 Share Отговорено Януари 9, 2012 Сменял съм микрети на зуум606, зоом505, диджитек РП200 и нямаше проблеми след това.По-трудното си спомням, беше да се намерят точните микрети. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 9, 2012 Share Отговорено Януари 9, 2012 Бутончета оттук: http://www.mt1components.com/ Ако нямаш опит дай процесора в сервиз. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HRS Отговорено Януари 9, 2012 Share Отговорено Януари 9, 2012 Както каза колегата @Mefistofel82, преди време сменях всичките бутони на такъв ефект и радостта беше кратка. Бутоните функционираха идеално и съдейки по индикацията всичко се превключваше идеално, но самия ефект спря да работи. Предполагам при подмяната съм прегрял някъде пътечка на платката или някой SMD елемент, защото ги сменях с обикновен поялник, който не е предназначен за работа с такива елементи. Рискът беше голям, но в крайна сметка друг вариант нямаше. От друга страна, ако тръгнеш да търсиш бутони, мога да те уверя че стават и стандартните, които не са с квадратната шийка, която е и по-висока. Просто ги занеси в сервиз за мобилни телефони, където разполагат с подходящата техника и умения за да ти ги сменят. Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
havaeca Отговорено Януари 9, 2012 Автор Share Отговорено Януари 9, 2012 A, да го занеса в сервиз за мобилни телефони не ми беше идвало на ум... Мислех си за TV, Hi-Fi сервиз. Но точно гсм-сервиз е мястото за такива ремонти. Въпросът е, че не ми се занимава да я давам на ремонт тая джаджа. Мислех си за някакво много по-елементарно решение, но като гледам мненията, все повече се убеждавам, че трябва да пенсионирам процесора. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 10, 2012 Share Отговорено Януари 10, 2012 Продай го за 20 лева на някой ентусиаст или го подари. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Януари 12, 2012 Share Отговорено Януари 12, 2012 щом не ти се дават пари -вкрай през бутоните контактен спрей и ще изкарат още малко ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
havaeca Отговорено Януари 12, 2012 Автор Share Отговорено Януари 12, 2012 щом не ти се дават пари -вкрай през бутоните контактен спрей и ще изкарат още малко ... Ей такава една процедура ми се въртеше и на мен в главата, ще опитам, най-много да го прецакам напълно . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Януари 12, 2012 Share Отговорено Януари 12, 2012 щом не ти се дават пари -вкрай през бутоните контактен спрей и ще изкарат още малко ... bir4o, та той и спрея пари струва... Моя личен опит с идеят да мина бързо ми е показал, че с пръскане нищо не става. Единствения начин е да се сменят бутоните. Цената на бутоните наистина е ниска, но проблема е смяната. А за нея трябва хубави инструменти за запояване/разпояване. Естествено и доза опит. havaeca, ако ще го даваш по сервизи, накарай ги след смяната да проверят дали процесора работи адекватно с китара и кубе или каквото имат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
havaeca Отговорено Януари 12, 2012 Автор Share Отговорено Януари 12, 2012 (Редактирано) Благодаря на всички за отговорите. Като гледам нещата мисля,че ще му използвам само ефектите, амп-симулациите и еквалайзера - те са изнесени на самостоятелни врътки и работят без проблем. Засега това ми е достатъчно, след време - нов по-хубав процесор. Редактирано Януари 12, 2012 от havaeca Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts