Jump to content
Българският форум за музиканти

David Coverdale


katmai

Recommended Posts

Аз също се кефя на Вандерберг и двамата правят наистина запомнящо се изпълнение, този концерт е бил пред ограничена аудитория и със сериозни цени на билетите, доколкото знам.

Класика!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • Отговори 64
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ще цитирам двама души, които са се изказали много точно:

 

Евтим:

А сравнения между Ковърдейл и Звезди не знам дали има смисъл да се правят.

Вярно, че звезди си е наш идол, но пък на мен, съпоставен с Ковърдейл, Звезди ми звучи толкова пискливо, че ми става едно забавно-развлекателно като го слушам....

Страшно харесвам Звезди, много пъти съм изказвала мнението, че може спокойно да се мери с много световни имена, но да го поставяме пред Ковърдейл....

 

Марк Аврелий:

Тази тема е смешна....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

един приятел направи инструменталче за Soldier of Fortune (за сега до половината), и днес минах през тях, и я изпях набързо. Аз съм малко по-нисък глас, и ми идва малко по-нанагорно, но в общи линии може да се каже, че ми е в диапазона.

 

Това е поздрав за всички, които харесват тази музика:greenball:

 

Soldier

 

Всъщност това май е и първото нещо, което качвам. Леко съм болнав, със наполовина запушен нос, все пак, дайте мнения и критики - как ви се струва, кое ви харесва, кое не ви харесва, и кое, според вас, трябва да се работи.

 

Извинявам се за офтопика, но не мисля, че това откъсче е за раздел авторска музика, а в тази тема е на тематика ковърдейл, чиито пеене малко или много наподобявам в тази песен. Ако сметнете за необходимо, преместете поста другаде.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е ама ти съвсем залиташ в посока имитация ....

надявам се да ти бъда полезна като ти кажа че това което чувам е една много добра имитация- само че ти липсват харктерните нюанси на звука - звучиш прекалено равно,прекалено еднакво в смисъл като динамика ...

Давам ти идея- опитай да изпееш песента по свой начин ,както ти я чувстваш с твоя истински глас !Забрави за Ковърдейл поне за момент !Той например я пее доста носово .....защо трябва да го имитираш ???Изпей я по- звънко !но направи някаква динамика все пак -не така дюс .......дай малко feelings....не така безчувствено ,трогни слушателя .....

Редактирано от zarra
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти кажа и защо я пее така - той е баритон, а това е по-скоро песен за тенор. Аз пък съм бас-баритон.

Няма как другояче да я изпея в тази тоналност, без да използвам микс, както него - голяма част от "имитаторството" идва от това. Иначе принципно не пея така - наистина след някой ден, като съм по-добре с гласа, ще се опитам да я изпея по друг начин, да видим какво ще излезе. Иначе се занимавам с оперно пеене:greenball:.

 

За динамиката не съм сигурен какво точно имаш предвид. Песента я изпях динамично(на високите тонове ставам силничък, понеже са ми извън басовия диапазон), но върху гласа има компрсор, който малко изравнява динамиката. Това ли имаш предвид.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами незнам какво имаш върху гласа ама звучи много равно и постно ...трябва да има някакви нюанси- явно не са достатъчни ...трябва да са по- контрастни ....понеже и аз много харесвам Ковърдейл като певец си позволявам да се намеся - доста съм го слушала и се чувствам съпричастна към темата ,та затова си направих и труда да те чуя - надявам се да съм ти била полезна !Хубаво е че се занимаваш сериозно с пеене - но изпей нещо с твоя глас де !Нали това е целта на занятието все пак !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаеш ли кое е най-забавното:greenball:.

Това е моя глас. Никога не съм се стремял да имитирам, и когато за пръв път пях песента, не бях чувал оригинала на Ковърдейл.

За динамиката - ще се опитам наистина да направя нещо по въпроса, и ще постна новата проба. Но когато съм добре с гласа, че сега боледувах една седмица, и скърца малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега я чух вкъщи на моите колони, и ми звучи тъничко, малко ниски липсват.

Трябва да поработя малко над това явно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтиме чух ти записа и трябва да ти кажа, че звучиш много добре,въпреки че ти е високо това което си изпял е много яко,единствено си мисля че на извивките трябва да поработиш,просто да са по-точни иначе другото е супер.Ще довършиш ли песента имам предвид цялата?Искам да чуя как се справяш по-нататък

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитирам alis . Трябва да ти кажа, че чисто технически ми харесва. За динамиката - и аз имам този проблем. :unsure::band2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за хубавите думи! Подвижността на гласа ми наистина все още не е много добра, по, честно казано, никога на съм правил упражнения за по-пъргави украшения, поннеже още имам проблеми с тоноизвличането.

Изобщо има още доста време да се уча и да опитвам:wacko:.

Цялата песен ще я изпея когато стане целия инструментал, и когато съм добре с гласа, разбира се.

Сега, когато още съм болен, той звучи тъничко, и му липсва основа.

 

За динамиката - може би трябва да помисля за по-голям контраст при пеенето на отделните фрази. Надявам се това да помогне.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да кажа също ,че това с цвета на гласа много зависи от микрофона с който е правен записа и не трябва да се сравняваме с Ковърдейл по това,колко цвентно го е изпял защото това до голяма степен зависи от техниката с която са му правили парчето.Наистина човек като е болен няма цвят в гласа,но все пак знам че и да си здрав,ако не разполагаш с добра техника цвета пак не излиза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изкуших се да се вкл;ча и аз.....През 2005 год. Уаитснеик имаха концерт в Лондон.Е,всеки кадърен човек има и фенове и врагове,но ако имате щастието да чуете този концерт - не може да му бъдете врагове /много условно казано/На тези години,само енергията да му имате - друго /талант/ не ви трябва!!! И само още две думи.Познавам Звезди относително отдавна /2002г./ Тогава имах удоволствието да водя предаване за рок музика в едно радио.Проявих инициатива и присъствах на 2 репетиции и на две представления в Младежкия театър на Исус Христос суперзвезда.Пееха Звезди,Наско от БТР и Коцето Калки.Даже записах представленията на мини диск,директно от пулта! Та там,на чекин-а преди представление Звезди беше толкова претенциозен,сякаш от това зависи животът му,след него беше Наско,а накрая Коцето.....В същият ред и пристигаха за репетиции и представления......Дали това Ви подсказва нещо?...

А иначе, незаслужено Робърт Плант е пренебрегнат в темата....И много други,де,а тук, у нас, можещите за съжаление са малко и трябва всеки да се учи от тях,а не да завижда и дали примера по горе също няма отношение към моженето????

Успех на всички Ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това просто е тема за Ковърдейл, Плант е един от най-високите и изключителни гласове, които съм чувал, иначе може да направим още няколко теми за определени певци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ковърдейл? Какво да му се обсъжда на него? Тя неговата е ясна-имаш крава, пиеш мляко.

Ние да му мислим тук, всред тая чалга и кючек! :blink:

 

Евтим, много ми хареса това, че си вкарал собствен стил в песента. Имаш почерк, личи си.

Според мен това което чух не е никаква имитация на чичо Дейв.

И това, че не е толкова басово звученето, не е никак лошо. Просто всички сте свикнали с огигинала и хем искате Евтим да не копира, хем му се карате където е различен. Ама и вие не знаете какво искате.

А и някои изказвания са малко злобнички... Не виждам смисъл!

Когато оздравееш и запишеш пак със сигурност ще е по-различно, може би наистина ще си по-богат на хармоници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.