TONY Отговорено Януари 3, 2012 Отговорено Януари 3, 2012 (Редактирано) LINE6 POD , можеш да си вземеш и без да се налага да продаваш гиър, гледам в продажби продаде 2-3 неща. ПОД -а, обаче е по-добър за директно свирене, отколкото пред кубе. И това го казвам, като имам опит и с ПОД1 и 2 , директно и в кубе. Славчо от БТР е с ПОД към Маршал JTM30. Ако киуша82 е фен на БТР звук-а, ок. За мен Boss GT8 звучи по-добре, спрямо POD-a към Маршал JTM30. Колкото до въпросният Лайн6 рак под про, действително е много добър, отново за дирекно или ако ще се ползва не отпред, а като реален преамп, в такъв случай може да се помисли и за новият дигитек 1101, който е комбиниран преамп/процесор. SX100има луп , Лиайн6 под про или Дигитек 1101, ще е добре да се пробва как ще звукнат в крайното стъпало. Ето обаче, как един юзър на 1101 го ползва отпред ( един Дизел) На Лайн6 про пода http://www.youtube.c...feature=related, Ямаха ДГ 1000 е супер алтернатива, но се намира само втора ръка( не се произвежда отдавна) Редактирано Януари 3, 2012 от TONY Цитирай
Karavadjo Отговорено Януари 3, 2012 Отговорено Януари 3, 2012 TONY знам ,че си работил с много техника и е хубаво ,че подкрепяш мнението си със семпли но мисля ,че човека е дал пример какво иска. И аз в нас имам 5 лампови преампа и имам поглед върхо нещата но все пак човека има кубе а не ламова глава и кабинет. Подкрепям тезата ти ,че трябва да пробва и сам със своето кубе различни процесори но наистина е скъпо удоволствие това. Знам го от личен опит защото съм минал през всички процесори. Предимството на процесора е ,че не ти трябват много кабели и педал борд а си имаш всички ефекти на куп. Знам ,че има разлика в звука но трябва да намерим оптимално решение за добър звук с процесор. Относно нещата които си предложил ще кажа ,че Digitech-a е чудесен но трябва да мине през глава или пауар амп с кабинет. Просто кабинет-симолацийте са му слаби. Аз имам подобен модел а съм свирил и с предложения от теб модел. Босовете също са добри (BOSS GT-5, GT-6, GT-8, GT-10) но ги слагам на второ място след VOX. За Line 6 POD моделите всички модели лично за мен звучат изкуственно. Слагам ги на едни от най-последните места и се чудя дори защо професионална група като БТР свирят с такъв модел. Тово си личи и от твоя клип който си предложил въпреки ,че звука минава пак през Marshall 8008 (пауър амп и кабинет). Ако трябва да предложа модел процесор да се пуска в кубе или пулт аз предпочитам този вариянт: http://www.youtube.com/watch?v=n4rdQeTvNoA P.S. Имал съм трите модела на VOX но си оставих SE защото с него мога да направя звука на другите а и има повече възможности. Цитирай
kiusha82 Отговорено Януари 3, 2012 Автор Отговорено Януари 3, 2012 Днеска ще ходя до MCI и Dynacord да чуя някой неща,просто да имам бегла представа. Знам че там кубетата или главите не са като кубето ми,ама поне ще чуя нещо на живо. В тубата нещата са записвани най различно и трудно се разбира какво се случва. В един клип примерно GT-10 звучи много стабилно ,а в друг не можеш да го чуеш,толкова е на заден план,че не е истина. Ако има някой от София ,който може да ми помогне с това да вземе проца и да дойде до нас ,ще съм безкрайно благодарен. Нямам кола,дори книжка нямам,за това не мога да обикалям с кубето(поне 20 кила е)! Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 3, 2012 Отговорено Януари 3, 2012 (Редактирано) Колкото и странно да е WASP като бяха в БГ свиреха с POD 2.0. Та BOSS GT-тата, са сложни за настройка, впечатлението ми към тях е че звучат убийствено добре в лампа, ако няма да го завираш в лампа не те съветвам да взимаш такъв процесор. Иначе всеки един си има своите плюсове и минуси. Успех с издирването и дано да намериш своя сауд! Редактирано Януари 3, 2012 от lyu_records Цитирай
kiusha82 Отговорено Януари 3, 2012 Автор Отговорено Януари 3, 2012 Така,днеска чух Vox Tonelab Ex, диста е много стабилен ,като истински е От към функции е прост ,но като функционалност е недодялан. Обаче определено симулациите на разни кубета и кабинети ми хареса. Много ми се ще да чуя Line6 HD 500 и Zoom G9.2tt Цитирай
rockfire Отговорено Януари 3, 2012 Отговорено Януари 3, 2012 Там е битката -казах ти още в началото! Много хора недолюбват Зум,но последния с двете лампи е различен. Вярно е ,че не всичко се ползва от многобройните ефекти в него,аз ползвам не повече 10 -15 в различни комбинации и дори за всяка китара си правя отделни банки!Новия HD 500 бих искал и аз да пробвам,чувам добри неща за него,но пак не бих се разделил с Zoom G9.2tt ! --------------------- Процесорите ги има със сигурност в Динакорд или Форте Мюзик,може и във Фактор да провериш! Цитирай
kiusha82 Отговорено Януари 3, 2012 Автор Отговорено Януари 3, 2012 Някой може ли да ми каже,има ли осезаема разлика в тона на процесoрите VOX ToneLab ST,LE и EX Цитирай
Karavadjo Отговорено Януари 3, 2012 Отговорено Януари 3, 2012 Колко пъти да обяснявам ,че съм правил проби и сравнявал VOX Tonelab SE с други процесори? Тук го сравнявам със ZOOM G9.2tt. Няма да обяснявам кой е по-добър защото съм го писъл няколко пъти по-горе. Въпрос на вкус. Цитирай
kiusha82 Отговорено Януари 3, 2012 Автор Отговорено Януари 3, 2012 Ок,разбрах че Vox превъзхождат,но от тези EX,LE и SE имат ли огормна разлика в тона. Цитирай
rockfire Отговорено Януари 3, 2012 Отговорено Януари 3, 2012 Абре Karavadjo и на снимка черния е по убав,ако това си сравнявал... Цитирай
Karavadjo Отговорено Януари 4, 2012 Отговорено Януари 4, 2012 Къв цвят бе човек. Ти музикант ли си или художник??? Говорех за звук, а не за визия. Цитирай
aitapeapea Отговорено Януари 4, 2012 Отговорено Януари 4, 2012 Няма такова положение като Vox e по-добър от Zoom , или Boss e по-гаден от Digitech или Korg или Line6. Aбсплютно всички дискотирани процесори си имат недостатъци. Въпросът е как да избереш този, чиито слабости няма да ти пречат. За фюжън- Zoom 9 е по-гъвкав и ако си китарист с фантазия , можеш да постигнеш много. В крайна сметка щом си решил да сменяш камиончетата , по-добре избери процесор с възможно най-много ефекти. Конкретно ти предлагам да разгледаш Boss - GT10 и Digitech rp1000 (само дето и двата са трудни за програмиране) и Zoom9.2tt Цитирай
kiusha82 Отговорено Януари 4, 2012 Автор Отговорено Януари 4, 2012 Лошото е ,че зума не мога да го намеря някъде за да го чуя. Виж вокса го чух,много добре обади с тази лампа вътре в него. Цитирай
steve83 Отговорено Януари 4, 2012 Отговорено Януари 4, 2012 В магазина може да се направи следният A/B тест. Включвате процесора към кубе, например Marshall DSL401 и прослушвате 3-4 амп симулации с drive. След това махате процесора и същата китара включвате в marshall-ският drive на кубето. Разликата е покъртителна от към динамика, плътност и естествено звучене. Това съм го правил с процесор VOX Tonelab SE който уж има лампа в преамп-а и се очаква повече, но не. Цитирай
Karavadjo Отговорено Януари 4, 2012 Отговорено Януари 4, 2012 (Редактирано) Смешно е да пишеш неща обяснявани по-рано в темата. Не става дума за сравнение на процесор и усилвател (кубе или глава с кабинет). Колегата е написал какво търси и се опитва да избере измежду процесорите на цена до 1000лв за нов възможно най-добрия. Ако става въпрос и аз имам няколко лампови Marshall-a в нас но ако свириш безплатно или за 10лв на вечер е безсмислено да носиш техника за 5-10 000лв. Темата е друга просто. Аз бих казал само от процесорите всичко е въпрос на вкус. Предложих моя опит като не твърдя ,че е най-добрия за всеки китарист. Всеки сам избира своя звук,стил и пари които иска да вложи. За един най-добрия процесор е VOX , за друг ZOOM,BOSS,Diditech и др... Редактирано Януари 4, 2012 от Karavadjo Цитирай
Recommended Posts