Jump to content
Българският форум за музиканти

windows 7 64 и creative sb live 1


stomanow

Recommended Posts

Ами..проблем.От няколко дни съм със Win 7 64 и не мога да си подкарам звуковата карта.С вградената няма дертове,свири си,обаче креатива не ще.Преди бях с XP и кх и някаква ретро версия на кубейс и амплитюб 3,което напълно ме устройваше за непретенциозни записи.Заредих си старите настройки на DSP-то,не стана,поръчках тук-там..пак греда.Та така,ако някой има идеи и желание да удари едно рамо ще съм много благодарен :cheers2: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами елементарното е да погледнеш на сайта на SBlaster дали има драйвери за 7ца. Ако няма - вземи си нещо по.читаво като звук.

Поздрави!

п.п. ето ти драйвер, чакам бирата http://support.creative.com/downloads/?h=7

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти,за бирата няма проблем(засега виртуална :cheers2: ),само че максимума,който успях да постигна е да чуя уиндоуския звук при рестартиране.Уинамп засега мълчи :blush: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз драйвери за Уин7 не виждам на сайта. Пише, че продуктът е аут ъф сървис лайф. И с моето ЕМУ 0404 е така. Очевидно от Криейтив искат да си купим новите им джвъчки и нямат намерение да правят драйвери за старите. Моята карта си върви със стария драйвер и под седмицата, работи добре с Кюбейс и други ДАУ- крашва много рядко, но има проблеми с плейването, та се налага да ползвам другите карти за тая цел. За мен това е единственото решение, след като порових из нета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали обърнахте внимание че колегата пита за KX драйвери. Във форума пише че си поддържат уин 7 64 бита. Виж дали си свалил драйверите за 64 битова система, защото са различни. И ето тук има някакви други драйвери, но не съм ги тествал http://forum.purepc....ea-t307299.html

Here's drivers from Daniel Kawakami link>>

Daniel's drivers are great alternative for people who don't need to adjust every aspect of sound manually.

:metalist:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи,звука го подкарах още снощи(за плейване говоря),обаче Кубейс засега работи с мега латенсия-64,5 ms,което си е баш като делей :thumbdown: .Надявам се че довечера като имам време да го поразцъкам ще стане.Мерси на всички и весели празници :cheers2: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм търсил драйвери за подобна карта и то много отдавна. Още тогава нямаше и май няма да има.

 

stomanow, aз също бих ти препоръчал да си вземеш нещо ново. Технологиите доста се подобриха, спрямо времето на тaзи Creative. Лично аз съм фен на Native Instruments. Не казвам, че свирят по-добре от другите, защото най-вероятно не е така. Всички ползват еднакви чипове, но Native Instruments правят много солидни изделия. Примерно моята е алуминиева, което не само я прави здрава и лека, но и изолира външни смущения. Потенциометрите се движат гладко, но твърдостта им не позволява да ги врътнеш случайно. Конекторите са здрави с пластини и пружини ... няма начин да се счупят. Превключвателите също са издържливи и са направени така, че като въртиш копче да не може да ги превключиш случайно. Личи си, че някой здраво е мислил по дизайна и и резултата е един хубав продукт.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://kxproject.lugosoft.com/ ето това е официалния сайт на братята, дето направиха преди време КХ проекта. Много се бях залетял тогава, имах няколко карти Emu APS , и това си беше супер вариант за ниска латенция.

Само че не виждам нито дума за Уин 7. Но съм приятно изненадан от наличието на драйвери за Мак ( да де... хакинтош) . Съветвам колегата да мине на хакинтош. Даже ще продължи да си цъка на кюбейса. И аз ще си спретна за тест една системка, че имам някъде такава карта, естествено с цел заигравка, не нещо по сериозно. А за проблема с уинампа - виж в настройките му дали си избрал точно тая карта/драйвер да свири, или от контрол панела отиди в саунд дивайси и задай бластера като предпочитан дивайс.

поздрави!

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само че не виждам нито дума за Уин 7

 

То пише че сайта не се поддържа от незнам си колко време и за подробности да се посети форума http://www.hardwareheaven.com/general-discussion/ Е тука вече си пише всичко. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.